Skip to main content

Vohvelikakku I Vadelma I Kinuski I Jälkiruoka I Leivonta I Kakku I Kakut I Vohveli I Vohvelit I Vadelma I Kinuski I Leivonta I Juhlat I Resepti I Idea I Ruokakuva I Ruokakuvaus I Raspberry waffle cake I Food photography

Suklaavohveleiden välistä tursuavaa vadelmahilloa, vadelmaista rahkakermavaahtoa ja tuoreita vadelmia kinuskiraidoilla…nam! Vadelma-kinuski vohvelikakku on herkullinen ja kaunis, mutta samaanaikaan rento tarjottava juhliin tai brunssille. Tunnustaudun vohvelihulluksi! Brunssikirjastakin löytyy kokonainen pelkästään vohveleille omistettu osio ja ihana suolaisen-makea versio vohvelikakusta vuohenjuustolla ja viikunoilla. Vohvelikakku kannattaa laittaa muutamaksi tunniksi jääkaappiin ennen tarjoilua, niin jopa näin runsaan näköinen kakku on helppo leikata kakkupaloiksi terävällä veitsellä.

Vohvelikakku I Vadelma I Kinuski I Jälkiruoka I Leivonta I Kakku I Kakut I Vohveli I Vohvelit I Vadelma I Kinuski I Leivonta I Juhlat I Resepti I Idea I Ruokakuva I Ruokakuvaus I Raspberry waffle cake I Food photography

Tällä viikolla jouduin pohtimaan ruokafilosofiaani ja mitkä ruoat olisivat sellaisia, jotka parhaiten edustaisivat mistä koko Liemessä-ruokablogissa on kysymys. Huippukuvaaja Marko Oikarinen oli tulossa ottamaan minusta henkilökuvia, joihin halusin siis tehdä muutaman minua kuvastavan ruoan rekvisiitaksi. Vadelma-kinuski vohvelikakku oli makea valintani. Arvaatko minkä suolaisen ruoan valitsin kuviin? 🙂

Vohvelikakku I Vadelma I Kinuski I Jälkiruoka I Leivonta I Kakku I Kakut I Vohveli I Vohvelit I Vadelma I Kinuski I Leivonta I Juhlat I Resepti I Idea I Ruokakuva I Ruokakuvaus I Raspberry waffle cake I Food photography

Vadelma-kinuski vohvelikakku

suklaavohvelit (noin 8-10 kpl)
250 g maitorahkaa
2 kananmunaa
2,5 dl kivennäisvettä
1 tl leivinjauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
0,5 dl muscavado- tai ruokosokeria
50 g voisulaa
2 rkl tummaa makeuttamatonta kaakaojauhetta
rypsiöljyä paistamiseen

vadelma-rahkatäyte
500 g maitorahkaa
2 dl vispikermaa
200 g kotimaisia pakastevadelmia
1 rkl tomusokeria

Kakun väliin ja koristeeksi
1 dl vadelmahilloa
0,5 dl kinuskikastiketta
tuoreita vadelmia

Sekoita kaikki vohvelitaikinan ainekset keskenään. Sudi vohvelirautaan hieman rypsiöljyä ja paista vohveleiksi. Anna jäähtyä.

Valmista täyte. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Vatkaa joukkoon rahka, sulaneet pakastevadelmat ja tomusokeri.

Kokoa vohvelit kakuksi levittämällä väleihin vadelmahilloa ja rahkatäytettä. Älä laita täytettä aivan reunoille asti, sillä vohveleiden painosta täyte lähtee tursuamaan kuitenki jonkun verran. Viimeistele päälikerros rahkatäytteellä, tuoreilla vadelmilla, kinuskikastikkeella ja tomusokerilla.

Laita kakku jääkaappiin muutamaksi tunniksi ennen leikkaamista.

Vohvelikakku I Vadelma I Kinuski I Jälkiruoka I Leivonta I Kakku I Kakut I Vohveli I Vohvelit I Vadelma I Kinuski I Leivonta I Juhlat I Resepti I Idea I Ruokakuva I Ruokakuvaus I Raspberry waffle cake I Food photography

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

5 Kommenttia

  • Netta sanoo:

    Aaah mikä ihanuus! Oletko koittNut tehdä gluteenittomana? Voiko vaan korvata saman jauhomäärän gluteenittomalla seoksella? Mulla tulee joskus niistä nimittäin kivikovia.

  • Netta sanoo:

    Joo oon koittanut, tulee liian terveellisiä ja mun suuhun tattarijauhoista tulee kalanmaku. En tajuu miks 😀 Testaan sun ohjeella ja kaura& riisijauhoseoksella ja kommentoin kui käy!

  • marja sanoo:

    Aiemmin olisin veikannut toisin, mutta nyt luulen suolaisen valintasi olleen uutifetapasta 🙂

Jätä kommentti