Skip to main content

Kirsikkapizza I Kirsikka I Vuohenjuusto I Pizza I Resepti I Ohje I Marja I Hedelmä I Sesonkiruoka I Sesonki I Idea I Illanistujaiset I Kesäruoka I Paras pizza I Leivonta I Pizzapohja i Cherry pizza i Seasonal food I Pizza friday I Ruokakuvaus I Food photography I Styling
Siis kenen pizza on parempaa: ÄIDIN vai ISKÄN? Sanokaa vastaus oikein selvällä ja kuuluvalla äänellä.
”Äidin”.
”Äidin”.
Se tuli kuin yhdestä suusta. Winning! Ja kuulemma siis parempaa kuin meidän suosikkipizzerian Puttesin pizza. Ehkä sieltä Italian pizzamatkalta, pizzakurssilta maailman suurimmilla pizzafestareilla ja Pizze-kirjasta on jotain tarttunut mukaan. Tähän kun vielä lisätään Soppa-Hannan kirsikka-vuohenjuustopizzan makupari, niin ollaan aika lähellä täydellistä kesäistä perjantaiviinipizzaa. Siis jos joisin perjantaisin viiniä ja mun elämä ois tosi glamuur. Pelkkä perjantaipizza on sekin erittäin jees!

Kirsikkapizza I Kirsikka I Pizza I Resepti I Ohje I Marja I Hedelmä I Sesonkiruoka I Sesonki I Idea I Illanistujaiset I Kesäruoka I Paras pizza I Leivonta I Pizzapohja i Cherry pizza i Seasonal food I Pizza friday I Ruokakuvaus I Food photography I Styling

Täydellisen pizzan salaisuus: taikina

Olen kirjoittanut jo kertaalleen pitkät pätkät täydellisen pizzan valmistuksesta, joten suosittelen lukemaan tuon postauksen. Oleellista on ymmärtää, että taikina on onnistuneen pizzan salaisuus. Tämän varmaan loppuelämän mittaisen pizzamatkan varrella olen myös ymmärtänyt, että en ole vielä lähelläkään täydellistä, ei tämäkään kirsikkapizza. Tein pohjan 00-jauhoista, joita muuten saa nykyään lähes joka marketista. Olisin ehdottomasti halunnut laittaa taikinan tulemaan jo aamulla ja kohottaa vähintään sen 8 tuntia. Lasten kanssa kokattaessa nämä vaan tuppaa venymään sellaisiksi kokopäiväprojekteiksi ja vihdoin iltapäivästä 2 tuntia ennen iltaruoka-aikaa murustelin hiivaa veteen. Fuskasin siis: paljon hiivaa ja nopea nostatus. Ehdin jo uskoa, että tästä enää mitään pizzaa tule, mutta ehkä lapset edes saavat vatsansa täyteen hiivapullasta. Muutamalla niksillä taikinasta tulikin oikein kelpo ja en malta odottaa, että pääsen kokeilemaan samaista taikinaa, mutta hiivaa vähentäen ja nostatusaikaa pidentäen.

Kirsikkapizza I Kirsikka I Pizza I Resepti I Ohje I Marja I Hedelmä I Sesonkiruoka I Sesonki I Idea I Illanistujaiset I Kesäruoka I Paras pizza I Leivonta I Pizzapohja i Cherry pizza i Seasonal food I Pizza friday I Ruokakuvaus I Food photography I Styling

Pikavinkit pizzapohjan valmistamiseen

 • Mittaa ainekset tarkkaan vaa’alla. Tämä on ollut tälläiselle mutuihmiselle se vaikea osuus.
 • Uuniin täysi hönkä päälle. Kotiuunit usein lämpeävät max 300 asteeseen. Mennään sillä mitä on.
 • Taikinaa tulisi vaivata yhteensä noin 20 minuuttia. Käytä tarvittaessa yleiskonetta, käsin vaivaaminen on raskasta ja oikean tekniikan hallitseminen myös vie aikaa.
 • Taikinaa ei kaulita vaan levitetään käsin jauhojen avulla.
 • Tavoittele ohutta pohjaa. Reunoille saa jäädä paksuutta.
 • Esilämmitä pizzakivi tai uuninpelti. Älä käytä leivinpaperia vaan jauhota pizzapelti kevyesti. Roomalainen levypizza paistetaan öljytyllä pellillä.
 • Pizzanpaistaminen aloitetaan alalämmöllä ja pizzaa paistetaan uunin pohjalla. Noin puolessa välissä siirrä pizza aivan ylätasolle grillivastuksen alle.

Kirsikkapizza I Kirsikka I Pizza I Resepti I Ohje I Marja I Hedelmä I Sesonkiruoka I Sesonki I Idea I Illanistujaiset I Kesäruoka I Paras pizza I Leivonta I Pizzapohja i Cherry pizza i Seasonal food I Pizza friday I Ruokakuvaus I Food photography I Styling

Kirsikkapizza resepti

4 hlö

pizzapohja:
3,5 dl kädenlämpöistä vettä
25 g tuorehiivaa (tai 7 g kuivahiivaa)
10 g oliiviöljyä
10 g hienoa merisuolaa
500 g 00-pizzajauhoja

täytteet:
200 g pehmeää vuohenjuustoa
1 tl juoksevaa hunajaa
300 g tuoreita kirsikoita
(briejuustoa)
mustapippuria
balsamiviinietikkaa
tuoretta basilikaa

Pikapizzataikina Pizze-kirjan mukaan:

Ota tilkka vettä erikseen (n. 10 %) ja sekoita siihen hieno merisuola.
Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se jauhoihin ja lisää vesi (90 %). Jos käytät tuorehiivaa, liuota se aluksi veteen ja vasta sen jälkeen lisää jauhot.
Vaivaa ensin käsin tai koneella hiljaisella nopeudella noin 10 minuuttia.
Käytin itse tuorehiivaa ja vaivasin koneella.

Lisää suolavesi ja jatka vaivaamista, kunnes vesi on imeytynyt jauhoihin. Taikina saattaa hajota ”irtonaiseksi”, mutta jatka vaivaamista sinnikkäästi. Tarvittaessa irroita taikina kulhon pohjalta, jos se liistrautuu kiinni vaivaamisastiaan.

Lisää lopuksi oliiviöljy ja jatka vaivaamista, kunnes öljy on imeytynyt taikinaan.

Vaivaa lopuksi taikinaa maksiminopeudella, kunnes taikina on joustavaa ja sileää eikä tartu käsiin. Jos vaivaat käsin, ota taikina pois kulhosta ja vaivaa pöydällä reippain ottein noin 10 minuuttia.

Kun taikina on valmis, peitä se kostealla keittiöpyyhkellä noin tunti. Muotoile taikinasta palloja, anna kohota pieni hetki ja muotoile pizzat haluamaasi muotoon.

Kirsikkapizzan kokoaminen ja paistaminen:

Esilämmitä uuni täysille ja alalämmölle. Laita uuninpelti tai pizzakivi lämpenemään.
Sekoita hunaja pehmeän vuohenjuuston joukkoon. Levitä pizzapohjalle vuohenjuusto ja rouhi päälle pippuria. Halkaise kirsikat, poista niistä kivet ja levitä ne vuohenjuuston päälle.

Paista pizzaa alalämmöllä uuninpellin tai pizzakiven päällä aivan uunin pohjalla noin 3-4 minuuttia. Vaihda uuniin grillivastus ja paista pizzaa aivan uunin ylätasolla vielä noin 2-3 minuuttia. Paistoaika riippuu uunista ja selviää kokeilemalla. Pinta saa vähän ”kärähtää”.

Viimeistele pizza oliiviöljyllä, balsamietikkakastikkeella ja tuoreilla yrteillä. Tarjoile heti.

Vinkki! Viimeiseen pizzaan lisäsin briejuustopaloja. Pizzasta tuli hyvällä tavalla tuhdimpaa, ja briejuusto toimi vuohenjuuston ja kirsikoiden kanssa erittäin hyvin.

Kirsikkapizza I Kirsikka I Pizza I Resepti I Ohje I Marja I Hedelmä I Sesonkiruoka I Sesonki I Idea I Illanistujaiset I Kesäruoka I Paras pizza I Leivonta I Pizzapohja i Cherry pizza i Seasonal food I Pizza friday I Ruokakuvaus I Food photography I Styling

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

5 Kommenttia

 • Ooh miten tunnelmalliset kuvat! Brie-juusto olikin varmasti ihan ykköslisäys! Ja jes pizzateam äidille!

  • Jenni sanoo:

   Ainakin supernälkäisenä se brie-juusto tuntui istuvan siihen kauheen hyvin! 🙂 Eteisessä odottaa tällä hetkellä ulkopizzauuni kokoamista, joten eiköhän tää pizzahomma ole vasta lähtemässä lapasesta. Suomenlinnan takapihapizzeria on pian auki, tervetuloa!

 • Aleyna sanoo:

  tuleeko maistaijaiset blogin lukijoille ??

  • Jenni sanoo:

   Haha tervetuloa kylään Suomenlinnaan 😀 Pizzamaistiaisia riittää. Tänään uusi taikina tuloille 🙂

 • Kasperi sanoo:

  Tuleeks tosta pari pizzaa ja onks noi täytteiden määrät yhen vai kahen pizzan?

Jätä kommentti