Skip to main content
Amsterdam ravintolavinkit

PRESSIMATKA – Matkan tarjosi Lucas Bols ja boolit.fi

Amsterdam on niin huikea ruokamatkakaupunki, että en edes kuvittele voivani antaa kaiken kattavaa ravintolaopasta neljän päivän ruoka- ja juomamatkan perusteella. Mutta tässä muutamat ravintolavinkit kukkapääkaupunkiin matkaavalle! Olin kaupungissa Lucas Bols -alkoholijuomien maahantuojan kutsumana. Matkan päätarkoitus oli muuntautua huippubaarimikoksi yhdessä iltapäivässä Lucas Bols Akatemiassa ja osallistua paikallisen valokuvaajan ja juomastylistin drinkkivalokuvauskouluun. Niistä myöhemmin, koska eihän reissulla syömiseltäkään vältytty.

En syöpötellyt Amsterdamissa kuitenkaan ensimmäistä kertaa vaan mieleen muistuu myös parin vuoden takainen perhematkamme Damiin. Lyhyen lentomatkan päässä odottava Amsterdam houkuttelee kauniilla arkkitehtuurilla, leudolla ilmastolla, upeilla ravintoloilla ja tunnelmallisilla kahviloilla, mutta kaupungista löytyy myös itseäni miellyttävää rosoisuutta. Jos vauhti ei pelota, niin pyöräily on paras tapa tutkia kaupunkia. Mutta nyt keskityimme siihen syömiseen eli ravintolavinkit olkaa hyvä!

Amsterdam ravintolavinkit

Amsterdam ravintolavinkit

Mossel & gin

Mossel & Gin jäi viime reissulla harmillisesti kokematta pyhien takia. Onneksi vahinko tuli nyt paikattua. Kuten nimestäkin joku saattaisi päätellä, Mossel & Gin tarjoaa simpukoita ja giniä, mutta lista ei rajoitu siihen. Idea on tilata erilaisia sea food painotteisia pikkuruokia ja simpukkapatoja koko porukalle jaettavaksi. Tilasimme kaikkea mm. ostereita, mustekalaa, kookoskatkarapuja, veitsisimpukoita, ja lohitartaria. Simpukoista suosittelen erityisesti mausteisia thai-ja sambal versioita. Gin & Tonic drinkkilista on mitä mielikuvituksellisin, joten jätä auto kotiin.

Amsterdam ravintolavinkit

Ginimajoneesia saa ostaa myös mukaan

Amsterdam ravintolavinkit

Tales & Spirits

Amsterdam on baarikaupunki, mutta välttele pahimpia turistiloukkuja. Jos osut yhteen Amsterdamin kuumimmista baareista, Tales & Spirits, tilaa listan ulkopuolelta ”Splish splash”. Splish splashia en tosin suosittele ihmisille, jotka eivät halua olla huomion keskipisteenä. Saat nimittäin pöytääsi musiikin ja laulun säestämäni jaettavan Ken-nukke-kylpyammeessa-drinkin jättimäisine päivänvarjoineen 😀 Pakko mainita, että kannattaa varata pöytä etukäteen ravintolan puolelta. Baariin ei pääse isommalla porukalla ja säädön saattelemana kävimme hörppäsemässä Ken-drinkit kahdessa vuorossa. Takit piti jättää juuri tiettyyn paikkaan ja tuntui, että kaikki oli vähän vaikeaa. Baarin verkkosivuilta löytyy jopa seikkaperäinen House Rules listaus.

www.talesandspirits.com

Amsterdam ravintolavinkit

Amsterdam ravintolavinkit

Taikon huikea tehdasmainen miljöö.

Aasialainen Taiko

Nyt varataan koko ilta aikaa syömiselle ja seurustelulle. Aasialainen Taiko oli auttamattomasti yksi parhaista ravintolaelämyksistäni ikinä. Puitteet olivat toki upeat, mutta niidenkin ohi loisti eteemme kannettu illallinen. Illan aikana sekosin laskuista, mutta jälkikäteen luntattuna kyseessä oli 12-ruokalajin menu (115 €). Useampaan otteeseen en edes tiennyt mitä syön, mutta tiesin se olevan täydellisesti balanssissa ja räjäyttävän makunystyräni. Taiko on korkeammassa hintaluokassa ja ruoka tyylillisesti huipputasoa, mutta ravintola on onnistunut säilyttämään muuten sopivasti rennon tunnelman. Voin suositella Taikoa esimerkiksi merkkipäiväillalliselle tai muuhun erityiseen tilaisuuteen.

www.taikorestaurant.nl

Amsterdam ravintolavinkit

Amsterdam ravintolavinkit

Katuruokaa Foodhallenissa

Katuruokataivas Foodhallen on ruokamatkaajalle pakollinen pysähdyspaikka. Osuimme paikalle ilta-aikaan ja Foodhallenin suosio ei näytä ainakaan laantuneen viime visiitistä.
Taistele itsellesi ensin pöytä mistä päin tahansa hallia ja ala kantamaan kojuista mitä herkullisempia katuruoka-annoksia pöytään: pitkään haudutetulla possulla täytettyjä aasialaishenkisiä höyrysämpylöitä, uppopaistettuja rapupullia, kevätrullia, artesaanipizzaa, dimsumeja ja vaikka minikakkuja. Ruokajuomaksi valikoitui granaattiomena-basilika geetee The Gin & Tonic Bar tiskiltä. Saatat jo huomata mikä oli matkamme kantava teema, mutta gini oli muutenkin kovassa huudossa Amsterdamin ruoka- ja juomaskenessä.

www.foodhallen.nl

Amsterdam ravintolat

Amsterdam ravintolavinkit

Tunes Bar

Jos Taiko oli yksi upeimmista ravintolaelämyksistä, niin samassa Conservatorium design hotellin ravintolamaailmassa sijaitseva Tunes Bar kiilaa baarilistani kärkisijoille. Meistä pitivät huolta sulavaliikkeiset ja herrasmiesmäiset, mutta rennot baarimikot  ja suurin huolenaihe oli valita listalta yksi drinkki. Lopulta päädyin kuvassa etualalla olevaan ruusuvedellä maustettuun ja ruusun terälehdillä koristeltuun From Lebanon with Love (20 €). Tunes Bar on varmasti yksi Amsterdamin hintavimmista baareista, mutta Tunes oli paljon enemmän kuin yksi drinkki; elämys! Tänne suuntaisin yhdelle maailmanluokan drinkille ennen ravintolailtaa.

www.conservatoriumhotel.com/tunes-bar

Amsterdam ravintolavinkit

Marokkolainen Shisha cocktail savustettiin Shisha kirsikkasavulla

Amsterdam ravintolavinkit
Kahvia & brunssi Amsterdamissa

Zuivere Koffie
Pieni tunnelmallinen kahvila sisäänsä ihanan lasitetun verannan ja puutarhasisäpihan. Tänne kannattaa suunnata kahville, teelle, kakulle ja aamupalalle.

Zuivere Koffie, Utrechtsestraat 39
zuiverekoffie.nu

Amsterdam ravintolavinkit

Stach cafe
Hotellimme aamupala oli mainio, mutta aina on hyvä hetki brunssille. Nautimme niin sanotun kakkosaamiaisen Stach Cafessa. Osuimme paikalle harvemmin onnistuvalla haahuilutekniikalla. Lähdettyämme kahvilasta saimme lukijaltamme vinkin, että käykää ihmeessä Stachissa, joten kerrankin osui nappiin vahingossa.  Stach Cafesta saa aamupalaa, brunssia, lounasta ja jopa rentoa illallista.  Kylkeen tilasin ensimmäistä ja viimeistä kertaa kurkumalatten (pthyi!), mutta tästä trendilitkusta en syytä kahvilaa. Stach on itseasiassa yhdestä liikkeestä lähtenyt deliketju ja kahvilan vierestä löytyy myös Stach delipuoti.

Stach cafe, Nieuwe Spiegelstraat 56
www.stach-food.nl

Kiitos matka, ruoka- ja juomaseurasta – kurkkaa lisää reissutunnelmia:

Beach house kitchen
Hellan ja viinin välissä
Peggyn pieni punainen keittiö
Laina höyhenissä
Coco Sweet Dreams
Viimeistä murua myöten

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti