Skip to main content

siskonmakkarakeitto ohje resepti

Miten selvitä pikkulapsiarjen pyörityksestä, yrityksen pyörittämisestä, työelämän vaatimuksista ja koko perheen harrastuksista? Lapsemme saavat lämmintä kotiruokaa joka päivä. Nyt kerron miten. Kaiken takana on mummu. Kun elämä leviää käsiin, mummu hakee lapset tarhasta, keittää 10 litran kattilassa siskonmakkarasoppaa ja pyyhkii tyytyväisten lastenlasten Nirson hymyilevät suunpielet. Mummun siskonmakkarakeitto pelastaa arjen keskellä ja ansaitsee lämpimät siskonmakkarantuoksuiset kiitokset. Kiitos mummu!

Siskonmakkarakeitto mummun tapaan

4 hlö

12 siskonmakkaraa
3 isoa perunaa
1 pussi (200 g) pakastettuja keittojuureksia
yrttejä
sieniä
(spagettia)

lihaliemikuutio
1½ l vettä
suolaa
maustepippuria

Meikäläisen siskonmakkarasoppa elää fiilisten mukaan. Kuori, pilko ja keitä perunat lihaliemessä. Keitän makkarat kuorineen päivineen. Ja aina uponneet vuosikymmenet narisematta. Käytä yrttejä (persilja, ruohosipulia, korianteria). Sieniä, jos vaan saatavilla roppasen sekaan.
Mausta suolalla ja pippurilla.
– Mummu

Alko Liemessä!

Valtaan tällä viikolla Alkon Instagram tilin teemalla #geeneissä. Luvassa lapsuuden makumuistoja ja sesonkireseptejä. Tule siis Alkoon, nähdään siellä! 🙂

Yhteistyössä Alko.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

6 Kommenttia

 • Minna E sanoo:

  Empä ole koskaan ajatellut, että siskonmakkaroiden kuori on syötävää. Meillä tehdään siskonmakkarasoppaa säännöllisesti, se on lasten (ja aikuistenkin) herkkua. Ensi kerralla jätän kuoret paikoilleen. Ha.

 • Merituuli sanoo:

  Minä taas tykkään siitä siskonmakkaroiden plumpsauttelusta keittoon 🙂

 • Jenni sanoo:

  Hyvin ovat uponneet vuosikymmenet narisematta, joten kokeile! 🙂

 • Jenni sanoo:

  Mulla vähän sama. Lihamassan puristamisessa suolesta ulos on oma viehätyksensä 😀

 • Anonyymi sanoo:

  Mutta huomio nyt tähän,että jonkun merkkisessä siskonmakkarassa ns. suoli on muovia,,mutta sen nyt kyllä luulisi huomaavan jos sitä yrittää leikellä 🙂

 • Tiina sanoo:

  Siskonmakkarakeitto on ollut aina minun lapsuuden ruokani, ja nyt on pakko päästä kokeilemaan tällä reseptillä. 🙂 Kiitos!

Jätä kommentti