Skip to main content
Kurkumamunakas I Kurkuma I Munakas I Brunssi I Aamupala I Lehtikaali I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Valokuvaus

Kaupallinen yhteistyö Moilas Leipomo ja Asennemedia

Kolme vuotta sitten perhettämme kohtasi tragedia ja yritin pukea järkytystäni sanoiksi:

”Yht’äkiä katosit elämästämme. Vaeltelen levottomana ja päämäärättömänä leipähyllyjen välissä. Suru-uutinen sai kaupan tädin kasvot, kun kuulin että et enää tule eteläisimpään Suomeen. Kaltaistasi ei leipähyllystä enää löydy. Vanhin tyttäremme Mini kasvoi leipäpussin rapinan tahdissa. Herra Simpukan ensimmäinen sana olisi varmasti ollut Moilas. Meille jäi vain epäusko. Kaipaus. Ja tyhjä leipäkori.” #pelastakaaMoilas

Maailman parhaan ruisleivän, Moilas Pikku Jääkärin, toimitukset eteläisimpään Suomeen oli lopetettu. Onnellisia olkoon te, jotka Moilas Leipomon toimitusalueella pohjoisemmassa asutte. Elämä on kuitenkin ihmeellistä ja hätähuutoni oli nyt kuultu Moilaksella vuosien jälkeen kun he olivat kaivaneet postaukseni änternetin syövereistä. Sain erikoislähetyksen Moilas Pikku Jääkäriä ja sen kunniaksi nautin pienen brunssin: maailman parasta ruisleipää paahdettuna voilla, kurkumamunakas, savupaprika-valkosipuli maustettua lehtikaalia ja raikas tuoreesta mangosta ja maustamattomasta jogurtista surautettu mangolassi.  Pikku Jääkäri on valmiiksi viipaloitu, olematta kuitenkaan yhtään kuiva. Rapsakka ruiskuori, mutta sisältä pehmeä sopivasti hapan Pikku Jääkäri oli juuri niin hyvää kuin muistinkin. Aivan kuin emme olisi koskaan eronneetkaan. Moilas Pikku Jääkäri – növöföget.

Kurkumamunakas I Kurkuma I Munakas I Brunssi I Aamupala I Lehtikaali I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Valokuvaus

Savupaprika-valkosipuli lehtikaali

2 hlö

8 lehtikaalin lehteä
2 valkosipulinkynttä
1 rkl rypsiöljyä
ripaus savupaprikaa
ripaus suolaa

Poista lehtikaalista paksut varsiosat. Pieni lehtikaali. Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja lisää valkosipulit ja mausteet. Pyörittele lehtikaaleja pannulla muutama minuutti. Siirrä lehtikaalit leivinpaperin päälle sillä välin kun paistat munakkaan.

Kurkumamunakas I Kurkuma I Munakas I Brunssi I Aamupala I Lehtikaali I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Valokuvaus

Kurkumamunakas

1 kpl

tilkka rypsiöljyä
ripaus kurkumaa
1 kananmuna
suolaa
mustapippuria

tarjoiluun tuoretta korianteria

Pannua ei tarvitse pestä lehtikaalien jäljiltä. Lisää pannuun hieman rypsiöljyä ja ripaus kurkumaa. Sekoittele kurkuma öljyyn. Riko kananmuna varovasti pannuun ja anna paistua kunnes valkuainen on kypsä. Viimeistele suolalla, pippurilla ja tuoreella korianterilla. Paahda Moilas Pikku Jääkäri siivuja, voitele ja nauti kurkumamunakas maailman parhaan ruisleivän kera.

Kurkumamunakas I Kurkuma I Munakas I Brunssi I Aamupala I Lehtikaali I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Valokuvaus

Kurkumamunakas I Kurkuma I Munakas I Brunssi I Aamupala I Lehtikaali I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Valokuvaus

Psst. raikas mangolassi tulossa huomenna blogiin ja Instagramiin @liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti