Skip to main content

Kesäkuun alussa suuntasimme kahden ja puolen viikon pizzamatkalle Italiaan. Siihen asti kun saan suuren pizzapostauksen uunista ulos, ajattelin jakaa tunnelmapaloja reissun ensimmäisestä ja viimeisestä etapista, levypizzan luvatusta kaupungista, Roomasta. En osaa varmuudella sanoa miten olen onnistunut välttelemään Roomaa tähän ikään asti.  Helsingistä liitelee suoraan ikuiseen kaupunkiin kohtuullisen edullisesti. Kämpän buukkasimme tuttuun tapaan Airbnb:n kautta. Vain pari päivää ennen lähtöä keksimme pyytää Nirson siskon mukaan reissuun ja kämppään majoittui sulassa sovussa isompikin revohka ilman lisäkustannuksia. Hieman keskustan ja pahimpien turistirysien ulkopuolella, mutta metromatkan päässä sijaitseva paikallisten asuttama ja rosoinen Pigneton alue, teki  Rooman pätkästä erityisen.

”Autotalli” kämppä katutasossa

Aamupalaa Roomassa. Siis toi mozzarella!

Mini innostui reissulla valokuvaamaan

Kesäkurpitsankukkakimppuja

Rosoinen Pigneto

Paikallisten kansoittama Pigneton alueen ravintolakatu.

When in Rome – Rooman pakolliset nähtävyydet

Matkamme päätarkoitus oli syödä mahdollisimman paljon pizzaa, joten jostain täytyisi karsia. Kivikasojen tuijottelu helteessä paahtavassa auringossa vie myös lapsista nopeasti mehut, joten valitsimme vain muutaman pakollisen nähtävyyden. Useimpiin nähtävyyksiin kannattaa ostaa liput netistä etukäteen. Jonottamiselta ei silti välty, koska täytyy jonottaa luukulle, josta voit lunastaa verkosta jo ostamasi liput. Mutta pääset toiseen, etukäteen lippunsa ostaneiden jonoon, joka usein on lyhyempi kuin massaturrejono. Iltaisinkaan ei tarvinnut miettiä muuta ohjelmaa, kun aika kului nopeasti italialaisten verkkolippukauppojen kanssa tapellessa.

Jos ja kun olet Roomassa, niin käy katsomassa ainakin nämä pakolliset nähtävyydet: Colosseum, Vatikaani ja siellä Pietarin kirkko sekä Sikstuksen kappeli, Panteon ja Fontana di Trevi suihkulähde. Menin sitten heittämään kolikon Fontana di Trevin lätäkköön. Jälkikäteen selvisi, että se vissiin tarkoittaa, että ollaan tulossa Roomaan vielä takaisin. Pitää muuten paikkansa. Tultiin takaisin jo puolentoista viikon päästä ennen paluulentoa!

Colosseum. Herra Simpukalle riitti 5 minuuttia kivikasoja. Gelatot kiinnosteli enemmän.

Fontana di Trevi. Kuvasta rajattu pois 2000 muuta turistia.

Pietarin kirkko, Vatikaani. Upea.

Vatikaanin paahteessa jonottamassa.

Yksi Rooman parhaista levypizzoista: Antico Forno Roscioli

Hieman syrjässä sijaitseva Groste Gelateria Artigianalessa tarjoili mahdollisesti reissun parhaan pistaasijäätelön.

Pizze-kirjan kirjoittajan Lucan suosittelema perinteinen osteria Flavio de Velavevodetto Testaccio ja pasta saivat jo haaveilemaan Italian pastamatkasta…

Kännykällä laukaistava kamera keräsi yleisöä 😀

Matkalla Rooman kasvitieteelliseen puutarhaan. Oli siellä jotain ruusupuskia. Helsingin on hienompi!

Roomasta jäi kaksijakoinen fiilis. Rakastuin roomalaiseen levypizzaan, pistaasigelatoon, italialaiseen pastaan, rosoiseen Pignetoon ja upeisiin nähtävyyksiin. En rakastunut velloviin turistimassoihin, seisahtuneeseen helteiseen ilmaan ja suurkaupungin tunnelmaan. Suurin yllätys ehkä oli, että Rooma oli niin kliininen ja keski-Eurooppalainen. Odotin enemmän sitä rosoa. Mutta tulisinko tänne silti uudestaan ja uudestaan? Kyllä – levypizzan, pastan ja jäätelön takia koskaan vaan! Ja Napolissahan sitä rosoa sitten riitti senkin edestä…

Bubling under: Rooman parhaat pizzat, Napolin parhaat pizzat ja Ischian saari. Wait for it!
Sillä välin kaikki Italian pizzamatkan videostoorit löytyvät Instagramista @liemessa profiilin kohokohdissa.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Yksi kommentti

Jätä kommentti