Skip to main content

veriappelsiinit uunissa resepti ohje

Ihanaa kun koko Suomi on herännyt sesonkiajatteluun, tuulipukukansa kauhistelee kasvihuonekurkkujen sähkönkulutusta ja isot keskusliikkeet nostavat sesonkikasvikset paraatipaikoille. Tämän mielikuvan siivittämänä pyyhällän Helsingin keskustan S-Marketiin. Kauppalistaakaan en tarvinnut – nyt kun sesonkiajattelu on tehty niin helpoksi. Jaahas, missäs se sesonkihylly on? Aletaan lappaamaan sesonkia koriin! Nuohoan kattavan hedelmä- ja vihannesosaston ja lopulta nykäisen myyjää hihasta, että missäs se sesonkihylly nyt olikaan. ”Tossa on noita appelsiineja. Ollaan tavattu laittaa niitä suunnilleen tohon kohtaa”. Aa. Appelsiinien vieressä oli myös muutama mustajuuri, joiden huippusesonki kyllä taisi jo mennä. Tietoliikenneyhteydet onneksi toimivat ja lunttaan sesonkikasvikset ja hedelmät Satokausikalenteri-sovelluksesta. Helmikuussa sesongissa ovat esimerkiksi veriappelsiinit, kiwit, avokado ja granaattiomena.

sesonkihedelmä helmikuuSesongissa juuri nyt!

Tiedätkö mikä on helpoin tapa lisätä (sesonki)hedelmiä ja kasviksia ruokavalioon? Ostaa niitä! Vasta kotona lähdin miettimään mitä kaikkea näistä voisikaan tehdä. Lounaaksi valmistui avokadoleipiä uppomunalla. Granaattiomena maistuu lempiaamiaisen muodossa. Muksut lusikoivat kiwit ennenkuin ehdin sanoa kiivi. Maku-lehden päätoimittaja Satu Koivisto oli hehkuttanut instagramissa kuinka kaikki uunissa paahdettu maistuu hyvältä ja tökännyt veriappelsiinit uuniin. Kevyesti karamellisoituneet veriappelsiinit voi syödä sellaisenaan, salaatissa tai puristaa vaikka salaatinkastikkeeksi öljytilkan kera.

Veriappelsiinit uunissa

veriappelsiineja
kenelia
hunajaa
ruokosokeria

Halkaise veriappelsiinit. Levitä pinnalle nokare hunajaa. Ripottele päälle ripaus kanelia ja ruokosokeria. Paista leivinpaperilla vuoratulla pellillä uunin keskitasolla 200 asteessa 20 minuuttia.

Alko liemessä! Olen vallannut viikoksi Alkon Instagram tilin 🙂 
Uuniveriappelsiinit ja ruokainspiraatiota tällä viikolla Alkon Instagram-tilillä

Yhteistyössä Alko

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

4 Kommenttia

  • Ha ha 🙂 Olen nyt koko helmikuun lappanut veriappelsiineja nassuun minkä napa ja sielu sietää. Samoin avokadoja. Mutta on kyllä tosi hienoa, että aletaan tajuta sesonkien päälle.

  • Jenni sanoo:

    Niin on! Ymmärtääkseni Koo on jo herännyt tähän jossain määrin. Vielä kun Ässä heräisi. Monet jo tiedostavat sesonkiajattelun, mutta se pitää tehdä ihmisille helpoksi! Ei kaikki jaksa ladata sovelluksia vaan ostospäätökset tehdään siinä hyllyjen välissä ja kaupan pitäisi helpottaa ostopäätöksiä ohjaamalla. Esim. näkyvien sesonkihyllyjen muodossa.

  • Sini sanoo:

    Ahaa, tällä tavalla en ole veriappelsiineja testannutkaan, vaikka muuten olen kyllä syönyt niitä kilokaupalla. Sesonkikasvisten esittely riippuu muuten hurjan paljon kaupasta! Esimerkiksi viereisessä Postitalon K-Supermarketissa sesonkikasvikset ovat tosi hienosti esillä. Espoon puolella Sellon Prismassa on myös nykyään ensimmäiset pöydät heviosastolla varattu sesonkituotteille ja niissä on lisäksi isot kyltit ja kuvaukset tuotteista ja niiden käyttötavoista. Tykkään! Yritän myös itse koko ajan mainostaa kaikille sesongissa olevia kasviksia (viimeksi viikonloppuna äidilleni, joka ei ole esimerkiksi koskaan syönyt granaattiomenaa).

  • Jenni sanoo:

    Monet nyt tutut hedelmät ja kasvikset olivat vielä pari vuosikymmentä sitten ihan tuntemattomia ja erittäin vaikeasti saatavissa. Tämä rautatientorin S-Market on jostain syystä jäänyt junasta, monissa muissa S-marketeissa tilanne on hyvä eli sesonkituotteet ovat esillä paraatipaikalla. Jotenkin itse mieltää että Helsingin keskustan myymälät olisivat niitä edelläkävijöitä tässä asiassa, mutta ei. Noh, kauppiaan kukkarosta se todennäköisesti on pois. Satokausikelenterin Facebook ryhmässä nostetaan esille myös sesonkireseptejä, joten sieltä ehkä äitisikin voisi poimia ideoita 🙂

Jätä kommentti