Skip to main content
Myslipaistos I Baked granola I Mysli I Terveellinen ruoka I Aamiainen I Aamupala I Brunssi I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Valokuvaus

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ, EARTH CONTROL & ASENNEMEDIA

Jäätelöö! huudahtavat lapset aamupalalla kun lapioin lautasille pähkinäistä myslipaistosta nokareella turkkilaista jogurttia. Totuus otettiin kuitenkin rauhallisesti vastaan. Tärkeintä tuntui olevan, että kunhan se ei ole kaurapuuroa. Sitä kun kauhotaan päivittäin kyllästymiseen asti. Taisin unohtaa mainita lapsille, että teknisesti myslipaistos kyllä muistuttaa hyvin paljon kaurapuuroa. Kaurahiutaleiden sekaan pyöräytin mantelimaitoa, pari kananmunaa, Earth Control hasselpähkinöitä, kardemummaa, kanelia, muussatun banaanin ja ripauksen vaniljasokeria. Jälkiruokamaisemman version saat lisäämällä makeutusta esimerkiksi hunajalla, ruokosokerilla tai vaahterasiirapilla. Minin vatsa kovettuu herkästi banaanista, joten tein vielä hänelle oman minimyslipaistoksen survomalla sauvasekoittimella nesteiden joukkoon kourallisen kuivattuja taateleita.

Myslipaistos I Baked granola I Mysli I Terveellinen ruoka I Aamiainen I Aamupala I Brunssi I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Valokuvaus

Pähkinöistä ja turkkilaisesta jogurtista muistuu mieleeni hiljattain käymäni keskustelu. Kuten varmaan joka toinen suomalaisnainen tällä hetkellä, keskustelukumppanini murehti muutamia kertyneitä liikakiloja. Että jos jättäisi pähkinät ja turkkilaisen jogurtin pois ruokavaliosta kun niissä on sitä energiaa ja rasvaa. Ni-iin! Hyviä rasvoja! Rasva myös pitää nälkää. Olen kohtuullisen vakuuttunut, että yhdenkään ikuisen laihduttajan suurin synti ei ole pähkinöiden ja maustamattoman turkkilaisen jogurtin syöminen. Päinvastoin, varsinkin pähkinöitä kannattaisi jokaisen lisätä ruokavalioon. Meidän K-lähikaupasta ainakin löytyy kassojen vierestä kätevä Earth Control hylly, josta löytyy kaikki maailman pähkinät ja kuivatut hedelmät naposteluun kätevissä pienemmissä pusseissa. Näitä Nirso kantaa aina mukana jos vaikka nälkäkiukku pääsee yllättämään reissun päällä. Äidillä siis. Pähkinähyllyyn on ilmestynyt myös Earth Control hasselpähkinä,  jota saa nyt isommassa 350 gramman perhekoossa. Lisää pähkinäisiä reseptejä löydät Earth Controlin Facebook-sivuilta!

Myslipaistos I Baked granola I Mysli I Terveellinen ruoka I Aamiainen I Aamupala I Brunssi I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Valokuvaus

Myslipaistos resepti

4 hlö

4 dl kaurahiutaleita
150 g Earth control hasselpähkinää
1 tl aitoa kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
4 dl mantelijuomaa
2 kananmunaa
1 banaani
1 päärynä
rypsiöljyä tai voita voiteluun

Tarjoiluun:
turkkilaista jogurttia
hunajaa

Rouhi hasselpähkinät karkeasti veitsellä. Sekoita kulhossa kuivat aineet: kaurahiutaleet, hasselpähkinät ja mausteet. Lisää joukkoon mantelijuoma, kananmunat ja muussattu banaani.  Sekoita hyvin. Voitele uunivuoka ja kaada seos vuokaan. Viipaloi päälle päärynäviipaleita. Paista myslipaistosta uunin alatasolla 180 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoile myslipaistos turkkilaisen jogurtin kera.

Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • Oi nam….. vesi herahtaa kielelle enkä yhtään ihmettele lapsien riemun kiljahduksia. Maistuis 100 % mullekin ikuisen kaurapuuron sijasta. Siispä….. 🙂

    • Jenni sanoo:

      Tälläinen paistos on tosiaan kiva tehdä vaikka viikonloppuun! Ymmärrän hyvin jos kaurapuuro alkaa tulla korvista ulos 😀

Jätä kommentti