Skip to main content
Mantelitäytekakku I Mantelikakku I Äitienpäivä I Kakku I Täytekakku I Manteli I Kukka I Kukat I Resepti I Ohje I Kesä I Nakukakku I Koristelu I Almond naked cake I Food photography I Styling

Kaupallinen yhteistyö Risenta ja Asennemedia

Mantelitäytekakku – koska äidit ovat sen arvoisia! Tämä kakku on kaikille äideille. Äitienpäivän aamuhämärässä minua ei ole kylläkään koskaan odottanut monikerroksinen täytekakku, en sitten tiedä teistä muista. Perinteisesti herään ensimmäisenä ja makaan hiljaa sängyssä odottaen muiden heräämistä. Pian saattaa jo kuulua ensimmäisiä ääniä, jotka yleensä tulevat siitä että Minillä on heti nälkä. Aamu-uninen Herra Simpukka herää vierestäni viimeisten joukossa aamuäreänä,  kuten joka aamu,  ja käskyttää nousemaan ylös. Nirso valmistelee lasten kanssa äidille aamupalaa ja oven takaa kuuluu ”Shh, älkää menkö sinne, annetaan äidin vielä nukkua”. Siinä on jo kaikki mitä voin unelmieni äitienpäiväaamulta toivoa: saan herätä uuteen aamuun lasteni ympäröimänä. Kahvikupponen on jo extraa.

Mantelitäytekakku I Mantelikakku I Äitienpäivä I Kakku I Täytekakku I Manteli I Kukka I Kukat I Resepti I Ohje I Kesä I Nakukakku I Koristelu I Almond naked cake I Food photography I Styling

Mantelitäytekakku sopiikin brunssille, kahvitteluun tai mihin tahansa kesän juhliin. Älä anna mantelitäytekakun näyttävän ulkonäön hämätä. Mantelitäytekakku on suunniteltu sen verran yksinkertaiseksi, että se onnistuu kyllä hyvin isältä ja lapsilta yhdessä vaikka äitienpäiväbrunssille,  jos ei nyt heti herätyskellon soidessa. Kakku koristellaan mascarponekermavaahdolla, marjoilla ja kukkasin. Kakun maku ja mehevyys piilee mantelikakkupohjassa. En ole perinteisten höttötäytekakkujen ylin ystävä. Kakkupohjasta tulee todella maukas ja mehevä lisäämällä pohjaan Risentan mantelijauhoja ja maustamalla se sitruunalla ja vaniljalla. Mantelijauhofanina ilahduin Risentan uudesta isommasta 600 gramman mantelijauhopakkauksesta. Mantelikakkupohjan voi hyvin tehdä jo edellisenä päivänä. Oleellista on antaa pohjan jäähtyä hyvin ennen leikkaamista ja täyttämistä.

Mantelitäytekakku I Mantelikakku I Äitienpäivä I Kakku I Täytekakku I Manteli I Kukka I Kukat I Resepti I Ohje I Kesä I Nakukakku I Koristelu I Almond naked cake I Food photography I Styling

Mantelitäytekakku I Mantelikakku I Äitienpäivä I Kakku I Täytekakku I Manteli I Kukka I Kukat I Resepti I Ohje I Kesä I Nakukakku I Koristelu I Almond naked cake I Food photography I Styling

Mantelitäytekakku resepti

Mantelikakkupohja

4  huoneenlämpöistä munaa
220 g voita
2,5 dl Risenta mantelijauhoja
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl aitoa vaniljajauhetta
2 tl leivinjauhetta
2,7 dl sokeria
1/5 sitruunan mehu ja raastettu kuori

voita ja korppujauhoja vuokaan

Laita uuni kuumenemään 175 asteeseen. Ota voi huoneenlämpöön ajoissa. Jos kuitenkin unohdat ottaa voin huoneenlämpöön, kannattaa voi pilkkoa pieniksi sormenpään kokoisiksi kuutioiksi ja ripotella leivinpaperin päälle. Uuni on kuumenemassa, joten nosta leivinpaperi vielä hellan päälle niin voi on hetkessä pehmeää.

Pingota leivinpaperi irtovuoan (halkaisija n 20-22 cm) pohjalle, voitele reunat voilla ja korppujauhota.

Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen koko ajan vatkaten sekaan. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää yhdessä erässä vaahdon joukkoon. Lisää sitruunan mehu ja kuori. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan ja tee nuolijalla pieni kuoppa kakun keskelle, jotta se kohoaisi tasaisesti uunissa. Paista 175 astetta ja 50-60min. Riippuen uunin tehokkuudesta, kannattaa kakun kypsyys tarkastaa 40 minuutin kohdalla. Kokeile puutikulla kakun kypsyys. Anna jäähtyä vuoassa ja kumoa sitten pellille.

Vinkki! Laita kakkupohja hetkeksi pakkaseen ennen leikkaamista. Pohja on helpompi leikata hieman jähmeänä.

Vinkki! Käännä pohja ylösalaisin ennen leikkaamista. Näin kakun pääliosasta tulee tasainen.

Mantelitäytekakku I Mantelikakku I Äitienpäivä I Kakku I Täytekakku I Manteli I Kukka I Kukat I Resepti I Ohje I Kesä I Nakukakku I Koristelu I Almond naked cake I Food photography I Styling

Mantelitäytekakun koristelu

Ohjeen mascarponevaahto riittää yhteen väliin ja kakun pinnalle. Valmista ohje 1,5 kertaisesti jos haluat kolmikerroksisen kakun.

2 dl kuohukermaa
200 g mascarponea
1 rkl vaniljasokeria
marjoja esim mansikoita, mustikoita, karhunvatukoita
syötäviä tai myrkyttömiä kukkia
tomusokeria

Vaahdota kuohukerma, mutta varo vatkaamasta aivan jähmeäksi. Vatkaa nopeasti joukkoon mascarpone ja vaniljasokeri.

Leikkaa kakku kahteen – tai halutessasi kolmeen – osaan. Levitä mascarponekermavaahtoa alemman pohjan päälle ja asettele marjoja päälle niin että osa tulee reunoille asti. Aseta päälle toinen kakkupohja ja levitä päälle loput mascarponekermavaahdosta. Koristele sikinsokin marjoilla, tomusokerilla ja kukilla.

Mantelitäytekakku I Mantelikakku I Äitienpäivä I Kakku I Täytekakku I Manteli I Kukka I Kukat I Resepti I Ohje I Kesä I Nakukakku I Koristelu I Almond naked cake I Food photography I Styling

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Yksi kommentti

  • Barbi sanoo:

    moikka! kiitos ihanista ohjeista ja kauniista kuvista! kysyn mantelikakkuun liittyen (ja muihinkin leivonnaisiin); voisiko pohjan tehdä kokonaan mantelijauhosta tai korvata vehnäjauhon gluteenittomilla jauhoilla? en tiedä yhtään miten ne vaikuttavat kakkuun… nimim surkea leipuri, mutta yritystä on 🙂

Jätä kommentti