Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö: Asennemedia ja Valio

ruis-mustikkamuru

Jäätelökesä ja marjat, tätä on odotettu! Ruis-mustikkamuru on yksi herkullisimmista, ihanimmista ja helpoimmista marjajälkkäreistä. Jos sinne pakastimen pohjalle on vielä jäänyt pyörimään viime kesän marjoja, niin nekin voi hyvin heittää piirakkavuoan pohjalle. Ruisjauho kaurahiutaleiden lisänä murussa toimi mielestäni tosi ihanasti.  Vanhana jäätelökioskin myyjänä pyöräytin mustikkamurun päälle Valio Jäätelön mustikka-ruis jäätelöpalloja. Vähän niinkuin alkupalaksi. Ruis-mustikkamurua seurasi jäätelöraati ja maistelimme lasten kanssa läpi Valio Jäätelöfabriikin uutuusjäätelöt.

ruis-mustikkapaistos I Rye - blueberry crum

Jäätelöraati

Jäätelöraatia varten tarvitsin lasten apua. Kerroin lapsille, että heidän tehtävänään olisi maistella kuusi eri jäätelölaatua. Pienet silmät suurenivat lautasen kokoisiksi kun lappasin lähikaupan jäätelölaarista kuusi tötsää Valio Jäätelöä. Makuja on siis kuusi: mansikka-basilika, porkkanakakku, ruis-mustikka, salmiakki-chili, macchiato-suklaa ja kreisi-kinuski. Kaikki Valio jäätelöt ovat laktoosittomia, joten niitä voi sen puolesta huoletta tarjoilla vaikka juhlissa. Oma ennakkosuosikkini oli juurikin mustikka-ruis. Herra Simpukka halusi aloittaa porkkanakakusta ja Mini taas mansikka-basilikasta.

Mansikka-basilika

Tää maistuu sillee niinku…Oota saaks mä maistaa? Ku mä nyt syön tätä…hei tuolla menee Hilma ja Juulia. No. Tästä. Tää maku. Tää niinku. Äiti kuunteleks sä? Kuvaa muaki! Niin. Tää basilika. Tää vie tän mansikan maun tästä. Mut mä tykkään tästä.

Porkkanakakku

Kylmää. Kylmäääääää! Vau kuinka iso pallo. Äiti on ollu jäätelökioskin myyjä. Ei. Ei. Ei. Mä haluun porkkanakakkua. Mulla on vieläkin kylmä. Ei maistu porkkanalta. Tää maistuu tolle (strösselille).

Mustikka-ruis

Minkä takii me ei saatu seitsemää palloa? Tässä maistuu mustikka 1 %, muuten maistuu kaneli ja vähän ruis. Siis me saadaan arvostella mille tää oikeasti maistuu? Et me ei saada valehdella? 

Macchiato-suklaa

Varokaa se sulaa! Maistuu kaneliselta. Mikä se on se..kahvi! Kahvilta. Mmm.

Kreisi-kinuski

Tää maistuu äiti aidolta kinuskilta. Meillä loppuu kohta lusikat.

Salmiakki-chili

Tää salmiakki-chili. Ekana mä maistoin sen salmiakin, mutta jälkikäteen se chili tuntuu siellä. Taustalla Herra Simpukka säestää: ”Mun kurkussakin on tulinen!”

Jäätelöraati – The results

Lapsilla oli selkeästi vaikeuksia valita yhtä suosikkia ja jäätelöitä piti maistella useaan otteeseen voittajan selvittämiseksi. Lopulta Mini nimesi parhaaksi jäätelöksi ennakkosuosikkinsa eli mansikka-basilikan. Hieman yllättäen Herra Simpukka ei saanut tarpeekseen miedosti tulisesta salmiakki-chilistä. Oma suosikkini oli tietenkin mustikka-ruis 🙂

Ruis-mustikkamuru resepti

200 g mustikoita
1/2 dl ruokosokeria
1 tl kardemummaa

2,5 dl kaurahiutaleita
1 dl hienoja täysjyväruisjauhoja
1 tl aitoa kanelia
100 g Valio voita kuutioina

voita vuoan voiteluun

tarjoiluun  Valio jäätelö mustikka-ruis

Voitele vuoka nokareella voita. Sekoita mustikat, sokeri ja kardemumma. Sekoita kuivat aineet toisessa astiassa ja nypi kylmä kuutioitu voi joukkoon. Laita mustikat vuoan pohjalle ja päälle kaura-ruismuru. Paista uunin keskitasolla 180 asteessa tasalämmöllä 30 minuuttia. Lapioi päälle jäätelöä ja herkuttele!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • Olipa supersöpöä lukea lasten kommentteja <3 Tuota mustikka-ruista pitää päästä kyllä kokeilemaan , se on munkin ennakkosuosikki 😛

    • Jenni sanoo:

      Se on edelleen myös oma suosikki vaikka pakastimessa olisikin muitakin vaihtoehtoja. Tykkään! Aurinkoista jäätelökesää! 🙂

Jätä kommentti