Skip to main content

Unelmieni kuvauskeittiö

Pian on kulunut vuosi siitä kun myin osuuteni perustamastani Blogirinki Mediasta ja jäin itsenäiseksi yrittäjäksi ja kokopäiväiseksi ruokabloggaajaksi. Samassa rytäkässä rojautin mappini ja kuvausroinat kotiimme. Sukulaiset adoptoivat huonekaluja. Vuoden päivät olen työskennellyt kuivuneiden aamupalapuurojen ja legokasojen keskellä. Uusi alku konkretisoituu ensi viikolla taas askeleen verran ja muutan kimpsuineni ja kampsuineni uudelle työhuoneelle Vallilaan!

Kotona työskentelyssä on ollut hyviäkin puolia: toimitilakustannukset pysyvät aisoissa, työmatkoihin ei mene aikaa, lounas hoituu nopeasti ja ei tarvitse käydä suihkussa. Tehokkaiden työpäivien ansiosta olen viettänyt enemmän aikaa lasten kanssa. Mutta se kun aloitat työpäiväsi raivaamalla tiskipöydän. Potkit legoja työpisteesi ympäriltä. Tai ohjeistat taaperoa: “älä työnnä äidin kameran muistikorttia pippeliin”. Niin silloin, haaveilin, että joku päivä vielä minulla on unelmieni työhuone. Nyt se haave on totta!

Suunnilleen puolet tästä tilasta olisi nyt sitten mun! 🙂

Työhuoneen hankkiminen oli osa isompaa keskustelua jota kävimme Nirson kanssa työ- ja asumisjärjestelyistä. Vaihtoehtona oli myös Isompi asunto ja kotityöhuone. Isompi asuntolaina ei kuitenkaan houkutellut. Helsingin neliöhinnoilla kotityöhuone olisi ollut pieni koppi. Yksi vaihtoehto oli isomman toimistotilan vuokraus ja työpöytäpaikkojen alivuokraus muille yrittäjille. Käytännössä harvassa tilassa on kuitenkaan valmiina tarpeitani vastaava kuvauskeittiö, joten vuokratilan remontoimiseen täytyisi varata sievo summa rahaa. Alivuokraaminen on myös oma säätönsä ja kantaisin riskin isosta tilasta jos alivuokralaiset vaihtuisivat tiuhaan. Kolmas vaihtoehto oli pöytäpaikan vuokraus työhuoneyhteisöstä. Pöytäpaikkoja irtoaa Helsingissä jopa alle 100 euron kuukausivuokralla, mutta vaatimuslistallani oli pöytäpaikan lisäksi luonnonvalo ja kuvauskeittiö. Ajatus unelmieni työtilasta kyti takaraivossa kunnes silmääni osui upea tila Vallilassa Facebookin Mushroomin ryhmässä, jossa ilmoitellaan vuokrattavista työhuoneista Helsingissä. Tähän haettiin joko yhtä tai useampaa vuokralaista jakamaan tilaa. Hakijoita oli jonoksi asti, mutta mulla olikin ”kakkukortti” hihassa. Kerroin kuinka ruokakuvauksista jää aina herkkuja yli, ehkä se auttoi jotain 😀

Ensi viikosta lähtien ruokataiteilija Häyrinen pitää majaa unelmiensa työhuoneella Vallilassa. Olen vuokrannut itselleni pienen kaistaleen omaa toimistotilaa ja lisäksi vuokralaisten yhteiskäytössä on keittiö. Kyllähän täällä kelpaa kokkailla. Olo on inspiroitunut jo pelkästä ajatuksesta! Tulossa vielä lisää kuvia jahka muuttohärdelli on ohi ja saan omia tavaroita paikoilleen 🙂

Liemessä Snapchatissa @liemessa 
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä. Liemessä Instagramissa @liemessa
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

4 Kommenttia

  • inspirations sanoo:

    Ihanaa, onnittelut! Sun blogia on niin hauska seurata, kun täällä on herkullisten kuvien ja reseptien lisäksi usein mielenkiintoisia juttuja omasta elämästä ja työtilanteen kehityksesta. Upea huone <3

  • Jenni sanoo:

    Kiitos! <3 Kiva kuulla että sopivassa suhteessa suuret elämän taitekohdatkin kiinnostaa. Suurimmaksi osaksi tulee kirjoitettua kyllä ruuasta, se kun on SE oma juttu 🙂

  • Pientä kateutta havaittavissa täällä päin 🙂 Onnea uudelle työhuoneelle! Näyttää inspiroivalta paikalta!

  • Jenni sanoo:

    Kiitos! On inspiroivaa 🙂 Tämä ilta meni kuvankäsittelysoftia päivitellessä ja uusia kuvaustasoja testatessa. Toivottavasti inspiraatio välittyy pian sinne ruudun toisellekin puolelle 🙂

Jätä kommentti