Skip to main content
Piknik I Kesä I Ruoka I Kesäruokaa I Brunssi I Inspiraatio I Idea I Seurasaari I Vallila Interior I Sisustus I Keittiö I Picnic I Food photography I Styling

Kaupallinen yhteistyö Vallila Interior ja Asennemedia

Mikä toukokuu! Toukokuu on mennyt kainalot hiessä, mutta ei pelkästään Suomea hellivän lämmön ja auringon takia. Toukokuu on perinteisestikin työntäyteinen ja uusi huippuassarini Ida hyppäsi kanssani suoraan kylmään veteen vuoden kiireisimpään aikaan. Viime viikolla osallistuimme Vallila Interiorin syysmalliston lanseeraukseen ja merelliselle brunssille tähän ihan työhuoneen naapuriin Vallila Interiorin showroomille. Me vastasimme Idan kanssa tapahtuman somistuksesta ja 50 hengen brunssitarjoiluista. Upean tapahtuman ja työrutistuksen jälkeen kaipasimme molemmat varmasti pientä hengähdystaukoa. Pakkasimme piknikeväät Vallila Interiorin kestokauppakassiin ja suuntasimme Seurasaareen nauttimaan merestä, auringosta ja kesästä. Kesäkassista löytyi rustiikkinen suolaisen makea piiras, homejuusto-luumu galette, raikas tyrni mocktail ja tapahtumassakin tarjoilemamme kahvi-chiavanukas.

Piknik I Kesä I Ruoka I Kesäruokaa I Brunssi I Inspiraatio I Idea I Seurasaari I Vallila Interior I Sisustus I Keittiö I Picnic I Food photography I StylingPiknik I Kesä I Ruoka I Kesäruokaa I Brunssi I Inspiraatio I Idea I Seurasaari I Vallila Interior I Sisustus I Keittiö I Picnic I Food photography I Styling

Vallila Interior lienee tunnetuin kankaistaan ja verhoistaan. Valikoimissa onkin satoja kangaskuoseja ja mallisto vaihtuu täysin kaksi kertaa vuodessa. Sisustusmallistosta löytyy myös kaikkea astioista, tyynyihin, mattoihin ja kasseihin, joista poimin joitakin suosikkeja! Paikkakunnat ja kaupungit ovat vahvasti läsnä Vallilan suunnittelussa. Yksi ihanimmista mukeista on tämä Lappajärvi-muki, joka istui täydellisesti taustalla pilkottovan puuhuvilan ja sireenipensaiden tunnelmaan. Mukista nautimme tapahtumassakin alkujuomana tarjoiltua tyrni-inkivääri mocktailia.

Piknik I Kesä I Ruoka I Juoma I Kesäruokaa I Brunssi I Inspiraatio I Idea I Seurasaari I Vallila Interior I Sisustus I Keittiö I Picnic I Food photography I StylingPiknik I Kesä I Ruoka I Kesäruokaa I Brunssi I Inspiraatio I Idea I Seurasaari I Vallila Interior I Sisustus I Keittiö I Picnic I Food photography I Styling

Rustiikkinen ranskalainen piirakka eli galette on luottopiknikevääni. Piirakkataikinan sisään voi sujauttaa niin suolaista kuin makeaakin täytettä; esimerkiksi sieniä, juustoa, marjoja tai hedelmiä. Tällä kertaa päädyin suolaisen makeaan versioon karamellisoiduilla luumuilla, homejuustolla ja timjamilla. Kuoren vehnätaikinasta korvasin osan ruisjauhoilla. Helppoa, rapsakkaa ja suussasulavaa!

Piknik I Kesä I Ruoka I Kesäruokaa I Brunssi I Inspiraatio I Idea I Seurasaari I Vallila Interior I Sisustus I Keittiö I Picnic I Food photography I Styling

Homejuusto-luumugalette

Galettetaikina:

3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
100 g voita
4 rkl kylmää vettä

Täyte:
6 luumua
1/2 dl ruokosokeria
1 rkl maissitärkkelystä (Maizena)
100 g homejuustoa
1 rkl silputtua tuoretta timjamia

Kuutioi jääkaappikylmä voi. Sekoita jauhot ja nypi voi joukkoon. Lisää 4 rkl kylmää vettä ja työstä nopeasti taikinaksi. Lisää tarvittaessa pieni tilkka vettä jos taikina on kovin kuivaa. Muotoile taikina palloksi ja laita kelmun sisään. Anna taikinan olla jääkaapissa 30 minuuttia.

Valmista sillä välin täyte. Viipaloi luumut ja poista kivet. Sekoita luumujen joukkoon maissitärkkelys ja ruokosokeri.

Kaulitse taikina jauhojen avulla pyöreäksi. Käytin myös kelmua apuna alussa: jauhotin taikinan molemmilta puolilta ja laitoin päälle kelmun, jolloin taikinaa oli helpompi kaulita. Käänsin taikinan pariin otteeseen ja lisäsin jauhoa molemmin puolin. Jos taikina murenee tai siihen tulee reikiä niin ei hätää! Paikkaa reiät ottamalla taikinaa reunoilta 🙂 Galette saa olla vähän rustiikkinen!

Laita täyte galeten keskelle. Siisti reunat veitselle ja nostele reunat galeten päälle. Paista galette leivinpaperilla vuoratulla uuninpellillä 200 asteessa 30 minuuttia.
Anna galeten jäähtyä ennen kuljetusta.

Piknik I Kesä I Ruoka I Kesäruokaa I Brunssi I Inspiraatio I Idea I Seurasaari I Vallila Interior I Sisustus I Keittiö I Picnic I Food photography I Styling

Kangaskori toimii leipäkorina, säilytyspussukkana tai vaikka sisustukseen kukille ja kasveille.

Piknik I Kesä I Ruoka I Kesäruokaa I Brunssi I Inspiraatio I Idea I Seurasaari I Vallila Interior I Sisustus I Keittiö I Picnic I Food photography I Styling

Piknikalustana toimi kaunis suomalaisuutta henkivä Kelloniemi-matto syvän vihreässä värissä.

Tyrni mocktail

Yhteen mocktailiin:

1 rkl inkivääri-rosmariinisiirappia
1 rkl tyrnitäysmehua
kivennäisvettä
agavesiirappia

inkiväärisiirappi
kourallinen inkivääriä viipaleina
2 dl vettä
2 dl sokeria
pari rosmariininoksaa

Siivuta inkivääri kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Laita kaikki siirappiainekset kattilaan ja keitä hiljalleen noin 15 minuuttia. Anna siirapin jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja laita rasiaan jääkaappiin yön yli. Siivilöi seos ja pullota siirappi.

Laita lasin pohjalle 1 rkl inkiväärisiirappia, 1 rkl tyrnitäysmehua, loraus agavesiirappia ja kaada päälle kivennäisvettä. Jos tarjoilet juomia isommalle porukalle, voit myös pullottaa ja sekoittaa siirapin, tyrnimehun ja agavesiirapin valmiiksi. Tarjoillessa lisää lasiin vain kivennäisvesi ja halutessasi rosmariininoksa.

Syreeni I Sireeni I Kukat I Kukka I Piknik I Kesä I Ruoka I Kesäruokaa I Brunssi I Inspiraatio I Idea I Seurasaari I Vallila Interior I Sisustus I Keittiö I Picnic I Food photography I Styling

Piknik I Kesä I Ruoka I Kesäruokaa I Brunssi I Inspiraatio I Idea I Seurasaari I Vallila Interior I Sisustus I Keittiö I Picnic I Food photography I Styling

Kahvi-chiavanukas tehtiin tapahtumaan vegaanisena, jotta kaikki voisivat nauttia samasta herkusta. Vegaanisen agavesiirapin voi hyvin vaihtaa hunajaan.

Kahvi-chiavanukas

gluteeniton, vegaani

1 dl chiansiemeniä
3 dl jäähtynyttä kahvia
4 dl kookosjogurttia
ripaus kardemummaa
ripaus kanelia
1 tl aitoa vaniljasokeria
1 rkl agavesiirappia tai maun mukaan

Keitä kahvi ja laita se jäähtymään.
Sekoita kookosjogurtti, mausteet ja jäähtynyt kahvi keskenään. Makeuta.
Lisää joukkoon chiansiemenet ja sekoita. Laita jääkaappiin turpoamaan mielellään ainakin noin 3-4 tunniksi. Sekoita puolessa välissä, jos mahdollista.
Koristele kahvipavuilla ja halutessasi kookoskermavaahdolla.

Kookoskermavaahto

gluteeniton, vegaani

2 prk kookoskermaa (esim. Blue Dragon)
1 tl vaniljasokeria
ripaus kardemummaa

Pidä kookoskerma kylmässä jääkaapissa yön yli. Älä sekoita tai hölskytä purkkeja. Avaa ja kaada ylimääräinen kirkas nesto pois. Vaahdota kookoskermaa usean minuutin ajan sähkövatkaimella. Mausta vaniljasokerilla ja kardemummalla. Säilytä kylmässä tarjoamiseen asti.

Piknik I Kesä I Ruoka I Kesäruokaa I Brunssi I Inspiraatio I Idea I Seurasaari I Vallila Interior I Sisustus I Keittiö I Picnic I Food photography I Styling

Vallilan kesäsuosikit:

Diego kestokauppakassi
Kelloniemi-matto 80  X 200 cm
Lappajärvi-muki, malli Muru
Helka kangaskori
Valkoinen Ajaton-kulho
Vallila mukit
Vallila koristetyynyt

Piknik I Kesä I Ruoka I Kesäruokaa I Brunssi I Inspiraatio I Idea I Seurasaari I Vallila Interior I Sisustus I Keittiö I Picnic I Food photography I Styling

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti