Skip to main content

luumujäädyke

YHTEISTYÖSSÄ VALIO JA ASENNEMEDIA

En ole jäänyt yksin liputtaessani stressivapaan joulun puolesta. Moni ruokabloggaajakollega on julkisesti myöntänyt ostavansa – herra varjele – jotain valmista joulupöytään. Itselläni puhti suunnitella ja valmistaa joulumenu tuntuu tyssäävän juurikin jälkiruokaan. Jos ei nyt suoraan purkista, niin ainakin jälkiruoan tulisi olla nopea ja helppo. Kuin tilauksesta, Valio haastoi minut suunnittelemaan helpon ja jouluisen jälkiruoan instagram-tililleni, mutta en malta olla jakamatta joulun stressivapainta reseptiä myös täällä blogissa. Reseptiä suunnitellessa bongasin fb-kokeista viestiketjun, jossa suomalaiset ruoanlaittajat kertoivat mitä jouluista jälkiruokaa heidän joulupöydässään tarjoillaan. Erilaiset jäädykkeet tuntuivat keräävän peukutuksia. Luumujäädyke! Siinä vastaukseni. Luumujäädyke on tuhdin jouluaterian päätteeksi ihanan raikas, tarvitset vain kolme raaka-ainetta ja jäädykkeen pyöräyttää 10 minuutissa pakkaseen. Täydellinen jouluinen jälkiruoka!

luumujäädyke

Luumujäädyke

 4 dl Valio kuohukermaa
2 prk (400 g) Valio maustettua rahkaa luumu-kaneli
5 piparia murustettuna

koristeluun
1 prk (200 g) Valio maustettua rahkaa luumu-kaneli
pipareita murustettuna

 Vatkaa kerma kermavaahdoksi. Lisää joukkoon rahka ja piparit hienoksi murustettuna. Kaada massa esimerkiksi kakkuvuokaan ja laita pakkaseen yön yli. Jäädyke irtoamiseksi kastele vuokaa päältä lämpimällä vedellä. Kumoa jäädyke tarjoiluastiaan. Jos jäädyke tuntuu hieman lössähtäneeltä tässä vaiheessa, voit laittaa sen vielä hetkeksi pakkaseen ennen koristelua. Koristele pursottamalla päälle rahkaa ja asettele piparit rahkahuippuihin.

luumujäädyke

yhteistyö
Yhteistyössä Valio ja Asennemedia

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • Ilona K. sanoo:

    Uulalaa maistoin kerran tuota luumurahkaa kaupassa kun ilmatteeks sai (hehe) ja olihan se superhyvää! Niin hyvää, etten ehkä itse luokittelisi sitä iahn rahkaksi, vaan joksikin jäätelön, vanukkaan ja rahkan väliltä.. hmm… MUTTA!! Huomasin ihanan uuden bannerikuvan- hauskan jouluinen! Mukavaa joulun odotusta! 😀

  • Jenni sanoo:

    Maistoin luumu-kaneli rahkaa tietysti pelkästäänkin, ihan jo testimielessä, heh. Ei ollut yhtään esanssinen maku. Laitoin kuitenkin kermaa suhteessa 50-60, koska halusin jäädykkeestä nimenomaan mahdollisimman raikkaan. Samasta syystä en lisännyt sokeria muuta kuin piparin muodossa. Samoin Ilona, ihanaa joulua sinulle! <3

Jätä kommentti