Skip to main content

Pizzeria Luca I Lauttasaari I Neapolitan pizza I Ravintola I Helsinki

Se ois kuulkaa vika työpäivä paketissa ennen kahden kuukauden lomaa. Tai lomaa ja lomaa. Sanotaanko nyt yrittäjänä niin, että aion tehdä niin vähän töitä kuin mahdollista 🙂 Tila on lievästi ylivirittynyt ja päässä vilisee vieläkin todo-listoja. Heräsin tänään kahdelta yöllä, enkä saanut enää nukuttua. Olen hoitanut parin kuukauden kirjanpidon, laittanut palkat ja laskut maksuun, laskuttanut, torppaillut duuneja kesälle, kieltäytynyt kohteliaasti erinäisistä luottamustehtävistä ja asiantuntijarooleista, käsitellyt kasan kuvia varastoon, pyörittänyt kolme koneellista pyykkiä, siivonnut kämpän 90-luvun soittolistan tahtiin, tyhjentänyt jääkaapin, leipassut pienen ruis-mustikkapiirakan, kuvannut sen jaaa kirjoitan tämän out-of-office postauksen..siinä se sit olikin. Ehkä se loma on ihan oikeasti alkamassa.

Pizzeria Luca I Lauttasaari I Neapolitan pizza I Ravintola I Helsinki

Karkaaminen on itselleni ainoa keino tyhjentää pää ja startata loma oikeasti.  Pizze-kirjan innoittamana suuntaamme heti huomenna pizzamatkalle Italiaan. Ensimmäinen etappimme on ikuinen kaupunki Rooma, josta jatkamme maailman parhaan pizzan etsintää Napoliin. Loppuajan ajattelimme köllötellä vatsojen vieressä Ischian saarella. Kevät on mennyt harjoitellessa täydellisen levypizzan valmistusta. Viimeiset pari viikkoa olen tosin detoxannut totaalisesti pizzasta varautuen pizzamatkaamme. Tavoite on vetää kaksi pizzaa päivässä Roomassa ja Napolissa. Jos pizza kiinnostelee, niin todennäköisemmin niitä näkyy Instagram Stoorin puolella @liemessa jos on näkyäkseen. Muutaman päivän somedetoxkaan ei varmasti olisi pahitteeksi. Arrivederci! 🙂

Pizzeria Luca I Lauttasaari I Neapolitan pizza I Ravintola I Helsinki Pizzeria Luca I Lauttasaari I Neapolitan pizza I Ravintola I Helsinki

Pizzeria Luca – aitoa napolialaista Larussa

Italian pizzavinkkejä odotellessa, turha mennä Lauttasaarta edemmäs pizzalle! Ennen detoxia ehdimme testata Pizze-kirjan kirjoittajan ja Pizzerium-levypizzaketjun perustajan Lucan uusinta ravintolaa. Pizzeria Luca on avannut Tampereen lisäksi Lauttasaaren ostariin. Törmäsimme oikeastaan roomalaiseen Lucaan sattumalta kaupungilla. Juuri kohtaamisen aikaan Nirso työsti vimmattuna pizzapohjaansa Pizze-kirjan oppien mukaisesti ja emme voineet olla tervehtimättä stalkkaamatta Lucaa. Luca suhtautui fanitapaamiseen ystävällisesti ja vinkkasi samalla uudesta ravintolastaan, josta löytänet yhdet Suomen autenttisimmista napolialaisista pizzoista! En tiedä löytyykö Suomesta yhtään ihmistä, joka suhtautuisi pizzaan samalla intohimolla kuin Luca ja se näkyy pizzoissa. Pizzataikinaa kohotetaan 72 tuntia ja raaka-aineet ovat ensiluokkaisia ja aitoa Italiaa. Suosittelen poikkeamaan, nyt vieläpä kun metrokin kulkee lähes pizzerian ovelle. Pizzeria on kauppakeskuksessa, joten en sinne menisi pidemmän kaavan kynttiläillalliselle, mutta rennolle lounaalle tai illalliselle kyllä. Ja iso plussa lasten leikkinurkasta!

pizzerialuca.fi
Pizzeria Luca Facebookissa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti