Skip to main content

Pienen bloggaajan päivä alkoi eilen sekasortoisissa merkeissä. ”Snapchat is dead!” ruotsalaiset bloggaajakollegat julistivat. Instagram julkaisi uuden toiminnon, Snapchat Stories. Eiku. Instagram Stories, joka on siis käytännössä kopio Snapchatistä mutta toimii osana olemassaolevaa Instagram-tiliä. Instagram-tilisi ylälaidassa näet uusimmat stoorit ympyränmuotoisina kuvakkeina, joihin pääset klikkaamalla. Toiminto on saatavilla muutaman viikon sisään ympäri maailmaa. Päivitin heti Instagramin ja annoin sille pikkusormen.

I’m new here. Can you tell?

Instagram Stories plussat ja miinukset

+ Instagram Stories on hyvin samanlainen kuin Snapchat ja siten jengin nopeasti omaksuttavissa. Voit ottaa kuvia tai videoita, jotka tallennat omaan ”tarinaasi”.
+ Omia Instagram Stories videoita voit tallentaa puhelimeesi aivan kuin Snapchatissäkin
+ Voit rajata asetuksista ketkä näkevät Instagram Stories tarinasi.
+ Tarinasi ovat katsottavissa vain 24 tuntia. You guessed it, just like Snapchat!
+ Instagrammaajille potentiaaliset tarinan seuraajat ovat jo olemassa. Snapchatissä seuraajien kasvattaminen on työläämpää.
+ Käyttis on helpompi kuin Snapchatissä. Onnistuin julkaisemaan videoita ilman ainuttakaan YouTube-tutoriaalia.
+ Pääset näkemään Instagram-idoleiden kulissien taakse
+ Löydät uusia mielenkiintoisia tyyppejä, joiden elämää seurata. Kaikki eivät ole ottaneet Snapchatia omakseen, mutta Instagram Stories saattaisi olla helpommin omaksuttava.

– Instagram seuraajat ovat tottuneet viimeisen päälle hiottuun timanttiseen sisältöön ja mielikuviin. Mietin mitenköhän omat seuraajani reagoivat kotikutoisuuteen ja ”todelliseen minääni”. Videolla en voi olla kuin itseni.
– Instagramista puuttuvat emojit ja hassunhauskat efektit. Voin kyllä elää ilman.
– Instagramista puuttuu ”kaunistusfiltteri”. En voi elää ilman. Päivitystä odotellessa.

Yhden päivän käyttökokemuksen perusteella Snapchat Is Dead. Kahden videopäiväkirja sovelluksen päivittäminen samanaikaisesti on käytännössä mahdotonta jos haluaa välillä keskittyä elämäänkin sitä elämäänsä. Hieman jännittää mitä yli 7 000 Instagram-seuraajalleni tapahtuu kun päästän filtteröimättömän minäni eetteriin. Tottakai myös toivon, että nykyiset Snapchat-seuraajani eivät ole ihan järkyttyneitä ja seuraisivat mukana myös Instagramin puolelle. Sain korvanappiini juuri tiedon että Tomi Björck on katsonut ensimmäisen Instagram Stories feedini. Noni, mä oon valmis tekemään mitä vaan kameran edessä. Tai siellähän mä jo oon @liemessa 🙂

Pieni Instagram Stories vs. Snapchat gallup

Mikä fiilis teillä on tästä kaikesta?
Ehditkö jo innostua Snapchatistä?
Aiotko kokeilla Instagram Stories toimintoa?
Aiotko jopa siirtyä kokonaan Snapchatistä Instagramiin?
Tämä kaikki on niin jännittävää!

Liemessä Instagramissa @liemessa - nyt myös Instagram Stories!
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea Liemessä-Facebook ryhmässä.
Liemessä Snapchatissa @liemessa. Ainakin toistaiseksi.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

43 Kommenttia

 • Herkkuhovi sanoo:

  Melkein jo ehkä innostuin asiasta. 😀 Snapchatia en ole koskaan edes katsonut/tutustunut kun tuntui jotenkin tylsältä TAAS opetella uusi somejuttu joka aina syö jostain päästä katsojia/seuraajia/lukijoita.
  Pompahtaako muuten uusimmat videot sitten instafeediin vai pitääkö mennä erikseen hlö:n profiiliin ja sieltä klikkaa viimeisin, vai kuinka se toimii?

 • Jenni sanoo:

  Seurattaviesi uusimmat tarinat näkyvät ”kotinäkymässä” ylälaidassa pallukoina. Eli siellä missä normaalistikin seuraat Instagram feediä. Instagram Stories tarinaa ei automaattisesti julkaista siinä omassa Instagram feedissä. Voit valita julkaisetko tarinasta feediisi jotain tai et mitään. Itselläni Instagram kuvani ovat aika hiottuja, joten pidän varmaan Instagram Stories tarinan ja kuvafeedin täysin erillisinä.

  Vielä kovin moni ei ole päässyt julkaisemaan Instagram Stories tarinoita, mutta ymmärsin että myös jokaisen käyttäjän profiilikuvan ympärille tulee ”rinkula” jos Instagram Stories tarinassa on uutta matskua.

  Tarinat eivät siis pompsahda kenenkään feediin vaan niitä pitää käydä erikseen katsomassa. Mikä on musta hyvä.

 • Mä innostuin! mutta en tietty löydä niitä palluroita :O snapchatiin en oo ehtinyt vieläkään perehtymään, Instagram on itselle niin paljon parempi 🙂

 • Jenni sanoo:

  Sulla ei oo sitten päivittynyt se vielä. Malttia 🙂

 • Hanna sanoo:

  Joooo unohdetaan nyt se Snäptsätti. Tää o hyvä.

 • Mitä se maltti on? 😀

 • Mirkku M sanoo:

  Mä käytän molempia, mutta mulle ei ole oikein auennut tuo Instastories. Mikä virka sillä on? Snäpin storiesille on selkeä tarkoitus, vaikkakin uusi tallennustoiminto vähän romuttaa ideaa, mutta toi Insta. Mä en vaan tajua sitä. Täytyy pyytää perheen teiniä valaisemaan asiaa. 🙂

 • Jael sanoo:

  Laitoin yhden kuvan toistaiseksi enkä tajunnut kuin jälkeenpäin miten saa sen tekstin.Snapchatissä on profiili,mutten ole kun kai kerran laittanut sinne jotain,ja nyt se saa jäädä unholaan kun on tämä Instagaramin versio-.

 • Minna Vuo-Cho sanoo:

  Kiitos. Hyvää tietoa,joka oli mennyt minulta ihan ohi. Snapchatissa minulla on kyllä profiili, mutten ole tainnut laittaa sinne yhtään mitään. Ei vaan ole aikaa taas opetella yhtä uutta juttua lisää, puhumattakaan sitten yhden uuden kanavan päivittämisestä. Täytyykin kurkata tuota Instan uutuutta tarkemmin…

 • Jenni sanoo:

  Sä taisit jo unohtaakin sen? Niin se varmaan omallakin kohdalla nyt menee. Mahdoton päivittää molempia ja Instagram voittaa mun kohdalla 🙂 Toki Instastoorissa on puutteita snapchatiin verrattuna, mutta ei mitään mitä jäisin niin paljoa kaipaamaan.

 • Jenni sanoo:

  Itse en oikeastaan näe suurtakaan eroa tarkoituksella Snapchatin ja Instagramin storiesille. Instagram Storieshan on käytännössä kopio Snapchatistä.

 • Jenni sanoo:

  Mä menin myös vahingossa julkaisemaan yhden ”harjoittelupätkän”. Jouduin sitten aika nopeasti siinä opettelemaan miten sen saa poistettua 😀 Snapchatissä kannattaa säilyttää profiili, jos joku nyt vaikka laittaa privaviestiä sitä kautta.

 • Jenni sanoo:

  Sepä se. Instagram storiesin käyttöönotto ei poista sitä tosiasiaa että tarinan päivittäminen vie aikaa ja energiaa. Itsekin pohdin juuri mitä sisältöjä sinne jaan. En halua kuvata ihan kaikkea. Jatkanko samalla linjalla kuin snapchatissä eli 80 % ruokajuttuja + 20 % muuta hassua meidän elämästä / perheestä / yrittämisestä. Vai julkaisenkö Instatarinassa vain ruokajuttuja / making of matskua / matkoja. Sitä pohtiessa.

 • Minulla ei ole vielä Instassa sovellus näkyvillä, odotan innoissani sitä! Snäpissä olen ja olen tykännyt sen välittömästä tunnelmasta sekä filtterit on niin hauska juttu. Toivon jopa, että saisin arkielämäänkin fillerin naamalleni 😉 Ehdottomasti kokeilen uutta sovellusta, het kun tulee minulle näkyviin. ASika näyttää missä sitten julkaisen videoita. Snäp syö kännykkäni tosi nopeasti loppuun, toivottavasti Instan kanssa ei ole sama juttu.

  Ps. Tee pian taas uusi video, pääsen katsomaan miltä se näyttää 🙂

 • Dinner4u2 sanoo:

  Kiitos tästä jutusta! Tuli aivan uutta tietoa. Todellakin innostuin Instagram Storiesista, pitää koklaa pikimiten :).

 • Mä innostuin vasta pari kuukautta sitten Snäpistä, ja heti kun pääsin aloittamiskynnyksen yli, niin jäin koukkuun. Tavallaan olen harmissani, että Instagramiin tuli sama mahdollisuus, sillä tykkäsin siitä, että Snäppi on ihan oma maailmansa. Seuraajia sillä puolella taitaa olla korkeintaan kymmenen (en ole edes kertonut missään snäppääväni), mutta onpahan saanut harjoitella rauhassa 🙂

 • Kermaruusu sanoo:

  Snäpin maailmaan en ole koskaan päässyt sisälle, tuntui jotenkin niin vaikealta käyttää. Instan uutta päivitystä ei näy vielä minulla, katsotaan mitä uusi päivitys tuo tullessaan, pääsenkö siihen sisälle. 😉

 • Sari sanoo:

  Perskule! Mulla ne pallurat ilmestyi sinne Instaan ja mietin että mikä tää homma nyt on! No ne sieltä hävisivät. Luin nyt sitten tästä story modesta ja sen täytyi olla se. Olen nyt yrittänyt päivittää instaa, mutta ei ne tule takaisin. Täytyy vaan sitten odottaa!

 • Mari Moilanen sanoo:

  Ah, ihanaa. Se kuolemaa olenkin vain innolla odottanut. Oikein tanssin haudalla. RIP Snapchat.

 • Jenni sanoo:

  Insta tarinassani on nyt yksi epäonninen mustatorvisienikeitto. Keitto oli hyvää, mutta unohdin että molemmat kamerat ovat nyt työhuoneella ja en saa kuvaa! Noh, pitää laittaa yksi lautasellinen syrjään ja kuvata huomenna 🙂

 • Jenni sanoo:

  Itselläkin on homma vielä hieman hakusessa, mutta toisaalta siihen oli aika helppoa siirtyä kun on ”harjoitellut” hankalamman Snapchatin kanssa… Kokeile ihmeessä heti kun mahdollista!

 • Jenni sanoo:

  Mä oon myös tykännyt Snäpistä. Periaatteessa. Eniten siellä ehkä häiritsee se että seurattavia on todella vaikea löytää. Alussa katsoin muiden stooreja iltaisin. Nyt elämänrytmini on muuttunut niin, että menen lasten kanssa ajoissa nukkumaan ja enää ei oikein löydy sitä sopivaa hetkeä katsoa snäppejä. Mikä on sääli. Ehkä Instassa tulee helpommin myös katsottua muiden tarinoita, koska Instassa pyörin joka tapauksessa.

 • Hoo sanoo:

  Kuulostaa huipulta, etenkin kun en ole millään saanut itseäni innostumaan Snapchatistä, ihan vaan seurattavien löytämisen vaivalloisuuden vuoksi. Instakin alkaa olla vasta nyt hallussa. Kokeilen heti kun kaunistusfiltteri on saatavilla!

 • Jenni sanoo:

  Kokeilemalla se selviää! Ja vaikka ei itse päivittelisi omaa tarinaa niin voi tietty seurata muiden tarinoita 🙂

 • Merituuli sanoo:

  Snäppiä en ole ottanut käyttöön periatteesta, etten halua taas yhtä somekanavaa lisää. Mulla Insta ei ole millään muotoa hiottu, vaan olen halunnut pitää sen pääosin kännykkäräpsyinä. Ehkä sinne videoitakin mahtuisi. Iso ehkä 😀

 • Juulia sanoo:

  Mikäli Instagram stories ei kaada mun luuria snäpin tapaan lähes joka kerralla, niin veikkaan että tälle uudistukselle on mun some-elämässä ihan paikkansa! IG on muutenkin mun ykköskanava – toisaalta snäpissä on ollut hauska hassutella juuri sen takia, ettei siellä mua seuraa juuri kukaan 😀 Ei auta kuin päivittää IG ja pistää stories testiin!

 • Liityn tähän samaan tanssiin. Minä en vaan jaksanut edes alkaa Snapchat-uraani. Haluan vain helppoja ja nopeita juttuja. Tosin edelleenkään en ole ihan varma, onko video minulle sopiva formaatti. Enkä jaksa kuvailla itseäni, vaan kaikkea ihan muuta.

 • Alisa W sanoo:

  Apua! Olen vasta juuri pääsyt sisälle Snapchattiin ja alkanut innostumaan siitä todella.

 • Mä olen nyt jotenkin päättänyt vaan olla kaikessa rauhassa niin vanha että mua ihan hengästyttää kaikki tämä. Tuo on kyllä hyvä, että INstagramissa ne seuraajat on jo valmiina kun ajatus taas uuden kanavan seuraajien kasvattamisesta kuulostaa vain 13. kokopäivätyöltä. Ei ehdi. Ei pysty. Itse en vain koe tuota kameran edessä pällistelyä omakseni ja oikeassa olet myös siinä, että kyllähän se sen Instafeedin tietynlaisen hiotun yhdenmukaisen linjan rikkoo… jäämme siis seuraamaan tilanteen kehittymistä. Over and out.

 • Janna sanoo:

  Apua, olen just vasta hurahtanut Snapchatiin, mitä mä nyt teen? 😀

 • Janna sanoo:

  …Kommentoin näemmä melkein sanasta sanaan samoin kuin Alisa W. 😀

 • Mä olen vähän samaa mieltä sun kanssa, saattaapi koitua snapchatin kuolemaksi. Mä yritin alkuun päivitellä snäppiä, mutta se on vaan jäänyt reissujen jutuksi. Ehkä kokeilen stories juttua viikonloppuna. 🙂

 • Mä oon Snapchatissa koukussa ainoastaan niihin ”naamafilttereihin”!
  Pakko joka päivä kattoa uudet 😀 Haha! IG Stories vielä valloittamatta.

  -Heidi

 • Jenni sanoo:

  Onko jo näkynyt palluroita? 🙂 Olen ottanut Storiesin käyttöön, mutta ei ole tullut tehtyä niin paljon tarinaa kuin SnapChatin puolella.

 • Jenni sanoo:

  Tosi mielenkiintoista nähdä onko tämä oikeasti kuolemanisku Snapchatille. Video on kyllä ihan oma juttunsa. Kuvaan itse lähinnä ruokaan liittyviä juttuja, tosin kasvotkin on vilahtanut videoissa. Musta tuntuu että se on tuonut minua vähän lähemmäksi lukijoitani eli olen tykännyt! 🙂

 • Jenni sanoo:

  Heh, on siellä Instassa yksi ihan ookoo kaunistusfiltteri 😀 Tuo seurattavien löytäminen on kyllä Snapchatin yksi suurimmista ongelmista, samaa mieltä!

 • Jenni sanoo:

  Oho oho, Merituuli sanoo ehkä videolle, jee! 🙂 Ne videot vois vaan säilyä vähän pidempään kuin 24 h. Itse ainakin ehtisin katsoa videoita lähinnä viikonloppuisin…

 • Jenni sanoo:

  Snapchat on ollut siitä mukava että jostain syystä siellä on kehdannut hassutella ja olla aikalailla oma itsenänsä vaikka seuraajiakin on alkanut kertymään. Jotenkin sitä ei edes ihan hahmota että jokuhan siis oikeasti näkee nämä. Vaarallinen yhdistelmä 😀

 • Jenni sanoo:

  Unohda se. –> Instagram Stories

 • Jenni sanoo:

  Testaa molempia ja valitsen toinen? Ei tässä kai muu auta. Itselläni vähän sama valinta edessä.

 • Jenni sanoo:

  Ei sitä kaikkeen voikaan, eikä tarvitse lähteä. Mä testailen mielellään uusia juttuja ja jos ei lähe niin sitten jättää leikin kesken. Ihan perus Instagram kuvafeedi on kyllä edelleen mun suosikki kanava, tykkään sen visuaalisuudesta ja nopeudesta.

 • Jenni sanoo:

  Oon myös tehnyt reissusnäppejä, ne on ollut hauskoja tehdä ja niistä moni on tykännyt. Ehkä se Snapchat jääkin vain reissuille, en tierä vielä.

 • Jenni sanoo:

  Ai sä oot innostunu niistä 😀 Mä en jotenkin jaksa kaivata niitä yhtään 😀

Jätä kommentti