Skip to main content

Chiavanukas I Tahini I Aamupala I Brunssi I Reseptit I Ruokakuvaus

Chiavanukas – niinkuin oikeat ihmiset sen söisivät. Instagrammattava, monikerroksinen, sukupuuttoon kuolleilla marjoilla, mehiläisen siitepölyllä ja tähtisädetikuilla kuorrutettu chiavanukas on toki upea katsella, mutta tiesitkö että chiavanukkaita voi myös oikeasti syödä? Aina kun muistan (en koskaan), heitän chiapurnukan tekeytymään yön yli jääkaappiin. Chiasiemenet turpoavat kyllä parissa tunnissakin. Teen chiavanukkaan usein joko turkkilaiseen jogurttiin lorauksella omenamehua tai  maukkaaseen mantelimaitoon. Tällä kertaa maustoin turkkilaisen jogurtin tahinilla ja lorauksella hunajaa.

Chiavanukas I Tahini I Aamupala I Brunssi I Reseptit I Ruokakuvaus

Aamupalapöytääni kahvikupposen ja chiavanukkaan äärelle  istahti ammattibloggaaja ja Lähiömutsi-blogin Hanne. Toisen ammattibloggaajan vertaistuki on harvinaista herkkua, ala on vielä sen verran uusi. Jaoimme Unelmahommissa-kirjan kirjoittaneen Hannen kanssa ajatuksiamme  niin bloggaamisesta, yrittämisestä, ajanhallinnasta, ulkoistamisesta, hinnoittelusta kuin perhe-elämästäkin. Lähiömutsi-blogi on yksi harvoja perheblogeja joita olen jaksanut lukea vuodesta toiseen, koska siellä eletään omannäköistä elämää lasten kanssa ja lapsista huolimatta. Suosittelen lukulistalle jos ei ole jo!

Tahini-chiavanukas resepti

3-4 hlö

5 dl turkkilaista jogurttia
1 rkl hunajaa
4 rkl chiasiemeniä
2 rkl tahinia

tarjoiluun:
juoksevaa hunajaa
tuoreita viikunoita

 

Sekoita kaikki ainekset sekaisin. Anna chiavanukkaan tekeytyä jääkaapissa yön yli tai vähintään pari tuntia. Tarjoile hunajan ja viikunoiden kera.

Psst. Lisää brunssireseptejä!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
NEW! Nordic vibes @nordicfoodtales

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

5 Kommenttia

 • Sari sanoo:

  Haha, toi muuten on niin totta. Instagrammattavat chia-vanukkaat on upeita katsella, mutta ei niitä jaksa tehdä. Mäkin laitan chian kylmästi veteen turpoamaan ja heitän hetulaan sellaisenaan. Mutta joo, tässäkin on aika minimaalisesti tekemistä, että voisnpa kokeilla. Se oli tuo tahini, joka sai mut syttymään tälle. Tahinilla kaikki on parempaa.

  • Jenni sanoo:

   Hei mikä ihme on hetula?! Tahinista pitääkin tykätä, jos tätä kokeilee. Mutta ei tule liian vahvana, varsinkin kun taittaa makua hunajalla!

 • Sari sanoo:

  Hahah..mun tapani siis sanoa, että heitän kitaan-heitän hetulaan 🙂

 • Kiitos ihanasta ja omia ajatuksia rasvaneneesta aamusta <3 Vertaistuki, neuvot ja ihan vain ajatustenvaihto samaa hommaa (vaikkakin eri kulmalla) tekevältä on niin tärkeää. Ja voi kun ihana kuulla, että Lähiksen kyydissä olet viihtynyt, pus!

 • Nami, kuulostaa törkeän hyvältä! Menee ehdottomasti kokeiluun.

Jätä kommentti