Skip to main content

En edes yritä vakuuttaa, että kahdessa päivässä sain minkään luokan kuvaa Zurichin ravintolatarjonnasta. Eikä kyllä niillä hinnoilla olisi varaakaan. Matkan päätarkoitus oli ystävien häihin osallistuminen. Reissusta jäi takataskuun vaaleanpunaisen häähutun lisäksi kuitenkin muutama kiva ravintolavinkki ja pari touhutärppiä tähän kauniiseen ja sopivan kompaktiin kaupunkiin.

Zurichissä noin joka neljäs asukas on miljonääri.

Ensin pitää hyväksyä tosiasiat. Kaikki on ihan saamarin kallista: cafe latte 7 euroa, lounassalaatti 20 euroa, brunssi 65 euroa. Syö siis harvoin, mutta tarpeeksi kerralla ja juo paljon kraanavettä. Kerättyäsi nälkää suuntaa vanhankaupungin laidalle Holy Cow Gourmet Burgeriin, jossa luxushampurilainen ranuilla ja Burger Brew-oluella irtoaa 22 eurolla. Sulattele burgeria kirpputorikierroksella Bürkliplatzilla tai asetu makaamaan vatsasi viereen hylkeenä yhteen joen varrella sijaitsevista kauniista kylpylöistä. Vietin iltapäivän Instagram-kauniissa Frauenbadi kylpylässä, joka itse asiassa muuntautui lauantai-iltana hääjuhlapaikaksi vain puoli tuntia viimeisten uimareiden lähdön jälkeen. Frauenbadi oli vain naisille tarkoitettu kylpylä, jossa sopii kölliä auringossa yläosattomissa ja dipata itsensä välillä altaaseen jossa virtasi joen vesi. Altaan pohjassa saattoi nähdä jopa muutaman kalan!

”Pyhän lehmän” burgeri.

20 euron lounassalaatti.

Skippasin molempina aamuina keskinkertaisen hotellini aamiaisbuffan. Keskustassa sijaitseva Milchbar kompleksi tarjosi lauantaiaamuna suppeahkon valikoiman aamupalavoileipiä vitriinissä, mutta sitäkin kauniimman sisäpihan suihkulähteineen. Zurichin keskusta koostuu romanttisesta turistien suosimasta vanhastakaupungista ja muutamasta isommasta hulppeasta ostoskadusta. Rosoisempaa elämää löytyy maahanmuuttajien valloittamasta Gewerbeschule kaupunginosasta, johon kannattaa matkata pitkää Langstrasse katua. Lähi-idän makumaailmaan pääsee kiinni Maison Blunt ravintolassa, jossa nautin talon aamiaisen tarjottimelta arabialaisen kahvin kera. Prrrfect!

Kevyttä aamiaista Milchbarissa

Maison Bluntissa oli sopivasti rosoisuutta

Talon aamupala: hummusta, fetapyrettä, kurkku-minttusalaattia, säilöttyä porkkanaa, marjajogurtti, kuivattuja hedelmiä, mehu ja leipäkori

Freuenbadi kylpylä joen varrella

Hintatasosta johtuen tuliaisia ei tarttunut Zurichistä – jos Tobleronea ei lasketa – mutta sitäkin enemmän kauniita kesämuistoja upeasta viikonlopusta, ystävistä ja rakkaudenjuhlasta. Tärkeintä on rakkaus!

Mamma on irti!

Nopeat drinksut ennen hääjuhlaa.

1 h 15 min. Niin kauan pystyin olla korkkarit jalassa.

2 grooms are better than 1

Dress to impress!

Kiitos hääparille upeasta juhlasta ja muistoista!

Liemessä Instagramissa @liemessa - nyt myös Instagram Stories!
Liemessä Snapchatissa @liemessa 
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

4 Kommenttia

 • Jael sanoo:

  Hienon värinen taivas ekassa kuvassa.Zurichissa olen ollut ikuisuus sitten ,14.vuotiaana,kun asuin puolisen vuotta Sveitsissä.

 • Jenni sanoo:

  Pientä kuvankäsittelyä, mutta hieno se taivas oli muutenkin 🙂

  Muistatko mitä pidit Sveitsistä, millaista siellä oli asua? Hienoa aluetta, mutta tosiaan aika tyyristä jos ei myös nauti sveitsiläisestä palkkatasosta.

 • Laura sanoo:

  Mikä super ihana tunnelma näissä kuvissa!!! Seurasin jo snäpin kautta reissuasi, ja kauhistelin hintoja..mutta ehkä vielä joskus reissut vie tuhon super suloiseen paikkaan.

 • Jenni sanoo:

  Kiitos Laura ja kiva kun olet jaksanut seurata Snapissakin! Yksin reissussa ollessa on myös ihanaa kun on jonkinlaista rauhaa keskittyä kuvaamiseen. Kuvauksellinen kaupunki!

  Juu, ne hinnat. Niitä ei jäänyt ikävä 🙂

Jätä kommentti