Skip to main content
Juustotarjotin I Juustolautanen I Brunssi I Resepti I Idea I Ohje I Tarjottavaa kevään juhliin I Kevät I Juhlat I Valmistujaiset I Juusto I Buffa I Seisovapöytä I Cheese board I Lemon curd I Food photography

Kaupallinen yhteistyö Valio & Asennemedia

”Liemessä kuumalinja, kuinka voin auttaa?” Ystäväni soitti ja kysyi vinkkejä miten järjestää helppoa tarjottavaa pääsiäisen aikoihin yllätysbrunssille ja hieman isommalle porukalle. Näppärä ja useasti käyttämäni ratkaisu on tietysti juustolautanen lisukkeineen. Juustolautanen yhdistetään usein pimeään vuodenaikaan, senkin voi tehdä freesimmin yhdistäen herkulliset juustot keväisempiin lisukkeisiin. Koostin Valio juustoille keväiset makuparit, jotka sopisivat myös pääsiäisen matalankynnyksen tarjottaviksi. Juustojen ja makuparien kanssa tarjoaisin ruokaisan salaatin ja juomaksi teetä, valkoviiniä tai keväisen kuplivaa kuohuviiniä.

Juustotarjotin I Juustolautanen I Brunssi I Resepti I Idea I Ohje I Tarjottavaa kevään juhliin I Kevät I Juhlat I Valmistujaiset I Juusto I Buffa I Seisovapöytä I Cheese board I Lemon curd I Food photography

Kaikki makuparit ovat niin helppo toteuttaa, että voiko näitä edes resepteiksi sanoa! Jokaisen juuston pariksi riittää kun sujauttaa ostoskoriin yksi tai kaksi raaka-ainetta. Aromaattinen Salaneuvos Vanhempi goudajuusto sai makuparikseen persikkaa ja balsamicoa bruchetaksi koottuna leivän päällä. Oma arkijuustosuosikkini Ritari kermajuusto toimii hämmentävän hyvin lemon curdin eli sitruunatahnan kanssa esimerkiksi juustokeksien kera! Suosittelen rohkeasti kokeilemaan, mutta jos tämä yhdistelmä kuulostaa liian villiltä niin vaihtoehtoisesti kokeile seuraksi appelsiinihilloketta. Juusto ja pähkinät ovat klassikkoyhdistelmä. Voimakkaan makuinen Valio Mustaleima emmental-juuston kanssa toimivat suolatut keväisesti vihertävät pistaasipähkinät sellaisenaan. Ohjeet ovat noin neljälle hengelle. Lisää makupareja löydät Valion sivuilta!

Juustotarjotin I Juustolautanen I Brunssi I Resepti I Idea I Ohje I Tarjottavaa kevään juhliin I Kevät I Juhlat I Valmistujaiset I Juusto I Buffa I Seisovapöytä I Cheese board I Lemon curd I Food photography

Makupari: Ritari + sitruuna

1 pkt Valio Ritari juustoa
1 dl lemon curdia
juustokeksejä

Laikkaa Ritari juustosta erikokoisia suupaloja. Tarjoile lemon curdin ja juustokeksien kera.

Juustotarjotin I Juustolautanen I Brunssi I Resepti I Idea I Ohje I Tarjottavaa kevään juhliin I Kevät I Juhlat I Valmistujaiset I Juusto I Buffa I Seisovapöytä I Cheese board I Lemon curd I Food photography

Makupari persikka – Salaneuvos vanhempi

Persikka bruchetta

1 ciabatta leipä
oliiviöljyä voiteluun
4 tuoretta persikkaa
1 pkt Valio Salaneuvos vanhempi juustoa
balsamicoa

Leikkaa leipä viipaleiksi. Sudi viipaleet kevyesti oliiviöljyllä molemmin puolin. Paista uunin ylätasolla 200 asteessa noin 5 minuuttia. Leikkaa juustosta veitsellä paksuhkoja siivuja. Puolita juustosiivut. Siivuta persikat. Kokoa leivät ja pirskottele päälle balsamicoa.

Juustotarjotin I Juustolautanen I Brunssi I Resepti I Idea I Ohje I Tarjottavaa kevään juhliin I Kevät I Juhlat I Valmistujaiset I Juusto I Buffa I Seisovapöytä I Cheese board I Lemon curd I Food photography

Juustotarjotin I Juustolautanen I Brunssi I Resepti I Idea I Ohje I Tarjottavaa kevään juhliin I Kevät I Juhlat I Valmistujaiset I Juusto I Buffa I Seisovapöytä I Cheese board I Lemon curd I Food photography

Makupari: Mustaleima + pistaasipähkinä

1 pkt Valio Mustaleima juustoa
2 dl suolattuja pistaasipähkinöitä

Mustaleiman saat kauniisti esille kun leikkaan juuston neljään osaan kolmion mallisiksi paksuiksi siivuiksi. Kuori ja rouhi pistaasipähkinät karkeasti. Ripottele pistaasit juustojen päälle ja nauti sellaisenaan!

Juustotarjotin I Juustolautanen I Brunssi I Resepti I Idea I Ohje I Tarjottavaa kevään juhliin I Kevät I Juhlat I Valmistujaiset I Juusto I Buffa I Seisovapöytä I Cheese board I Lemon curd I Food photography

 

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day –  nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

Jätä kommentti