Skip to main content

Paahdettu paprika crostinit I Leipä I Brunssi I Mozzarella I Basilika I Juhlat I Tarjottavaa I Illanistujaiset I Leipä I Voileipä I Ruokablogi I Resepti I Ohje I Roast bell pepper crostinis I Food photography

Mullon paprikakausi. Rakastan rouskuttaa paprikaa sellaisenaan ja toki käyttää keittiössä.  Paprikoilla on vain tapana hävitä parempiin pieniin suihin ennen kuin ehdin valmistaa niistä mitään 🙂 Tällä kertaa ostin samoin tein pienen säkillisen paprikoita. Paahdoin paprikat kuoripuoli ylöspäin uunissa grillivastuksen alla lähes mustaksi. Kärtsääminen tuo paprikaan ihanaa paahteisuutta. Kun paahdetun paprikan yhdistää valkosipulilla hinkattuun rapeaan leivänpalaan, mozzarellaan ja basilikaan, niin täydellinen suupala on valmis! Italialaiset alkupalaleivät eli crostinit sopivatkin illanistujaisiin, brunssille ja vaikka iltapalaksi.

Paahdetuista paprikoista osa upposi Kasvisreseptit.fi sivuilta löytyvään savupaprikapastaan,  jonka tein yhteistyössä tämän uuden kasvisreseptisivuston kanssa. Paprikahimoiset käykää kurkkaamassa!

Paahdettu paprika crostinit I Leipä I Brunssi I Mozzarella I Basilika I Juhlat I Tarjottavaa I Illanistujaiset I Leipä I Voileipä I Ruokablogi I Resepti I Ohje I Roast bell pepper crostinis I Food photography

Paahdettu paprika crostinit

Noin 8 henkilölle

1 ciabatta leipä / pitkulainen maalaisleipä
1 rkl oliiviöljyä
2 paprikaa
2 valkosipulinkynttä
2 mozzarellaa
tuoretta basilikaa
sormisuolaa
pippuria

Siivuta leipä ohuehkoiksi siivuiksi. Sudi leipäviipaleet molemmin puolin oliiviöljyllä. Laita uuninpellille ja paahda 220-asteessa 5 minuuttia tai kunnes crostinit ovat saaneet hieman väriä.

Tee paprikasta lohkoja pituussuunnassa ja poista siemenet. Yksi lohko tulee yhden crostinin päälle.  Hiero paprikalohkoihin kevyesti oliiviöljyä.

Aseta paprikat leivinpaperin päälle uuninpellille kuori ylöspäin. Paahda 200-asteessa grillivastuksella noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on alkanut mustumaan. Laita valmiit paprikat heti tiiviiseen rasiaan tai pakastepussiin ja anna jäähtyä. Näin kuori irtoaa helposti.

Halkaise valkosipulinkynsi ja hiero valkosipulia crostinin pintaan. Aseta crostinin päälle paahdettu paprika, revittyä mozzarellaa ja basilikanlehtiä. Viimeistele sormisuolalla ja mustapippurilla.

Paahdettu paprika crostinit I Leipä I Brunssi I Mozzarella I Basilika I Juhlat I Tarjottavaa I Illanistujaiset I Leipä I Voileipä I Ruokablogi I Resepti I Ohje I Roast bell pepper crostinis I Food photography

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti