Skip to main content

Varhaiskaali I Kaali I Coleslaw I Salaatti I Lisuke I Hampurilainen I Burgeri I Resepti I Ohje I Hampurilaispihvi I Vuohenjuusto I Korianteri I Chili I Ruoka I Kesäkeittiö I Kesäruoka I Ruokakuvaus I Summer food I Burger I Food photography I Food styling

Liemessä kesäkeittiö on korkattu! Kimpsut ja kampsut on jälleen kerran rysäytetty Suomenlinnaan – jo viidettä kesää. Perinteisesti eniten päänvaivaa saarella aiheuttaa ruokahuolto. Saaren pieni K-kauppa riittää perustarpeisiin ja sieltä haemmekin maidot ja vessapaperit. Käytännössä kaikki muu pitää raahdata mantereelta jos haluaa yhtään mitään spessumpaa. Tällä viikolla haimme vuosia haaveilemamme sähköavusteisen Christiania Bike laatikkopyörän. Se on vähän niinku meidän kauppakassiauto. Laatikkoon mahtuu kätevästi lapset, viikon ruokaostokset ja minä 😀

Eilen teimme ruoanhakumatkan Kampin Lidl Super Marketiin. Lidliin oli ilmestynyt myös valmiita hampurilaisia, mutta suosittelen ohittamaan ne ja ostamaan tuoreet ainekset. Ostoskoriin tarttui muunmuassa varhaiskaali, josta syntyi uusien porkkanoiden kanssa raikas coleslaw salaatti burgereille. Muutoin Lidl burgeri on hyvinkin simppeli, niinkuin mielestäni kesäkeittiön kuuluu ollakin: hampurilaispihvi luomunaudanjauhelihasta suolalla ja pippurilla, tomaattia, vuohenjuustoa, tulista varhaiskaali coleslaw salaattia, korianteria ja Hellmann’s chilimajoneesia paistopisteen paahdettujen sämpylöiden välissä.

Varhaiskaali I Kaali I Coleslaw I Salaatti I Lisuke I Hampurilainen I Burgeri I Resepti I Ohje I Hampurilaispihvi I Porkkana I Vuohenjuusto I Korianteri I Chili I Ruoka I Kesäkeittiö I Kesäruoka I Ruokakuvaus I Summer food I Burger I Food photography I Food styling

Opin Satokausikalenterin-sivuilta, että varhaiskaali on siis käytännössä kerä- eli valkokaalia, mutta viljelijät valitsevat varhaiskaaliin aivan oman lajikkeensa. Kotimaista varhaiskaalia on saatavilla kesäkuun alusta heinäkuun alkuviikoille. Eli vielä ehtii hyvin bongailla! Varhaiskaali on ihanan rapsakkaa, raikasta ja jopa makeaa ja sopii loistavasti rouskutella sellaisenaan, sipaista öljyä pintaan ja grillata tai vaikka tulisena coleslaw salaattina burgerin välissä. Heinäkuun puolen välin jälkeen voit korvata varhaiskaalin ihan keräkaalilla, jonka sesonki starttaa varhaiskaalin perään ja jatkuu talveen asti.

>> Kesä ja liemessä? Lisää Liemessä kesäkeittiön reseptejä löydät täältä! <<

Varhaiskaali I Kaali I Coleslaw I Salaatti I Lisuke I Hampurilainen I Burgeri I Resepti I Ohje I Hampurilaispihvi I Porkkana I Vuohenjuusto I Korianteri I Chili I Ruoka I Kesäkeittiö I Kesäruoka I Ruokakuvaus I Summer food I Burger I Food photography I Food styling

Varhaiskaali coleslaw resepti

8 hlö lisukkeeksi

1 pieni varhaiskaali
2 porkkanaa

kastike:
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl seesamöljyä
2 rkl soijaa
1 punainen chili
4 pientä punaista chiliä tai maun mukaan pienittynä
1 rkl ruokosokeria
3 cm inkivääriä raasteena
1 limen mehu
suolaa
pippuria

Suikaloi varhaiskaali ohuiksi suikaleiksi veitsellä. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Sekoita coleslaw salaatinkastike. Sekoita kastike salaatin joukkoon.

Varhaiskaali I Kaali I Coleslaw I Salaatti I Lisuke I Hampurilainen I Burgeri I Resepti I Ohje I Hampurilaispihvi I Porkkana I Vuohenjuusto I Korianteri I Chili I Ruoka I Kesäkeittiö I Kesäruoka I Ruokakuvaus I Summer food I Burger I Food photography I Food styling

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

3 Kommenttia

  • Anna k sanoo:

    Hei, onko postaus tehty yhteistyössä Lidlin tai satokausikalenterin kanssa?

  • Krista Myöhänen sanoo:

    Hei, coleslaw on todella hyvää mutta porkkana allergikolle se on aina huono vaihtoehto. Oisko sinulla jotain muuta ehdottaa porkkanan tilalle?

Jätä kommentti