Kaupallinen yhteistyö Pentik ja Asennemedia
Kuvittelenko vain, vai onko joulu tullut tänä vuonna entistä aikaisemmin? En itsekään ole ihan syytön jouluttaja. Jouluval..anteeksi kausivalot kieputin parvekkeen ympäri jo lokakuun lopulla. Pikkuhiljaa joulutunnelma hiipii myös sisustukseen. Valitsin oman suosikkini Pentik joulumalliston kuoseista ja se on mikäpä muukaan kuin lempimarjani Puolukka.
Nyt kun on päästänyt irti sen viimeisenkin käsijarrun, niin miksi ei aloittaisi jo rakkaimpien jouluruokienkin syömistä? Tanskalainen risalamande eli käytännössä kuohkea ja makea riisipuuro kermavaahdolla on yksi ihanimmista jälkiruoista jouluun. Tanskasta et löydä ravintolaa, jossa tätä ei tarjottaisi joulun alla. Perinteisesti risalamande tarjoillaan kirsikkakastikkeen kera, mutta kotimaisessa versiossani on tottakai puolukkaa.
Anna lahjaksi pala Suomen luontoa
Pentik Puolukka-kuosin herkullinen vaaleanpunainen väri ja leikkisyys iskivät suoraan jouluhermooni. Kuosi löytyy myös perinteisemmässä punaisessa värissä. Puolukkaa löytyy ruokapöydästämme nyt kaitaliinana, jolloin puupöydän rosoinen pinta jää kivasti näkyviin. Sohvatyynykokoelmamme kasvoi myös Puolukka-tyynynpäällisellä, joka pääsi kauniin, jo aikaisemmin ostamani, Pentik Vilja-tyynyn pariksi. Suomen luonto näkyykin vahvasti koko Pentikin talvimallistossa. Puolukka-kuosissa löytyy myös vaikka mitä ihania lahjaideoita pukinkonttiin kuten kanelintuoksuinen kynttilä, puolukkainen muki ja kangaskassi.
Bongaa kuvasta Suomen lippu! Kallio sarja valmistetaan Posiolla Pentikin keramiikkatehtaalla, joka on tiettävästi maailman pohjoisin keramiikkatehdas. Kallio sarjaa löytyy jo keittiönkaapistani arkikäytössä harmaana. Harmaa sävy sopii loistavasti myös jouluun ja monien kuosien kanssa. Kallio-sarjan astioiden muoto on rouhean epäsymmetrinen ja pinta käsinkosketeltava. Muut Kallio-sarjan sävyt ovat valkoinen ja vaaleanpunainen.
Kaikki postauksen tuotteet Pentik myymälöissä tai verkkokaupassa Pentik.com
Puolukka kaitaliina
Puolukka tyynynpäällinen vaaleanpunainen
Puolukka kangaskassi
Kruunukynttilä valkoinen
Kallio kulho harmaa 0.5l
Kallio lautanen
Kallio kahvikuppi ja lautanen
#mypentikstory
Kotimainen Pentik juhlii 50-vuotis juhlavuottaan! Juhlavuoden kunniaksi
jaa oma Pentik tarinasi Pentikin sivuilla tai Instagramissa hashtagilla #mypentikstory
– joka kuukausi arvotaan 100 €:n arvoinen lahjakortti.
Risalamande tehdään perinteisesti täysmaitoon ja kuohukermaan. Tällä kertaa keitin riisipuuron kaurajuomaan ja kermavaahto syntyi kauravispistä, mutta myös maitotuotteet käyvät reseptiin.
Risalamande
Vegaaninen
1 dl vettä
1 dl puuroriisiä
5 dl kaurajuomaa
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
2 dl kauravispiä
puolukkakastike:
2 dl puolukkamehua
1 dl pakastepuolukoita
2 tl perunatärkkelystä
1 rkl kylmää vettä
1 rkl sokeria
tarjoiluun:
mantelilastuja
Kuumenna vesi vesihauteessa kattilassa ja lisää puuroriisi. Keitä muutama minuutti. Lisää kaurajuoma. Mausta vaniljasokerilla ja suolalla. Keitä hiljalleen noin 40 minuuttia. Anna puuron jäähtyä kunnolla ja laita jääkaappiin. Voit valmistaa puuron jo edellisenä päivänä. Vatkaa kauravaahto. Nostele vaahto jäähtyneen puuron sekaan.
Kuumenna puolukkamehu, puolukat ja sokeri kiehuviksi. Sekoita perunatärkkelys kylmään veteen ja lisää kastikkeeseen. Kiehauta nopeasti. Tarjoile kastike kylmänä tai huoneenlämpöisenä.
Tip tap! Lisää joulureseptejä!
Tunnelmallista ensimmäistä adventtia!?️
https://jasukuvaa.blogspot.com/
Samoin sinulle! Joulu on kyllä ruokaihmisen parasta aikaa <3