Skip to main content

Lohi croque madame I Leipä I Brunssi I Ohje I Resepti I Pinaatti I Kananmuna I Aamupala I Ruoka I Idea I Brunssikirja I Keittokirja I Ruokakuvaus I Kahvi I Food styling I Food photography I Salmon croque madame I Brunch

Helsinki Coffee Festival – rakkaudesta kahviin! Aamusumppi meni väärään kurkkuun kun sain Helsinki Coffee Festivaalilta kutsun arvovaltaiseen raatiin valitsemaan vuoden espresson ja suodatinkahvin. Näin jo itseni raadissa arvostelemassa satoja kahvilaatuja Suomen huippubaristojen rinnalla: ”Nam. Hyvää. Nam. Tosi hyvää.”

Olen toki monessa mukana ruoan ja juoman saralla, mutta silti koen itseni ennenkaikkea tavalliseksi tossun- ja kahvinkuluttajaksi. Kahvikupposeni äärellä pohdin mitä annettavaa minulla voisi olla. Otin pestin vastaan ajatuksella, että edustan kuluttajia; kaikkia meitä aamunsa kahvikupposella aloittavia. Nyt tuo kauan odotettu ja pelätty kahvifestivaali on täällä! Tunnelmat ovat odottavat ja jännittävät.

Lohi croque madame I Leipä I Brunssi I Ohje I Resepti I Pinaatti I Kananmuna I Aamupala I Ruoka I Idea I Brunssikirja I Keittokirja I Ruokakuvaus I Kahvi I Food styling I Food photography I Salmon croque madame I Brunch

Kuluttajille Kaapelitehtaan ovat avautuvat nyt viikonloppuna lauantaina ja sunnuntaina. Kokopäivän lippu keventää kukkaroa 20 € tai vaihtoehtoisesti voit ostaa puolipäivälipun aamupäivän tai iltapäivän sessioihin. Neljättä vuotta järjestetyillä festareilla opit kaiken mitä pienen kotibaristan tulee tietää kahvin keitosta ja miten valmistat parempaa kahvia eri laitteilla. Tänä vuonna tapahtumassa on myös salateehuone. Tuhannet kahvifanit ympäri Suomen kokoontuvat siis Kaapelitehtalle viikonloppuna, tule sinäkin moikkaamaan! Vuoden kahvien valinta tapahtuu lauantaina klo 14.45 alkaen Barista Stagella. Iik! Helsinki Coffee Festival liput voit ostaa etukäteen suoraan verkosta tai paikan päältä.

Lohi croque madame I Leipä I Brunssi I Ohje I Resepti I Pinaatti I Kananmuna I Aamupala I Ruoka I Idea I Brunssikirja I Keittokirja I Ruokakuvaus I Kahvi I Food styling I Food photography I Salmon croque madame I Brunch

Mutta nyt päästään vihdoin asiaan eli juomisesta syömiseen! Kahvikupposen äärellä maistuu  kuvissakin seikkaileva astetta raikkaampi lohi-pinaattii Croque Madame. Croque Madame eli uunitettu kinkku-juustoleipä on ranskalaisten lahja maailmalle. Brunssikirjan skandinaaviseen versioomme on bechamel-juustokastikkeeseen piilotettu jotain vihreää eli pinaattia. Kesällä voit kokeilla myös ryöpättyä nokkosta. Perinteisen kinkun sijaan leipämme välistä löytyy savugraavilohta. Kylkeen pannullinen kahvia ja täydellinen pieni brunssi on katettu! Vielä ehdit tilata Brunssikirjan parahiksi vappuun – esimerkiksi Adlibris verkkokaupasta tai kurvaa lähimmän kirjakaupan tai Prisman hyllylle. Uskallan taata, että pelkästään puraisemalla tätä brunssiherkkua kirja lunastaa paikkansa kirjahyllyssäsi! 🙂

>> Tilaa Brunssikirja tästä <<

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • Mervi Rouvinen sanoo:

    Hyvä että otit pestin vastaan. Ajattelen juuri samalla tavalla olet tavallisen ihmisen asialla. Kiitos ja nautinnolisia kahvihetkiä. ??

    • Jenni sanoo:

      Kiitos! Huh huh, saas nähdä kuinka monta kahvia kannetaan eteen 🙂 Samoin, nautinnollisia kahvihetkiä viikonloppuusi!

Jätä kommentti