Skip to main content
Köyhät ritarit luumurahkalla

Liemessä Joulukalenteri luukku 1! Liemessä Joulukalenterin luukut aukeavat Instagramissa @liemessa jouluaattoon asti. Osa luukuista ilmestyy myös täällä blogin puolella, jotta löydätte reseptit helposti joulusta toiseen. Liemessä joulu ei ole koskaan maistunut ja tuoksunut paremmalle. Kirjaimellisesti. Haju- ja makuaistin menettäminen totaalisesti pariksi viikoksi koronan takia rokotuksista huolimatta oli pelottava kokemus, josta en toivo uusintaa. Miten sitä osaakaan nyt arvostaa entistä enemmän näitä aisteja, aamukahvin tuoksua, jouluisia mausteita ja ylipäänsä maistuvaa ruokaa. Tämän joulun paras lahja on ehdottomasti palautunut haju- ja makuaisti.

Köyhät ritarit

Kohti joulua joulumausteilla ja teidän jouluinen suosikki jälkiruoka

Myöskin parasta: vielä on koko joulukuu aikaa herkutella! Säästelen rosollia ja muita perinteisiä jouluruokia joulupyhiin. Aloitan jouluun laskeutumisen maustamalla tuttuja lempiruokia ja herkkuja jouluisasti. Köyhät ritarit ovat yksi ikisuosikeistani brunssilla ja jälkiruoaksi. Kysyin teiltä suosikki jouluruokianne Instagramissa. Vastaustulvasta erottui selkeästi yksi makea suosikki: luumurahka. Luumurahkan voi tietysti syödä sellaisenaan. Se sopii myös köyhien ritarien kaverina piparin ja kirpeiden karpaloiden kera. Ranskanleivän sijaan dippasin vaaleat hapanjuurileipäsiivut aidolla kanelilla, piparkakkumausteella ja kardemummalla maustettuun munamaitoon. Jos kaipaat kevyempää luumujälkkäriä jouluaterian päätteeksi, niin siinä tapauksessa ratkaisu voisi olla luumurahkan lisäksi luumujäädyke. Tästä se jouluherkuttelu lähtee!

Lisää herkullisia joulukalentereita!

Jotain maukasta IG @jotainmaukasta / jotainmaukasta.fi
Dr. Sugar IG @drjinna / Dr.Sugar-leivontablogi
Kokit ja Potit IG @kokitjapotit / kokitjapotit.fi
Kaikki äitini reseptit IG @kaikkiaitinireseptit / Kaikkiaitinireseptit.blogspot.com
Pullahiiri IG @pullahiirenleivontanurkka / pullahiiri.com

Köyhät ritarit luumurahka

Köyhät ritarit luumurahkalla

10 kpl

vaalea hapanjuurileipä

muna-maito
2 dl täysmaitoa
1 luomumuna
1 tl aitoa ceylon kanelia
0.5 tl vaniljasokeria
0.5 tl piparkakkumaustetta
0.5 tl kardemummaa

luumurahka
2 dl kuohukermaa
1 prk (200 g) rasvaista maitorahkaa
1 prk (300 g) luumumarmeladia
1 tl vaniljasokeria

koristeluun
pipareita
karpaloita

Sekoita muna-maidon ainekset sekaisin. Dippaa muutama leipäsiivu kerrallaan muna-maitoon ja paista voissa pannulla keskilämmöllä molemmin puolin. 

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka, luumumarmeladi ja vaniljasokeri. 

Lusikoi leipien päälle luumurahkaa, murusta päälle piparia ja koristele karpaloilla. Tarjoile köyhät ritarit heti. 

Joulu jälkiruoka

Tip Tap! Lisää joulureseptejä!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

3 Kommenttia

Jätä kommentti