TÄYDELLINEN PIZZA #PIZZAGOALS

täydellinen pizza I resepti I ohje I pizzataikina I pizzapohja I levypizza I paras pizza I 00 jauhot I tomaattikastike I italialainen pizza I Perfect pizza I Italian pizza I Food photography

Kaupallinen yhteistyö: Hungry Chef & Asennemedia

Oletko aina tehnyt pizzan väärin? Todennäköisesti. Täydellinen pizza on täysin mahdollista valmistaa kotona oikeaoppisesti, vaikka et sattuisi omistamaan jopa 480-asteiseksi lämpiävää italialaista puu-uunia. Tässä postauksessa jaan täydellisen pizzan anatomian: laadukkaista italialaisista Hungry Chef 00-jauhoista valmistettu pizzataikina, taikinan vaivaaminen, pitkä nostatus, täydellinen italialainen tomaattikastike, täytteiden valinta ja pizzan paistaminen. Kokonaisuudessaan valmistusprosessi vie vähintään päivän. Täydellistä pizzaa ei sovi kiirehtiä. Mutta voitko kuvitella kuinka täydelliselle rapeapohjainen serranokinkku ja buffalo mozzarella pizza maistui päivän kokkaamisen jälkeen Madridin kattojen yllä auringon laskiessa?

täydellinen pizza I resepti I ohje I pizzataikina I pizzapohja I levypizza I paras pizza I 00 jauhot I tomaattikastike I italialainen pizza I Perfect pizza I Italian pizza I Food photography

Millainen on täydellinen pizza?

Projekti Täydellinen pizza alkoi lukemalla kulttiteos Pizzestä 140 sivua pizzan valmistuksesta. Suosittelen jokaista pizzan ystävää hankkimaan hyllyynsä Pizzeriumin perustajan Luca Platanian ja Italian gastronomia gurun Saku Tuomisen Pizze-kirjan. Kirjan mukaan emme voi ohittaa pizzan historiaa jos haluamme todella ymmärtää pizzan syvimmän olemuksen. Mistä pizza sitten tulee ja millainen on aito oikea pizza? Tähän kysymykseen on helppo saada oikea vastaus italialaisilta, riippuu vain keneltä kysytään ja missä kaupungissa. Vetämällä muutaman mutkan suoraksi, voidaan väittää, että aito oikea pyöreä pizza tulee pizzan pääkaupungista Napolista. Napolissa pizza on myös paksuhko ja pehmeä, ei suinkaan ohut ja rapea kuten Roomassa.

täydellinen pizza I resepti I ohje I pizzataikina I pizzapohja I levypizza I paras pizza I 00 jauhot I tomaattikastike I italialainen pizza I Perfect pizza I Italian pizza I Food photography

Ohuen ja rapean pizzan lisäksi Rooma on kuuluisan levypizzan eli pizza al taglion koti. Ehkä olet törmännyt levypizzoihin Suomessa ravintola Pizzeriumissa. Yhteistä kaikille tyylisuuntauksille on taikinan ja pitkän nostatuksen tärkeä rooli pizzan valmistuksessa. Pizzan valmistusfasiliteettini Madridissa määrittivät osaltaan millaisen pizzan valmistaisin. Mikron näköisessä sähköuunissani oli valmiina pieni uuninpelti, joka oli kuin tehty levypizzalle. Päätin siis valmistaa pizza al taglion espanjalaisilla vaikutteilla hyödyntäen täytteissä vain parhaita paikallisia raaka-aineita.

täydellinen pizza I resepti I ohje I pizzataikina I pizzapohja I levypizza I paras pizza I 00 jauhot I tomaattikastike I italialainen pizza I Perfect pizza I Italian pizza I Food photography

Täydellisen pizzataikinan salaisuus

Yleensä kun keskustellaan pizzan tekemisestä keskitytään liiaksi tomaattikastikkeeseen tai täytteisiin. Täydellinen pizza alkaa taikinasta. Pizzataikinan tärkein ainesosa on oikeanlaiset eli erittäin hienoksi jauhetut 00-jauhot. Kätevässä korkillisessa pakkauksessa olevia Hungry Chef 00-pizzajauhoja saa nyt kaikista hyvin varustelluista ruokakaupoista. Kokeilin ensimmäistä kertaa 00-jauhoja ja ero oli valtava jo pelkästään taikinan käsittelyssä, rakenteessa ja lopputuloksessa. Pizzataikinan kohoamiseen kannattaa käyttää tuorehiivan sijaan kuivahiivaa, joka on helposti mitattavaa ja tasalaatuista. Mitä vähemmän hiivaa taikinaan käyttää, sitä pidempi nostatusaika, mutta sitä laadukkaampi ja parempi pizzataikina.

Täydellisen pizzataikinan valmistuksella on tarkka marssijärjestys. Kuivahiiva sekoitetaan 00-pizzajauhoihin. 10 % nesteestä eli vedestä otetaan sivuun ja siihen sekoitetaan suola. Jauhoja, hiivaa ja 90 % nesteestä vaivataan 10 minuuttia. Vasta sitten lisätään suolavesi ja jatketaan vaivaamista. Lopuksi sekaan vaivataan vielä oliiviöljy. Taikinaa joutuu vaivaamaan sinnikkäästi ja helpointa vaivaus on tehdä yleiskoneella.

täydellinen pizza I resepti I ohje I pizzataikina I pizzapohja I levypizza I paras pizza I 00 jauhot I tomaattikastike I italialainen pizza I Perfect pizza I Italian pizza I Food photography

Vaivaa vaivaa. Jaksaa jaksaa.

Taikinan vaivaaminen on aina se kohta jossa tekisi mieli alkaa lööbailla, mutta jaksa sitkeästi vaiheen yli. Vaivattaessa taikinan sisään muodostuu verkkomainen rakenne eli sitko. Todelliset pizzataiturithan eivät käytä taikinakonetta, vaan ottavat huomioon kulloisenkin pizzataikinan persoonan ja vaivaavat sen perusteella käsin millaisen vaivaamistyylin ja sitkon kulloinenkin pizzataikinakullannuppu tarvitsee. Tyylejä ja vaivaamisaikoja on joka lähtöön, mutta yleispätevästi taikinaa tulisi vaivata vähintään 10 minuuttia – koneella tai käsin. Voin kertoa, että tuli Kitchen Aidia ikävä. Jos taikina jää kovin löysäksi, niin öljyn jälkeen ei enää missään nimessä lisätä jauhoja, vaan se tehdään samalla kun kohonnut taikina muotoillaan pizzaksi. Omaani löysähköön taikinaan jouduin lisätä jauhoja vielä reippaasti samalla kun muotoilin taikinan,

täydellinen pizza I resepti I ohje I pizzataikina I pizzapohja I levypizza I paras pizza I 00 jauhot I tomaattikastike I italialainen pizza I Perfect pizza I Italian pizza I Food photography

Kaksi oikeaa tapaa: pitkä ja superpitkä kylmä nostatus

Pitkä nostatus vaikuttaa ratkaisevasti taikinan rakenteeseen ja makuun. Olen aina ollut malttamaton ruoanlaittaja ja sama pätee pizzaan: köntti hiivaa taikinaan ja tunnissa nostatus hellan vieressä lämpimässä. Ihan kiva jos halutaan painia pizzan amatöörisarjassa. Ja sitähän me ei enää haluta. Kunnianhimoisemmassa tyylissä on kaksi suuntausta: nostatus huoneenlämmössä 8-12 tuntia tai nostatus viileämmässä esimerkiksi jääkaapissa vähintään 2 vuorokautta. Roomassa levypizzat tehdään parhaimmissa paikoissa 72-tunnin kylmänostatuksella. Siitä huolimatta valitsin näistä itselleni kätevämmän tavan eli 8-12 tunnin nostatus huoneenlämmössä. Näin taikinan voi laittaa aamulla kohoamaan ja illalla se on valmista. Päivän taikina eli 8-12 tuntia nostatettu taikina toimii hyvin niin levypizzaan kuin ohuempaan pyöreään pizzaan.

täydellinen pizza I resepti I ohje I pizzataikina I pizzapohja I levypizza I paras pizza I 00 jauhot I tomaattikastike I italialainen pizza I Perfect pizza I Italian pizza I Food photography

Oletko aina valmistanut pizzan tomaattikastikkeen väärin?

Minä ainakin olen. Unohtakaa muttisoosi! Tomaattikastiketta ei tule missään nimessä hauduttaa. Oikeaoppinen pizzan tomaattikastike valmistetaan kokonaisista tölkkiluumutomaateista joko käsin murskaamalla tai sauvasekoittimella. Murskattujen tomaattien annetaan maustua muutama tunti jääkaapissa suolan, halkaistujen valkosipulinkynsien, oliiviöljyn ja basilikan kera.

täydellinen pizza I resepti I ohje I pizzataikina I pizzapohja I levypizza I paras pizza I 00 jauhot I tomaattikastike I italialainen pizza I Perfect pizza I Italian pizza I Food photography

Nihkeästi täytteitä

Täytteiden kanssa ei kannata antaa lähteä lapasesta. Mieluummin keskitytään muutamaan tarkoin valittuun laadukkaaseen raaka-aineeseen. Juustoista mozzarella kuuluu olennaisena ja perinteisenä osana pizzaan. Omassa pizzassani suosin Espanjassa hyvin tuoreena myytävää buffalomozzarellaa. Buffalomozzarella on hieman tavanomaista mozzarellaa vetisempää, joten se kannattaa laittaa vasta valmiin pizzan päälle. Tärkeimmät pizzayrtit ovat tuore basilika ja oregano, jota voit käyttää kuivattunakin. Valmiin pizzan päälle voi myös pirskottaa laadukasta neitsytoliiviöljyä.

täydellinen pizza I resepti I ohje I pizzataikina I pizzapohja I levypizza I paras pizza I 00 jauhot I tomaattikastike I italialainen pizza I Perfect pizza I Italian pizza I Food photography

Pizzan paistaminen – 4 vinkkiä!

1. Lämpötila
Täydellisen pizzan paistamisen salaisuus on yksinkertainen: korkea lämpötila. Paista pizza niin korkeassa lämpötilassa kun kotiuunistasi lähtee hönkää. Levypizzan paistoaika on huomattavasti pyöreää ohuempaa pizzan pidempi ja hyvä lopputulos on helpompi saada kotiuunissakin. Napolilainen pizza vaatinee täydellisesti onnistuakseen vähintään 300-asteisen uunin, mutta toki sitäkin kannattaa kokeilla.

2. Levypizzan paistaminen
Paista levypizza öljytyssä metallisessa paistovuoassa tai öljytyllä uuninpellillä. Aseta pizzapelti ensin ihan uunin pohjalle paistumaan. Lopuksi voit nostaa pellin ylätasolle uunivastuksella. Älä käytä pizzan paistamiseen kiertoilmaa, se kuivattaa.

3. Pyöreän pizzan paistaminen
Investoi pizzakiveen jos haluat tehdä napolilaista tai roomalaista pyöreää pizzaa. Lämmitä pizzakivi uunin lämmetessä ja paista pizza suoraan pizzakivellä.

4. Rapeutta pohjaan
Nostele pizzan pohjaa hieman paistettuasi sitä muutamanminuutin. Nosta valmis pizza ritilän tai puutason päälle jäähtymään. Älä kuitenkaan jätä pizzaa kuumalle pizzakivelle, koska se voi kuivattaa ja kovettaa pohjan. Kokeile paistaa pizza ensin pelkästään tomaattikastikkeen kanssa ja lisää muut täytteet joko puolivälissä paistoa tai jopa kokonaan jälkeenpäin.

täydellinen pizza I resepti I ohje I pizzataikina I pizzapohja I levypizza I paras pizza I 00 jauhot I tomaattikastike I italialainen pizza I Perfect pizza I Italian pizza I Food photography

Täydellinen pizza resepti + voita Pizze-kirja (x2)!

Tarkka resepti Madridin inspiroimaan täydelliseen serrano kinkku – buffalo mozzarella levypizzaani löytyy Hungry Cheffin sivuilta. Osallistu samalla suureen pizzaäänestykseen, jossa voit voittaa jokaisen pizzaleipurin raamatun Pizze-kirjan, pizzaleikkurin ja Hungry Chef 00-jauhoja! Kuka mielestäsi paistoi parhaan lätyn, WTD-Nata, Mustarttu vai minä? 🙂

Arvon saman pizzaleipurin setin ja Pizze-kirjan kaikkien tätä postausta kommentoineiden kesken! Tuplaa voittomahdollisuutesi ja kerro kommentteihin mikä on lempipizzasi tai mitä tahansa muita ajatuksia sinulla tulee täydellisen pizzan valmistuksesta? Arvonta päättyy su 4.3 klo 24. Jos kommentoit anonyymisti, jätäthän sähköpostiosoitteesi josta saan sinut kiinni. Tuo Pizze-kirja on kyllä ihan pakollinen jokaisen pizzarakastajan kirjahyllyyn. Luettuani kirjan ymmärrän olevani vasta pizzamatkani alussa. Onnea arvontaan!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day –  nyt Adlibris verkkokaupassa!

96 kommenttia

 1. Salla K. 01.03.2018

  Rapeapohjainen prosciuttopizza. Nam!

  Vastaa
  • Jenni 01.03.2018

   Ei kuulosta yh-tään hassummalta. Onnea arvontaan!

   Vastaa
 2. Essi 01.03.2018

  Rakastan pizzaa! Nämä vinkit otan käyttöön!

  Vastaa
  • Jenni 01.03.2018

   Loistavaa! 🙂 Mulla on nyt avautunut ihan uusi pizzamaailma. Tämä on niin hauskaa!

   Vastaa
 3. Sini 01.03.2018

  Oma lempparini on ehdottomasti margherita. Tilaan sen aina, kun menen uuteen pizzeriaan, jos margherita on hyvä, niin silloin pitsassa on peruselementit kohdillaan. Pitsakivi on kyllä ollut hyvä sijoitus -suosittelen.

  Vastaa
  • Jenni 01.03.2018

   Tuo on niin totta. Mitä vähemmän kikkailua, sitä vaikeampi on fuskata esimerkiksi hyvissä raaka-aineissa ja valmistustavoissa.
   Suosittelen myös pizzakiveä ja sellainen löytyy. Tämä pizza syntyi kohtuullisen alkeellisissa oloissa Madridissa. Testasimme jo samantyyppistä levypizzaa kotona.
   Nyt pitää hakea pizzakivi työhuoneelta, että päästään kokeilemaan sen kanssa 00-jauhoilla ja pitkällä nostatuksella. Kylmänostatusta kokeillaan ensi viikonloppuna 🙂

   Vastaa
 4. Jaana 01.03.2018

  Ohutpohjainen, itse tehty on aina paras. Pizzestä voisi kyllä saada uusia vinkkejä pizzailtoihin!

  Vastaa
  • Jenni 01.03.2018

   Eli pidät ehkä roomalaistyylisestä pizzasta, joka on juurikin ohut. Ihan varmasti saa vinkkejä. Haluaisin itsekin järjestää pian pizzabrunssin 🙂

   Vastaa
 5. Ni.a 01.03.2018

  Lempipizza on nykyään valkoinen pizza eli smetanaa tomaattikastikkeessa sijaan.

  Vastaa
  • Jenni 01.03.2018

   Aah, valkoinenkin pizza on ihanaa! Päälle rosmariini-perunaa tai sitten sienipizza on myös hyvä valkoisena 🙂

   Vastaa
 6. Annemaria 01.03.2018

  Ohut, rapea pohja j simppelit täytteet

  Vastaa
  • Jenni 01.03.2018

   Kuulostaa erittäin hyvältä! Onnea arvontaan 🙂

   Vastaa
 7. Jonna Yasar 01.03.2018

  Kyllä sun pitsa oli herkullisimman näköinen ❤

  Vastaa
  • Jenni 01.03.2018

   No kiitos! <3 Mä kuolasin kyllä niitä kaikkia pizzoja! 😀 Etenkin quattro formaggi on sellainen, että mun on vaikea vastustaa 🙂

   Vastaa
 8. Johanna 01.03.2018

  Ohut ja rapea pohjainen pestopinaattipizza. Pohjan kanssa vielä kyllä harjoittelen, suunnitelmallisuus ei oo vielä pitkiin kohotusaikoihin riittänyt..

  Vastaa
  • Jenni 01.03.2018

   Uuu, kuulostaa mielenkiintoiselta! Me avattiin Nirson kanssa jo viime sunnuntaina kalenterit, että koskas ensi viikolla laitetaan taikina tulemaan, että saadaan taas pizzaa sunnuntai-iltana 😀
   Että joo, suunnitelmallisuutta se vaatii. Mutta tuon 8-12 tunnin nostatuksen koen vielä suht helpoksi toteuttaa jos taikinan vaan muistaa laittaa aamulla tulemaan niin illalla se on valmis.

   Vastaa
 9. Outi 01.03.2018

  Päärynä-brie pizza saksanpähkinöillä on lempparini!

  Vastaa
  • Jenni 01.03.2018

   Mä tykkään myös tuollaisesta suolaisen ja makean liitosta. Nam!

   Vastaa
 10. Eki / 65gbakery 01.03.2018

  Tässä tuli paljon hyvää asiaa, mutta mutta… Nyt tekisi kyllä mieli tehdä merkintöjä, vetää viivoja ja raapustaa eriäviä mielipiteitä marginaaliin.

  Oma suosikkipizza on Margherita, eli tomaattikastike, mozzarella + basilika, newyorkilais-tyyliseen pohjaan tehtynä.

  Vastaa
  • Jenni 01.03.2018

   Siis todellakin keskustelu on tervetullutta ja mielelläni kuulen mielipiteesi! Pizzahan on mitä herkullisin keskustelun aihe. Italialaisetkin ovat kaikki oikeassa, riippuu vaan keneltä kysyy 😀
   Myönnän auliisti, että olen vasta alussa tässä hommassa. Mitä enemmän asiasta ottaa selvää, tuntuu että sitä vähemmän vielä ymmärtää…Eli kaikki vinkit ovat tervetulleita keskusteluun!

   Vastaa
   • Eki / 65gbakery 01.03.2018

    Ensinnäkin hiertää ehkä eniten toi “Täydellinen” sanan viljely, kun kyse on vaan yhdestä tavasta tehdä pizza. Ymmärrän toki, että tässä taitaa olla enemmän kyse kirjoittajan käyttämästä tehokeinosta kuin absoluuttisesta väittämästä, mutta silti hiertää. 🙂

    Oman jonkinmoisen oppimääräni perusteella olen huomannut ettei yhtä oikeaa ja täydellistä tapaa valmistaa pizzaa ole olemassakaan.
    Tipo 00-jauhoilla saa luonnollisesti erinomaisen pizzapohjan, mutta sekoittamalla mukaan muita jauhoja saadaan toisenlainen erinomainen pizzapohja. Käyttämällä kokonaan muita jauhoja saadaan taas yksi erinomainen pohja. Jauhot ovat yksistään yhdenlainen rabbit hole, kun jauhojen lisäksi lähdetään vielä vaihtelemaan taikinan hydraatioprosentteja, autolyysi- ja kohotusaikoja, kohotetaanko hiivalla vai tehdäänkö juureen, käytetäänkö öljyä vai ei, laitetaanko jopa sokeria taikinaan, kylmäfermentaatio vai huoneenlämmössä, taikina bulkkina vai paloiksi leikattuna; entä miten on, vaivataanko vai jätetäänkö vaivaamatta? Niin sitä ollaankin jo selvitetty melkoinen tunneliverkosto. Ja aina, kun teet muutoksen formulaan saat erilaisen taikinan, josta syntyy mahdollisesti taas yksi täydellinenpizzapohja.

    Tomaattikastikkeista olisi myös muutama asia, mutta ei nyt mennä ainakaan vielä sinne asti tai tästä ei tule loppua lainkaan. 😉

    Vastaa
 11. Daphnion 01.03.2018

  En ennen pitänyt salamipizzoista, mutta pizzauunin hankkimisen jälkeen en ole kauheasti muita syönytkään. Laadukas salami on just sopivan mehevä ja suolainen.

  Vastaa
  • Jenni 01.03.2018

   No nyt mua kiinnostaa millainen pizzauuni sulla on?

   Vastaa
 12. Laura 01.03.2018

  Ihana ja herkullinen postaus! Parasta pizzaa joko prosciutto-rucolapizza tai salamipizza!

  Vastaa
  • Jenni 01.03.2018

   Mä myös tykkään rucolasta tai jostain vihreästä pizzan päällä. Voitko kuvitella, että Nirso ronkkii aina rucolat pois pizzan päältä. Kitkeriä, sanoi Nirso 😀

   Vastaa
 13. Katja vahronen 01.03.2018

  Muutoin kasvissyöjänä paheeni on salamipitsa. Sellainen perinteinen italialainen salami. Muutoin kirsikkatomaatti, mozzarella, pinjansiemen pesto, sitä ei voita mikään. ?

  Vastaa
  • Jenni 01.03.2018

   Nooh, jos multa kysytään, niin ehkä teet jo aika paljon tämän maapallon hyväksi ja sitä ei silloin tällöin herkuteltu salamipitsa kaada 🙂 Etenkin nälkäisenä salamipitsa on todella houkuttele ajatus!

   Vastaa
 14. Ella 01.03.2018

  Pitsa, missä on hyvää juustoa (mozzarella, vuohenjuusto etc), suolaista lihaa sekä broccolinia! Pohjalle juuri kuvaamallasi tavalla tehty tomaattikastike ja päälle tietysti tuoreita yrttejä.

  Vastaa
  • Jenni 01.03.2018

   Ooh! Olen tehnyt joskus valkoista parsapizzaa, mutta en koskaan broccoliinilla. Pistetään korvan taakse!

   Vastaa
 15. Anita Meriläinen 01.03.2018

  Olen muutaman kerran nostattanut 24 tuntia. Hyvää tuli, suosikkini ovat Margarita ja salami.

  Vastaa
  • Jenni 01.03.2018

   Olet siis jo paljon enemmän pro tässä hommassa kuin minä! Ensi viikonloppuna kokeillaan vielä vähän pidempää nostatusta 🙂

   Vastaa
 16. Johanna 01.03.2018

  Margherita jota voi tuunata parmankinkulla jos haluaa. Tuoretta basilikaa, buffala mozzarellaa, aah ❤ Kuolen pizzanälkään nyt just.

  Vastaa
  • Jenni 01.03.2018

   Meillä taitaa olla aika sama maku 🙂 Heeh, pizzanälän taltuttamiseen ei ole kuin yksi keino…

   Vastaa
 17. Tiina 01.03.2018

  Lehtikaali-kirsikkatomaattipizza on yksi kestosuosikeista. Samoin talvisempi punajuuri-vuohenjuustopizza. Rapea pohja ja ohuesti täytettä <3

  Vastaa
  • Jenni 01.03.2018

   Mä käyn JOKA maanantai Puttesissa vetämässä pizzaa ja usein valintani on juurikin punajuuripizza, mutta gorgonzolalla. Miten se voikin olla niin hyvää!

   Vastaa
 18. Ei hitsit, olipa hyvä että sivistit minuukin ennen kuolemaa :D….siis joo olen toiminut ihan väärin ainakin mitä tulee tuohon taikinaan ja sen nostatukseen. Täytteitä tulee varsinkin mökillä heitettyä ihan liikaa päälle (koska kaikki maistuvat vaan niin hyvältä) no jotain sentään vähän sinne päin eli tomaattikastikkeen laiskana ihmisenä olen kutakuinkin tuolla neuvomallasi tavalla tehnyt. Mun mieli pizza on Quatro Formagi, sitä ei voita mikään. Mut sun postauksesta innostuneena perjantaina meillä tehdään pizzaa, taidan jo tänään laittaa taikinan nousemaan :).

  Vastaa
  • Jenni 01.03.2018

   Sari ja Sarin musta huumori 😉 Jos tykkää kaikista mahdollisista täytteistä niin tekee sitten vaikka kahta erilaista? Tai kolmea! 😀
   Nautinnollista viikonloppua Sari <3 <3 <3

   Vastaa
 19. Satu 01.03.2018

  Mä näin kaupassa tuon pizzajauhopussin viikko sitten ja ostin.. kotona huomasin nettisivulta että sen ohjeen mukaan ei pizza illaksi ehdi 😀 Suunnitelmallisuus ei ole hyveeni, mutta jos tsemppaisi ja tekisi taikinan jo tänään viikonloppua odottamaan!

  Meidän kylällä on kesällä italialainen kahvila josta saa myös pizzaa. Siellä tulee herkuteltua useimmin salamipizzalla.

  Vastaa
  • Jenni 01.03.2018

   Tapoja on monia ja huomasin saman että Hungry Cheffin sivujen perusohje on vielä pidemmän kaavan mukaan. Huonoa tuskin tulee kummallakaan tavalla 🙂

   Vastaa
 20. Kipsuli 01.03.2018

  Mies tekee usein viikonloppuisin pizzaa ja on kokeillut erilaisia variaatioita pohjan suhteen. Täytteet vaihtelevat, kunhan muistaa vaan sen, että niitä täytyy tosiaan käyttää maltillisesti. Jokainen eri tyylillä valmistettu pizza on maistunut minulle erittäi hyvin 🙂 Palkinnon antaisin yllätykseksi pizzaleipurilleni!

  Vastaa
  • Jenni 01.03.2018

   Ihana pizzamies! Olet kyllä onnentyttö <3

   Vastaa
 21. Laalaura 01.03.2018

  Kiitos upeista pizzavinkeistä! Etenkin tuo tomaattikastikkeen resepti oli ihan uusi itselle, pitääkin testata. Viime kesänä Roomassa rakastuin paikalliseen levypitsaan, vaikka olen aina ollut ohuen pohjan kannattaja. Täyteyhdistelmä peruna, rosmariini & oliiviöljy oli parasta ikinä, varsinkin kun sen nautti idyllisesti suihkulähteen reunalla istuen!

  Vastaa
  • Jenni 01.03.2018

   Nam! Mä tykkään myös peruna-rosmariinipizzasta! Olen tehnyt sitä kotona, ihan pyöreitä pieniä pizzoja. Ja sitten tietysti Pizzariumissa on tullut maistettua. Rooma on vielä kokeilematta 😉

   Vastaa
 22. Tarja Jormanainen 01.03.2018

  Suosikkini on Margarita. Kiitos ihanasta pizzavinkistä. Lauantaina meillä on pizzapäivä, pitääpä kokeilla sinun ohjettasi.

  Vastaa
 23. Tiia Salonen 01.03.2018

  Tää oli ihan uutta tietoa mulle, oonkin aina miettinyt sitä täydellisen pizzan salaisuutta ?

  Vastaa
 24. idahhh 01.03.2018

  Pizzan pitää olla ohut ja rapeapohjainen pizzakivellä paistettuna. Minusta pizza ei ole pizza ilman salamia ja tietenkin mozzarellaa! Ostettiin itseasiassa juuri viime viikolla noita 00-jauhoja ja taikina oli ihan toisesta svääristä. Tuota tomaatiikastiketta pitääkin kokeilla, tähän mennessä menty aika pitkälti muttisooseilla 😀 nostatusaikaakin pitäis näköjään pidentää….

  Vastaa
 25. Mervi 01.03.2018

  Pepperonia, ei muuta ?

  Vastaa
 26. Neea 01.03.2018

  Parmakinkkua ja mozzarellaa!

  Vastaa
 27. Mirkku 01.03.2018

  Pizza on yksi lempiherkuistani. Nykyään kotona saa tehtyä parempaa pizzaa kuin monissa ravintoloissa, mutta aina on parannettavaa. Lempparipitsani on nyhtöpossu-tomaatti- punasipuli- mozarellatäytteinen pitsa.

  Vastaa
 28. Suvi 01.03.2018

  Tosi hyvä postaus, tuli oikeen nälkä 🙂 Mun lempparipitsa taitaa olla Frutti di mare tai sitten joku vegetäytteinen. Pohja, juusto ja tomaattikastike ovat pitsassa yhtä tärkeitä ja aika usein joutuu pettymään, sen takia tulee suht harvoin syötyä pitsaa.

  Meikäläisen bucket listillä onkin kohta “Tee täydellinen pitsa”, joten nää ohjeet taitaa joutua kokeiluun jopa suht pian, kiitos!

  Vastaa
 29. Shoppailija 01.03.2018

  Täydellisen pizzan metsästystä harrastamme kaveriporukalla. Itse tehdyt on kyllä ollut parhaat tähän mennessä. Kirjasta toivon lisävinkkeja..

  Vastaa
 30. elina 01.03.2018

  Olen monenlaisia ohjeita kokeillut mutta vielä en ole yltänyt omaan parhaaseeni, onneksi harjoittelu on mukavaa = ) Olis tietysti hienoa jos voittaisin!

  Vastaa
 31. Jauhoissa on ihan valtavia eroja, etenkin sen suhteen kuinka pitkän kohotuksen niiden sitko kestää. Roomalaisessa peltipizzassa parhaan tuloksen olen itse saanut Mulino Marinon ja Caputon jauhoilla.

  Tipo 00 ei muuten tarkoita jauhatuskarkeutta, vaan sitä että jauhot on tehty vehnänjyvän ydinosasta. Pelkkä numero ei siis kerro juuri mitään, tärkeintä on sopivat sitko-ominaisuudet. Monien roomalaisten levypizzamestarien jauhoina on tipo 0, 1 tai jopa 2.

  Onnea ja menestystä pizzamatkalle!

  Vastaa
 32. Aila 01.03.2018

  Herkulta kuulostaa! Ei kaikki italialaisetkaan osaa hyvää pizzaa tehdä, ravintolakokrmuksia on moneen lähtöön. Parhaat pizzani olen paistanut leivinuunissa, kun perällä vielä palaa tuli. Pizzakirja kiinnostaisi ?

  Vastaa
 33. Annika Kulha 01.03.2018

  En ole koskaan tavannut ihmistä, joka ei pitäisi pitsasta – wonder why!
  All time favorite pitsoissa on maksimissaan kolme täytettä. Nyt uutena suosikkina on esim. Lampaan jauhelihan, chilin ja minttujogurtin yhdistelmä

  Vastaa
 34. Voi miten upeat kuvat taas jälleen! Nämä roomalaiset levypizzat ovat kyllä uusi suosikkini! Ja olen tosi iloinen, että noita 00-jauhoja alkaa vihdoin löytyä tavallisistakin ruokakaupoista 🙂

  Vastaa
 35. emmi 01.03.2018

  Lemppari pizza on nykyään pepperoni,mozzarella ja rucola.
  Hyviä ohjeita. Oon ihan hullu pizzafriikki ja tykkään tehdä kotona pizzaa ja oonkin hionut täydellistä pizzareseptiäni. Vinkkinä jos ei ole pizzakiveä ja omistaa valurautapannun, se soveltuu paremmin kuin hyvin pyöreän pizzan paistamiseen. Käytän sitä aina. Rauta kuumenemaan uunin kanssa 300 asteseen. Toista pannua käyttää pohjan muotoiluun 🙂
  Tölkkitomaateista tulee tehtyä aina kastike myöskin 🙂 pohjaan käytän vehnäjauhoja ja dueumjauhoja. Vois kokeilla noita pizzajauhoja joku kerta.

  Vastaa
 36. Anna 01.03.2018

  Lempipizza ehdottomasti aito napolilainen pizza – riittää yksin syyksi palata Napoliin. Kun pizza on tarpeeksi hyvää, suosin ihan vaan klassista margheritaa. Raaka-aineilla ja pohjalla on ratkaiseva merkitys lopputulokseen. Pizze-kirja alkoi tämän postauksen myötä kiinnostamaan!

  Vastaa
 37. Maiju 01.03.2018

  Ihania vinkkejä, menee varmasti kokeiluun, tomaattikastike ensimmäisenä. Pitsa on yksi lemppariruoka meillä, ja täytteet vaihtelee juustopitsasta äyriäisiin ja kaikkea siltä väliltä 😀

  Vastaa
 38. Marina 01.03.2018

  Vau, täytyy heti kokeilla!
  Mun lemppari pizzan täytteet on mozzarella, ilmakuivattu kinkku, artisokka ja tuoreet yrtit!

  Vastaa
 39. Viivi 01.03.2018

  En ole tällaista “yksinkertaista” pizzaa vielä tehnytkään mutta pepperonia ja herkkusieniä pizzassa ainakin pitää olla 😀

  Vastaa
 40. Linda 01.03.2018

  Paras pizza on napolilainen margherita ja mieluiten Napolissa nautittuna. ? Ennen olen ollut eri mieltä ja tykännyt mm margherita-pohjaisesta prociutto e funghi-pizzasta, mutta ensimmäisellä Napolin vierailulla tuli selväksi että perus margherita on itse asiassa paras- ei mitään liikaa tai liian vähän, täydellinen makujen tasapaino. Kun tähän lisätään vaikka kinkkua niin se peittää happaman ja makean suloisen liiton suolaisuudellan. Kannattaa varata ne liput Napoliin ja todeta sama! ?

  Vastaa
 41. Ullakko 01.03.2018

  Peruna-timjami-pitsa on ihanaa!

  Vastaa
 42. Mikko 01.03.2018

  Mielestäni parhaita täytteitä ovat mozzarella, salami ja prosciutto. Olen tykännyt tehdä pizzaa grillissä pizzakiven päällä.

  Vastaa
 43. Ari Mäkelä 01.03.2018

  Onpa asennetta pizzan teossa! Tunnistan kärsimättömyyden ja tiedostan, että minun ylipäätään pitäisi nostattaa monia taikinioitani kauemmin. Hyvä postaus, aika harvoin törmää sellaiseen, jossa on noin paljon hyviä pointteja, joista voi ottaa opikseen.

  Vastaa
 44. TommiJ 01.03.2018

  Banaania täytteeksi pizzaan, siinä meikän vinkki! Ei tosin kannata jokaisella kerralla laittaa, muuten alkaa pian tökkiä ?

  Vastaa
 45. Kukkis 01.03.2018

  Tietenkin se ainoa ja oikea pizza, pizza margherita.

  Vastaa
 46. Marjo Riihimäki 01.03.2018

  Tällä hetkellä munakoiso, brie-juusto & karamellisoitu sipuli tai punasipuli ?

  Vastaa
 47. Annina 01.03.2018

  Joskus muutama vuosi sitten Pizzariumista sai valkoista pizzaa, jossa oli kikhernetahna pohjana ja päällä pecorinoa ja pekonia. Ihan täydellinen yhdistelmä! Harmi vaan sitä ei enää ole kyseisestä paikasta saanut ja nyt listalla olisikin kokeilla sitä itse!

  Vastaa
 48. Tipu 01.03.2018

  Oh, jes mikä postaus! Olen nauttinut vaivaamattomasti pizzasta, kohotettuna vuorokauden – aivan huipuke (ja kerta ilman vaivausta jesjesjes). Mut tää menee het kokeiluun, samoin tomaattikastike, jonka ennen tehnyt juuri liedellä pitkään haudutellen. K i i t o s.

  Lemppari pizza on margherita, ja mozzarellan heitän jo uuniin sulamaan. Aiettä! Pizzakiveä ei ole, mutta taidan googlettaa ja sellaisen etsiä.

  Vastaa
 49. moonangel 02.03.2018

  Itse tehty pizza kasvistäytteillä.

  Vastaa
 50. Milla Rand 02.03.2018

  Suosikkki pizzaani kuuluu juuri reseptissä nähdyt mozzarella, prosciutto kinkku, kirsikkatomaatit, tuore basilika ja ehkä ripaus balsamicoa?

  Vastaa
 51. Jenni 02.03.2018

  Vinkit menee kokeiluun viikonloppuna. Vuohenjuusto+mansikka kesäisin on ihan must.

  Vastaa
 52. Suivi 02.03.2018

  Itselle käy aina se moka, että täytteitä tulee ladottua liikaa. Toisaalta se ei haittaa, koska joudun valmistamaan gluteenittoman pizzapohjan, joka ei onnistu näin täydellisesti kuin aito 😀 komsensoidaan sitten täytteellä. Sovittiinkin tänään puolison kanssa että on pizzaperjantai:)

  Vastaa
 53. Aila 02.03.2018

  Nyt meni pizzan teko uudelle levelille ?

  Vastaa
 54. markku 02.03.2018

  margherita on suosikkini, mutta jos haluaa kikkailla niin hyvää on myös artisokka-tuore tomaatti-oliivi-herkkusieni -pizza. herahtipa vesi kielelle. 😀

  Vastaa
 55. K 02.03.2018

  Lempipizzassa on rapea, ohut pohja, tomaattikastiketta, bresaolaa, rucolaa ja parmesaania. P.s tosi kiva postaus 🙂

  Vastaa
 56. Tua 02.03.2018

  Mozzarella-prosciutto-basilika/rucola-tomaattikastike. Taivaallista!

  Vastaa
 57. hanna 02.03.2018

  Meillä siirryttiin jo viime kesänä täydellisen pizzan valmistukseen. Pohjat alkoi kohoilla päiväkausia, terassille ilmestyi hullun kuuma pizzauuni ja täytteiksi valittiin vain ne herkullisimmat, tarkoin valitut ainekset. Eipä tee mieli syödä enää muunlaista.

  Vastaa
 58. Hiisukas 02.03.2018

  Lempipizzani täytteet ovat kinkku-salami-ananas-aurajuusto

  Vastaa
 59. Annika 03.03.2018

  Kirsikkatomaatti, buffalomozzarella ja paaaaljon vihreää pestoa on parasta mitä on! Toinen on kana, aura, ananas, opiskeluaikoina tuo oli suosikki.

  Vastaa
 60. Niina Kivistö-Rahnasto 03.03.2018

  ilmakuivattua Prosciutto-kinkkua, buffalomozzarellaa, kirsikkatomaatteja, on näköjään aika monen lukijan suosikki tämä! Reissussa viimeksi sain myös pitsaa, jossa päällä oli grillattua munakoisoa, aurinkokuivattuja tomaatteja ja siitakesieniä. Oi että! Itsellä pitsan tekoon liittyy ihania muistoja lapsuudesta, äiti pyöritteli taikinat valmiiksi ja täytteet nökötti omissa kipoissaan keittiön pöydällä. Siitä me sitten saimme itse koota omat pitsamme sisarusten kanssa, ja niitä paistettiin leivinuunissa vuoron perään ja syötiin vielä seuraavanakin päivänä. Nykyään minustakin on tullut “pitsa nörtti” ja tykkäsin tästä postauksesta kovasti! Osa jo tuttua juttua, mutta muutamia oivalluksia, kiitos 🙂

  Vastaa
 61. tyttönen j 03.03.2018

  mukana.

  lemppari pizza on herkkusienipizza

  Vastaa
 62. No nyt on herkullisen tuntuinen pizzapostaus! Nyt alkoi tehdä mieli ohutpohjaista kasvispizzaa. Tulikuumalla pizzakivellä grillissä tai uunissa paistaminen on tie parhaaseen pizzanautintoon. Kunpa löytäisin vielä hyvin käyttäytyvän maidottoman pizzajuuston:))

  Vastaa
 63. Jenni 04.03.2018

  Oi rakastan itsetehtyä pizzaa! Tässä postauksessa tuli valtavasti uutta tietoa pizzan teosta. Minun lempiaineet pizzaan on ehdottomasti mozzarella ja laadukas tomaattikastike juurikin ilman keittämistä!

  Vastaa
 64. MarjaKoo 04.03.2018

  Itsetehty on niin herkkua! Itse teen yleensä siitä yhden pellin annoksesta kaksi pizzapohjaa, eli todella ohutta. Yksi parhaita pizzamuistoja on Kreikassa syöty kreikkalainen pizza. Mozzarellasta tykkään kovin. Hauska juttu sinänsä, että kun joskus olen laittanut facebookiin kuvia omasta tekemästä, niin maailmalta voi tulla kiukkuisia vastauksia kaikesta siitä, mikä EI kuulu pizzaan 🙂 Ehkä tämä kirja olisi siis tosi tarpeen ja olisi syytä jatkaa opintoja pizzamaailmassa.

  Vastaa
 65. Siinatar 04.03.2018

  Parasta on mozzarella-pesto-parmankinkkutäytteinen, nam!
  Mukaan kivaan arvontaan!

  Vastaa
 66. Marjo 05.03.2018

  Harmi etten ehtinyt arvontaan mukaan, mutta itse tykkään rapeista ohuista pizzoista ja täytteenä falafel, vuohenjuustoa tai mozzarellaa, kanttarellejä ja kirsikkatomaatteja ? Ostin muutama vuos sitten hongkongista pizzakiven vaan 5€! Se oli paras edullinenn löytö ?

  Vastaa
 67. Ari Mäkelä 05.03.2018

  Onko tuo 00-jauho muuten paljonkin hienompaa, kuin suomalaiset hienoksi jauhetut? Pientä vihreää miestä minussa nimittäin häiritsee se, että en ole nähnyt 00-jauhoja, kuin muovipaketeissa. Saa vinkata, jos löytyy muunlaisessa paketissa.

  Vastaa
  • Eki / 65gbakery 05.03.2018

   Ainakin Molino Caputon ja Selezione Casillon paketteja saa. Voi joutua vähän etsimään eka. Joskus on Casillon 00 jauhoja tullu satunnaisesti vastaan jossain perusmarketissakin.
   Ovat siis paperipusseissa ja, kyllä ovat hienompaa kuin perusjauhot. Yleensä eri vehnälajikettakin.

   Vastaa
 68. Jenni 10.03.2018

  Kiitos kaikille arvontaan osallistuneille ja runsaasta kommentoinnista! Tällä kertaa onnetar suosi Ailaa, onnea! Laitoin sinulle sähköpostia, kurkkaathan 🙂 / Jenni

  Vastaa
 69. Piitu 23.09.2018

  Lempipizzani on ehdottomasti pyhän kolminaisuuden pizza eli mozzarella-pesto/basilika-tomaattipizza!

  Vastaa
 70. Sari 16.02.2019

  Kotona tuntuu pizza olevan enemmän tup napolilaustyylinen paksupohja, mutta reissun päällä suosikkivalinta on ehdottomasti parmankinkku-rucola ❣️

  Vastaa
 71. Marjo 16.02.2019

  Suosikkipizzasn tulee sinihomejuustoa, päärynää, pinjansiemeniä ja uunista tullessa prosciuttoa ja rucolaa päälle! Nami!

  Vastaa
 72. Conrad Mikajääskeläinen 20.06.2019

  Pitsoissa kuten muussakin ruoanlaitossa pätee totuus: jos tekee niin kuin ennenkin on oikein. Omasta kulttuuritaustastaan riippuen tämä metodi saattaa vaihdella, tämä ei siis tarkoita yhtä totuutta. Siksi juuri minun reseptini on paras.

  Oma äidiltä oppima suosikkini on tehdä pullataikina ja levittää pellille ILMAN leivinpaperia, paistaa uunissa pellillinen 200 selssiusta, ketsuppia pohjalliseen sekä kinkkua ananasta herkkusientä tahi meetvurstia päälle ja punakuorista emmenthalia raasteena joukkohon. Paprikasuikaileita ja tomaattiviipaleita unohtamatta.

  Paprikajauhetta, mäkimeiramia ja pippuria kutakin 0.5 tl valmistumisen JÄLKEEN päälle ja kyytipojaksi lasi punaista maitoa. Avot sie ämmänkakkara! 😉

  Vastaa
 73. Ruokapoliisi 05.07.2020

  Margarita drinkkinä ja Margherita pizzana 🙂

  Vastaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *