Skip to main content

f0760-chai-kaakao-3
YHTEISTYÖSSÄ KAUNIISTI KOTIMAINEN JA ASENNEMEDIA

Viherpeukaloni on keskellä kämmentä, urbaanit parvekeviljelmäni ovat olleet fiaskoja ja viherkasveista vain ajoittaista kuivuutta sietävät ovat selvinneet. Vastoin kaikkia todennäköisyyksiä minusta on kuoriutumassa oman elämäni floristi. Ehkä olenkin enemmän kausi- ja leikkokukkaihminen – ne kun joka tapauksessa rupsahtavat jossain vaiheessa ihan ilman apuani. Joulun ykköskukka on tietysti joulutähti, jolla saa välittömästi ja helposti aikaan joulun tunnelman. Meditatiivisen joulutähtien näpertelyn lomassa nautin kupposen kuumaa jouluisen mausteista chai-kaakaota.

2d93e-chaikaakao-3

Kauniisti kotimainen kampanjoi kotimaisten lähikukkien puolesta ja mielelläni kannustan suosimaan kotimaista vaihtoehtoa joulukukkaostoksilla *kaikki huutaa joo*. Jos suosii lähiruokaa, niin miksi ei suosisi lähikukkia. Joulukukista löytyy kotimaisena tottakai joulutähti, mutta myös esimerkiksi hyasintti ja ritarinkukka. Joulutähti ruukussa on kaunis sellaisenaankin, mutta taannoisesta kukkaworkshopista innostuneena revin ruukkujoulutähdet kappaleiksi ja lähdin työstämään jouluista kukka-asetelmaa. Joulutähtiä voi tosiaan käyttää leikkokukkina maljakossa; varret katkaistaan ja tyveä pidetään hetki kynttilänliekissä tai vaihtoehtoisesti kuumassa vedessä. Maljakossani on pallon muotoon taivutettu kanaverkko, johon on helppo pujotella kukat ja muut materiaalit haluamaansa muotoon. Jouluiseen kukka-asetelmaan käytin joulutähden lisäksi havuja ja eucalyptusta. Kyllähän tuon kehtaisi joulupöytään nostaa, vai mitä?

1c076-chaikaakao-1

Chai kaakao

5 dl täysmaitoa
1 dl tummaa kaakaojauhetta
0,5 tl kardemummaa
1/4 tl maustepippuria
1 kanelitanko
10 kokonaista neilikkaa
2 tähtianista
1 tl vaniljasokeria
1 tl inkiväärijauhetta
2-4 rkl ruokosokeria
kermavaahtoa päälle

Kuumenna maito kattilassa. Lisää kaakaojauhe siivilän läpi ja mausteet. Ota kattila pois liedeltä ja anna kaakaon maustua puoli tuntia. Siivilöi mausteet pois ja kuumenna chai-kaakao uudelleen. Nauti joulun tunnelmasta!

14259-chai-kaakao-2 84ce6-chai-kaakao-1

yhteistyö
Yhteistyössä Kauniisti kotimainen ja Asennemedia

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagramissa @liemessa
Snapchatissa @liemessa
Liemessä-Facebook ryhmässä
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

21 Kommenttia

 • Sari sanoo:

  Todellakin kehtaisi. Mä lähden metsästämään noita eukalyptuksen oksia, jos löytyisi kukkakaupasta. Ja pakko vielä sanoa, että aivan ihanat kuvat, taas kerran.

 • Jenni sanoo:

  Kiitos Sari <3 Aika monessa kukkakaupassa olen eukalyptuksen oksia nähnyt, joten toivottavasti löytyy 🙂

 • En ole koskaan ollut joulutähti-fani, mutta sinun joulutähtiasetelmasi on niin kaunis, että saatan muuttaa mieleni. Ja kyllä kelpaisi myös tuo chai-kaakao. Taidankin pitää pienen kaakao-tauon! 🙂

 • Anonyymi sanoo:

  Sana taitaa olla fiAsko….

 • Jenni sanoo:

  Punainen joulutähti on perinteinen; nythän rinnalle on tullut valkoisia ja vaikka persikan värisiä joulutähtiä! Musta oli itseasiassa kiva ottaa ”käsittelyyn” juurikin punainen joulutähti, koska halusin tehdä siitä vähän jotain uutta. Kiva kun tykkäsit ja ihanaa joulua sinulle! 🙂

 • Jenni sanoo:

  Kiitos oikoluvusta, korjaan! 🙂

 • Tiina Varjus sanoo:

  No varsinainen floristi sinusta onkin kuoriutunut. Silmiä hivelevän kaunis asetelma <3 Hmmmmmm. Miten alkoikin tehdä mieli kaakaota. Ihanaa joulun odotusta koko perheelle <3

 • Tosi kaunis asetelma, vau! itse en saa pidettyä mitään kasveja tai kukkia hengissä, saati että osaisin tehdä niistä asetelmia 😀 tuon ottaisin kyllä omaankin joulupöytään koristeeksi <3

 • Jenni sanoo:

  Kumma juttu! 😀 Samoin, tunnelmallista joulua teille! <3

 • Jenni sanoo:

  No mut se asetelma pitää vaan tehdä heti kukkien ostopäivänä. Ja asetelma samana päivänä kun on juhlaillallinen 🙂 En päässyt testaamaan kuinka kauan tuo asetelma olisi pysynyt hengissä jos olisi muistanut lisätä vettä ahkerasti, koska lähdin 1,5 viikon reissuun. Sillä välin se oli tietysti kuivahtanut.. Ihanaa joulua teidän perheelle! <3

 • Ihanan kuuloinen toi kaakao! Tuli heti ihan jouluinen olo vaan reseptiä lukiessa!

 • Ihana joulukimppu eikä hassumpi kaakao 🙂 Ihanaa joulua!

 • Kaunis kuin kukka ja kukat ovat nyt todellakin kirjaimelisesti kuvissasi. Ihanaa joulua teidän perheelle <3

 • Oi, kaikkea se ruokabloggaus opettaakin 😉 Mietin tuossa kanaverkon kohdalla, että kun sitä on lähdetty noutamaan, niin ollaan asian äärellä 🙂 Siihen on kyllä totuttu täälläkin, että välillä käydään keräämässä lähimetsän antimia – pudonneita lehtiä tai herkullisia marjoja kuvausrekvisiitaksi. No, mutta oikein jouluiselta näyttää ja kaakaokin herkulliselta! Aromikasta joulua teidän perheellenne!

 • Tää on kyllä ihan totta, kotimaisuus olisi suotavaa kukissakin. Kotimaisuutta kun harvemmin tulee mietittyä kukkakauppaan mennessä ja tilatessa näyttäviä kukkia.. Chai-kaakao on ihanaa, mihinkäs ei joulumausteet sopisi <3 Ihanaa joulua Jenni 🙂

 • Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 • Alisa sanoo:

  Tähän flunssaiseen olotilaan kelpaisi juuri tuollainen chai-kaakao <3 Ihanaa joulua koko perheelle!

 • Kiva idea käyttää joulutähteä leikkokukkamaisesti, tulee heti vähän modernimpi fiilis. Oikein ihanaa joulua! ^_^

 • minni / kokeileva keittiöni sanoo:

  Ihana mausteinen kaakao! Miksei tuonne tujauttaisi tilkan rommia tai konjakkiakin. Ja kauniit on kuvat.

 • Aila sanoo:

  Kukat on ihania, olisi ihana leikkiä floristia! Chai on mun suosikki teessä, tuoksu on niin ihana! Ihanaa joulun jatkoa ja uutta vuotta!

 • Merituuli sanoo:

  Houkuttelevan näköinen kaakao, mutta mulle ilman kermavaahtoa kiitos!

Jätä kommentti