Skip to main content

Italialainen antipasto I Italian antipasto I Kinkku I Ilmakuivattu kinkku I Meloni I Basilika I Mozzarella I Juusto I Salaatti I Illanistujaiset I Kesäruokaa I Kesä I Ruoka I Resepti I Ohje I Idea I Salad I Ruokakuvaus I Food photography I Valokuvaus I Styling

Metsästimme lasten kavereille krääsätuliaisia Trasteveren alueella Roomassa. Trastevere on tunnelmallinen kapeine katuineen ja kahviloineen, mutta suurilta osin  turistien valloittama. Kahden ja puolen viikon pizzamatkamme oli lopuillaan ja teki jo mieli mitä tahansa muuta paitsi pizzaa. Takataskussamme oli vain excel huippupizzerioista, joten turvauduimme Tripadvisorin apuun. Valitsemallamme lounaspaikalla oli huippuarvostelut, mutta niitä oli jätetty tuhansia. Se sai Nirson hälytyskellot jo soimaan; kyseessä saattaisi olla turistien hypettämä paikka.

Ulkoapäin ravintola näytti viihtyisältä, toki paikalliset loistivat poissaolollaan. Nirso halusi jo kääntyä kannoillaan, mutta nälkäisenä viittasin kintaalla ja järjestelin jo tuoleja terassilla. Avattuani amerikkalais-italialaisen ruokalistan iski harmitus: italialainen antipasto kinkku-meloni, burgereita, pastaa ja frittiruokaa. Tuskin ruoka nyt todella pahaa olisi ja nälkä kyllä lähtee, mutta olimmeko todella ruokamatkanneet Roomaan asti syömään wanna be italialaista? No emme. Pyristelimme tilanteesta irti tilaamalla pöytään vain focacciaa ja kinkku-meloni-mozzarella antipaston.

Kliseinen tai ei, niin italialainen antipasto kinkku-meloni kyllä iskee meikäläisen makuhermoon ja herättää lämpimiä lapsuudenmuistoja. Muistan 90-luvun perhematkastamme Italian riminille kolme asiaa: loputtomat jäätelölaarit, lambada-asun ja taivaallisen kinkku-meloni alkupalan. Hieman yllättäen siis, matkamme inspiroimana valmistin ensimmäiseksi raikkaan ja kesäisen kinkku-meloni-mozzarella salaatin. Nirso teki kylkeen harjoituskappaleen pizza marinaraa. Siitä ja ylipäänsä koko matkasta lisää mahdollisimman pian 🙂

Italialainen antipasto I Italian antipasto I Kinkku I Ilmakuivattu kinkku I Meloni I Basilika I Mozzarella I Juusto I Salaatti I Illanistujaiset I Kesäruokaa I Kesä I Ruoka I Resepti I Ohje I Idea I Salad I Ruokakuvaus I Food photography I Valokuvaus I Styling

Italialainen antipasto resepti: kinkku-meloni

hunajamelonia tai galiamelonia
ilmakuivattua kinkkua
buffalomozzarellaa
tuoretta basilikaa
pippuria
neitsytoliiviöljyä

Siivuta meloni ja poista kuori. Kääri ilmakuivattua kinkkua melonipalojen ympärille. Revi päälle buffalomozzarellaa (valuta jos kovin vetistä) ja tuoretta basilikaa. Viimeistele oliiviöljyllä ja pippurilla.

Psst! Matkastoorit Rooma, Napoli ja Ischia löytyvät kohokohdista @liemessa Instagramissa.

Lisää kesäisiä reseptejä täältä.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti