Skip to main content

Amsterdam ravintolat ruokahalli foodhallen

Amsterdamista jäi päällimmäisenä lämpimänä (heh heh) muistona mieleen laatikkopyöräily. Reissun toinen kohokohta ja parhaan street food annoksen tarjosi hiljattain restauroitu ruokahalli Foodhallen Amsterdam. Samalla jaan parhaan vinkkini matkustaville lapsiperheille: ensimmäinen ateria koneen laskeudettua kannattaa olla suunniteltu jo hyvissä ajoin ennen matkaa. Terminaalissa kaahasimme lapsiperheitä pullistelevien pikaruokaloiden ohi, sähköautotaksilla kämpille ja heti google maps kourassa harhailemaan kohti lähellä sijaitsevaa Foodhallenia. Päätön haahuilikin on ihanaa, mutta tietäen lasten (ja oman) verensokeritasapainoherkkyyden, pieni etukäteissuunnittelu on empiiristen tutkimustemme mukaan tuottanut mukavimmat ja herkullisimmat ravintolanautinnot ulkomaan matkoilla. Nälän yllättäessä tulee myös helposti syötyä ylihintaista moskaa ensimmäisestä turistirysästä. Lisää ravintolasuosituksia Amsterdamiin tulossa pian omana postauksenaan!

Foodhallen ei nyt varsinaisesti ole mikään vain paikallisten ”hidden gem”. Pienellä hakemisella et voi olla törmäämättä Foodhallenin suosituksiin. Olimme arkipäivänä kärppänä paikalla hallin avauduttua puolilta päivin. Tunnin päästä halli täyttyi joululomaviikkoa viettävistä paikallisista; ystäväporukoita, lapsiperheitä, liikemiehiä, eläkeläisiä…Paikalliset olivat todella ottaneet hallin omakseen ja turistit seurasivat perässä. Ison hallin laidoille levittäytyy toinen toistaan herkullisemman kuuloisia ja näköisiä street food ravintoloita. Osalla ravintoloista on myös omia pöytiä, joskin kaikki paikat tuntuivat olevan yhteiskäytössä sulassa sovussa. Asemoimme itsemme hallin keskelle ja annoimme street foodin virrata pöytään: rapealla kalalla täytettyjä aasialaishenkisiä höyrysämpylöitä, uppopaistettuja rapupullia, intialaista tandoorikanaa rullalla, pizzaslaisseja, paikallisista juustoista koottua juustotarjotinta ja minikakkuja.


Älä anna askeettisen ulkonäön hämätä. Paras annos: Le Big Fish.


Lomien takia suurin osa hallin muista palveluista oli kiinni. Hallit kätkevät sisäänsä esimerkiksi Young Bloods kampaamokoulun, farkkukoulun sekä mielenkiintoisia lifestyle-ja käsityöliikkeitä. Foodhallenia vastaavaa toimintaa on kokeiltu myös Helsingissä pop-up hengessä. Hietalahden Kauppahalli ja We Love Helsinki järjestävät suosittuja Musaa & Maistelua tapahtumia valikoidusti lauantaisin klo 17-22. Tarkemmat tiedot Musaa & Maistelua Facebook tapahtumasivulta. Helsingin hyvä street food meininki ei lopu tähän. Tammikuun viimeisenä viikonloppuna Kaapelitehtaan merikaapelihalli täyttyy katukeittiön ystävistä. Street Food Carnival räjäyttää makunystyräsi 20 köökin voimin. Tarkemmat tiedot Street Food Carnivalin Facebook tapahtumasivulta.

Foodhallen Amsterdam

Bellamyplein 51, Amsterdam
http://www.foodhallen.nl/
Liemessä Snapchatissa @liemessa
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä Instagramissa @liemessa
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

4 Kommenttia

  • Ooh, kiitos vinkistä! Suunnittelen täällä juuri jokakeväistä Amsterdamin-reissua, ja tämä paikka onkin vielä testaamatta. Toivottavasti pulju on pääsiäisen aikaan auki.

  • Jenni sanoo:

    En usko että meilläkään jää viimeiseksi reissuksi. Tykättiin älyttömästi! Ehkä jo kesällä uudestaan. Nykäsen sua hihasta kun saan Amsterdamin ravintoloista postauksen valmiiksi. Aika paljon tuntui olevan muuten vegemeininkiä myös ravintoloissa!

  • Kaura sanoo:

    Tuolla haluisin käydä, niin ja tietty Amsterdamissa. Liian kauan ollut suunnitteilla, mielenkiintoinen kaupunki varmasti.

  • Jenni sanoo:

    Ollaan tykätty hurjasti Kööpenhaminasta, johon olemmekin matkanneet useasti. Tuttujen suosituksista päättelin Amsterdamin olevan ”samanoloinen” ja oikeassa olin. Amsterdam oli ehkä hyvällä tavalla vielä rennompi. Hyvää ruokaa, hyviä ravintoloita, kivaa tekemistä lapsille ja talvellakin suht lämmin – ainakin tänä vuonna! 🙂 Mikä oli iso plussa ja pääsimme liikkumaan vuokratuilla pyörillä.

Jätä kommentti