Skip to main content

Ilouutisia aidon kiinalaisen ruoan ystäville! Helsingin ravintolamaailmassa kuhistaan nyt dim sumeista kun Dim Sum Helsinki avasi ovensa viime perjantaina. Matalan kynnyksen Dim Sum Helsingin listalta löytyy kymmenen toinen toistaan herkullisempaa dim sumia. Dim sumit ovat kiinalaisia pikkusyötäviä. Höyrytettyjen ja paistettujen nyyttien sisään kätkeytyy kasviksia, lihaa, kalaa ja mereneläviä. Ravintolan mukana Suomeen rantautuu myös vanha kantonilainen perinne; teen juonti eli yam cha. Tyypillisesti kantonilainen nauttii maailman kuulun kiinalaisen teensä seuraksi dim sumeja – aamiaiseksi tai lounaaksi. Illallisaikaan kokeile teen lisäksi ruokajuomana kiinalaista punaviiniä.

Testi-iltana paikka oli tupaten täynnä, mutta onneksi pöytä vapautui nopeasti. Tarjoilijat kiertävät ravintolassa bambukoreja notkuvilla kärryillä, joista höyryävän kuumat dim sumit nostetaan suoraan lautaselle. Loppulasku rapsahtaa pöydässä olevan menun perusteella, johon merkataan syödyt dim sumit. Omiksi suosikeikseni nousi BBQ possu eli höyrytetyt possunyytit ja katkarapu dumplinit. Nautinnnon viimeistelivät erilaiset dipit. Dim sumeja voi tilata yksittäin tai kokonaisia bambukorillisia isommallekin porukalle jaettavaksi. Dim sumit voi napata myös take away annoksina mukaan.

Ja sitten heräsin päiväunestani. Voisiko joku pliis perustaa unelmieni dim sum ravintolan Helsinkiin. Unelmiensa ravintolakonseptista bloggasi myös Sivumaku, käy kurkkaamassa millaisen ravintolan Jani haluaisi nähdä Suomessa.

Dim sumit nousivat Guangzhoun matkan suosikeiksini uusista ruokatuttavuuksista ja dim sum ikävä ei ota laantuakseen. Hotellimme The Garden Hotel tutustutti retkikuntamme kiinalaisen yam cha perinteen saloihin maistattamalla kymmeniä erilaisia kiinalaisten huippukokkien loihtimia dim sumeja aamupalaksi pienten teekutsujen muodossa. Voi sitä dim sum rakkauden määrää!

The Garden Hotellin takapihalla pienet teekutsut.


Keskustahotellilla oli mm. oma vesiputous, puutarha ja juoksurata. Mitä sitä ihminen muuta tarvitsee! 🙂


Palvelualttiimpia ihmisiä saa hakea.


Erilaisia dum sumeja sanotaan olevan jopa yli 400


Varaa valita.


Guangzhou jätti jälkeensä dim sum ikävän

Toukokuussa Finnair avaa uuden reitin kesäkaudeksi Helsingistä Guangzhouhun Kiinaan. Guangzhou on Kiinan kolmanneksi suurin kaupunki ja paikallinen kantonilainen keittiö Kiinalaisen ruokakulttuurin mekka.


Yhteistyössä Finnair

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

7 Kommenttia

 • Sä osaat tän klikkiotsikoinnin niin hyvin, että pääset Iltalehteen/sanomiin kesätöihin 😉

 • Jenni sanoo:

  Eikä! 😀 Vihaan klikkiotsikointia! Mutta joskus harkitusti se on ihan hauskaa (omasta mielestä). Olipa muuten kiva tavata vaikkakin lyhyesti. Kiitos myös jeesistä näytöskeittiössä siinä vaiheessa kun poltin kalakastikkeen pohjaan 😀 Se taas oli ehkä hauskaa kaikkien muiden mielestä, paitsi omasta…

 • Oli kyllä mukava nähdä livenä! On näköjään ne mestaritkin joskus liemessä 🙂
  Sticky ricen reseptiä odotellessa, sillä hurmaan vielä monta ruokavierasta!

 • Jael sanoo:

  Ihanat kuvat.Täällä Tel Aviviss oli toissa vuonna tosi suuri Dim Sum buumi ,niin että paikkoja avattiin ad nauseaum. No buumi hieman laantui ja parhaimmat jäivät jäljelle.

 • Jenni sanoo:

  Helsinkiin riittäisi yksi hyvä! 🙂 Oletko käynyt syömässä ja mitä tykkäät? Olivat ne autenttisia kiinalaisia vai vähän uudella kulmalla tehtyjä?

 • Jenni sanoo:

  Helsinkiin riittäisi yksi hyvä! 🙂 Oletko käynyt syömässä ja mitä tykkäät? Olivat ne autenttisia kiinalaisia vai vähän uudella kulmalla tehtyjä?

 • Ile sanoo:

  Hei onpa hauska yhteensattuma! Olin kyseisessä hotellissa viime vuonna töissä! En yleensä lämpene hotellien ravintoloille, mutta myös paikalliset kaverini ja tuttuni tulivat teelle ja dim sumeille säännöllisesti Gardeniin! Myös muita herkuttelupaikkoja ja paikallisia erikoisuuksia kaupungista löytyy, ehdottomasti vierailun arvonen, hyvin paikallinen, kohde!

Jätä kommentti