Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö: Risenta ja Asennemedia
Grillattu polenta I Polentakakku I Polenta I Grilliruoka I Kesä I Ruoka I Ruokablogi I Resepti I Ohje I Grillaus I Idea I Kasvisruoka I Grillattu kasvis I Ruokakuvaus I Valokuvaus I Polenta cake I Barbeque vegetable I Food photography

Suomenlinnan grilli käy taas kuumana! Asensimme viikonloppuna takapihalle uuden ulkopizzauunin, joka soveltuu napolilaisen pizzan paistamisen lisäksi pienimuotoiseen grillaukseen. Grillatessa lihansyönti jotenkin lähtee helposti lapasesta, joten kaipaan grilliin kasslerille – tai vähintäänkin sen kylkeen lisukkeeksi – kasvisvaihtoehtoja. Grillattu rosmariinilla ja parmesaanilla maustettu polentakakku oli oikein onnistunut kokeilu grilliin! Polentan kylkeen grillaantui samoilla lämmöillä Kauppatorilta bongatut makeat minipaprikat ja tomaatit. Päälle murustettua fetaa ja tätä kesäistä grillisettiä tulee varmasti tehtyä toistekin!

Grillattu polenta I Polentakakku I Polenta I Grilliruoka I Kesä I Ruoka I Ruokablogi I Resepti I Ohje I Grillaus I Idea I Kasvisruoka I Grillattu kasvis I Ruokakuvaus I Valokuvaus I Polenta cake I Barbeque vegetable I Food photography

Polenta on karkeaksi jauhettua maissista valmistettua ryyniä. Italialaisessa keittiössä polenta on vakiinnuttanut paikkansa ja sitä syödään risoton tai perunamuussin tapaan lisukkeena. Tämä nyt varmaan on se mitä useimmilla tulee polentasta ensimmäisenä mieleen, niin minullakin. Grillattua parmesaanilla ja rosmariinilla maustettua polentakakkusiivua haukatessani tajusin myös, että polenta on mahtava ruokaisa grillikasvisruoka sellaisenaan. Lounasnälkä lähti pelkästään yhdellä polentakakkupalalla, grillatuilla kasviksilla ja fetajuustolla. Polentakakkua voisi myös maustaa loputtomasti: yrteillä, juustoilla, mausteilla ja kasviksilla. Maissipohjainen Risentan polenta on myös luontaisesti gluteeniton.

Grillattu polenta I Polentakakku I Polenta I Grilliruoka I Kesä I Ruoka I Ruokablogi I Resepti I Ohje I Grillaus I Idea I Kasvisruoka I Grillattu kasvis I Ruokakuvaus I Valokuvaus I Polenta cake I Barbeque vegetable I Food photographyPolenta on todellista pikaruokaa, joka valmistuu nopeammin kuin ehdit riisin keittää. Polentakakku valmistuu keittämällä polentaa normaaliin tapaan muutaman minuutin joko kasvisliemeen tai maitoon (käytin molempia), maustamalla ja kaatamalla polenta vedellä huuhdeltuun kakkuvuokaan. Polentakakun annetaan jäähtyä ja kiinteytyä muutama tunti jääkaapissa, laikataan siivuiksi ja grilliä kohti!

Grillattu polenta I Polentakakku I Polenta I Grilliruoka I Kesä I Ruoka I Ruokablogi I Resepti I Ohje I Grillaus I Idea I Kasvisruoka I Grillattu kasvis I Ruokakuvaus I Valokuvaus I Polenta cake I Barbeque vegetable I Food photography

Grillattu polentakakku

noin 12 palaa / 6 hlö

gluteeniton

7 dl kasvislientä
3 dl maitoa
4 dl Risenta polentaa
1 tl suolaa
1 rkl oliiviöljyä
2 rosmariinin oksaa
1 dl parmesaania
mustapippuria

Lisäksi: irtopohjavuoka joko 2 kpl 18 cm tai 1 kpl 24-26 cm halkasijaltaan

Kiehauta kasvisliemi ja maito kattilassa. Laske lämpötilaa ja lisää polenta erissä samalla vispaten noin 3-5 minuuttia. Pieni rosmariini ja raasta parmesaani hienoksi. Nosta kattila pois liedeltä ja mausta oliiviöljyllä, rosmariinilla, parmesaanilla ja mustapippurilla.

Huuhtele irtopohjavuoka vedellä. Kaada polenta vuokaan ja tasoita pinta vedellä kostutetulla ruokalusikalla. Anna polentan jäähtyä hetki huoneenlämmössä ja nosta sitten jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi.

Leikkaa polentakakku kolmioiksi. Grillaa viipaleet molemmin puolin kuumalla grillillä valurauta-astiassa, johon on sipaistu kevyesti rypsiöljyä.

Grillattu polenta I Polentakakku I Polenta I Grilliruoka I Kesä I Ruoka I Ruokablogi I Resepti I Ohje I Grillaus I Idea I Kasvisruoka I Grillattu kasvis I Ruokakuvaus I Valokuvaus I Polenta cake I Barbeque vegetable I Food photography

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti