Skip to main content

Uunifetamunakas I Uunifeta I Uunifetapasta I Feta I Munakas I Helppo ruoka I Resepti I Ohje I Kasvisruoka I Kasvis I Kevyt I Terveellinen I Ruokablogi I Ruokakuvaus I Baked feta omelet I Food photography

Do. Not. Touch. My. Food.
Ilmeeni kun juuri palkkaamani personal trainer kysyi ruokavaliostani. Sitä herkästi on heti vähän puolustuskannalla. Ruoka on niin suuri elämänilo, harrastus ja työkin. Välillä tuntuu että koko elämäni pyörii enemmän tai vähemmän ruoan ympärillä. Oma painonhallinta ja jonkinlainen hyvinvoinnin ja mielenterveyden tasapaino on löytynyt vuosien saatossa kuuntelemalla itseäni ja syömällä asioita joita tekee mieli. Joskus se on rasvaton rahka, joskus (Lissabonissa) se on karahvi vinho verdeä ja pellillinen pastéis de natoja.

Uunifetamunakas I Uunifeta I Uunifetapasta I Feta I Munakas I Helppo ruoka I Resepti I Ohje I Kasvisruoka I Kasvis I Kevyt I Terveellinen I Ruokablogi I Ruokakuvaus I Baked feta omelet I Food photography

Ruokavalioni noudattaa 80/20 sääntöä. Kun syön 80 prosenttisesti suurin piirtein oikein, niin loput 20 % voin sikailla. Vastahakoisuudestani ja broilerifile-höyrytetty parsakaali peloistani huolimatta, tapaamisestä jäi jotain korvan taakse. Kuvittelen syöväni kasviksia. Tai syönhän minä, mutta en varmasti lähellekään tarpeeksi. Kasviksia tai marjoja tulisi syödä puoli kiloa päivässä. Kesällä tämä saattaa jopa toteutua, mutta talvella himoitsen lohturuokia ja kasviksia ei vain tule riittävästi päivittäin. Niinpä seuraavalla kerralla ruokakaupassa lappasin ostoskorin pohjalle ison keon kasviksia tietämättä vielä mitä niistä tekisin.

Uunifetamunakas I Uunifeta I Uunifetapasta I Feta I Munakas I Helppo ruoka I Resepti I Ohje I Kasvisruoka I Kasvis I Kevyt I Terveellinen I Ruokablogi I Ruokakuvaus I Baked feta omelet I Food photography

Uunifetapasta elää jo ihan omaa elämäänsä ja olen huuli pyöreänä seurannut miten erilaisia versioita siitä onkaan nähty. Instagramin puolella tägillä #uunifetapasta löytyy jo lähes 2000 julkaisua! Yksi idea kuitenkin pisti silmään erityisesti: Riikan @riinget miehen loihtima uunifetamunakas, joka inspiroi tämän reseptin. Olen munakkaiden suurkuluttaja ja nyt niitä kasviksia oli sopivasti jääkaapin perällä pyörimässä.  Tarvitsi vain napata yksi Pirkka parhaat feta tuosta lähikaupasta! Paitsi että ne oli tietenkin loppu kun ootte syöny ne kaikki 😀 Kiitti hei.

Uunifetamunakas I Uunifeta I Uunifetapasta I Feta I Munakas I Helppo ruoka I Resepti I Ohje I Kasvisruoka I Kasvis I Kevyt I Terveellinen I Ruokablogi I Ruokakuvaus I Baked feta omelet I Food photography

Uunifetamunakas

2 hlö

1 rkl oliiviöljyä
1/2 punainen chili
2 valkosipulinkynttä
1 pieni rasia kirsikka- tai terttutomaatteja
1/2 parsakaali
4 kananmunaa
1 rkl maitoa
ripaus suolaa
mustapippuria
100 g fetajuustoa esim Pirkka parhaat jos löytyy vielä tsägällä

päälle
lehtipersiljaa tai basilikaa

Lisäksi tarvitset uunin kestävän paistinpannun

Laita uuni lämpenemään 225-asteeseen grillivastukselle. Kuullota viipaloitua chiliä ja viipaloituja valkosipulinkynsiä oliiviöljyssä pannulla. Nosta hieman lämpöä ja lisää tomaatit ja parsakaalinnuput. Riko kananmunat kulhoon ja riko rakenne. Sekoita munien joukkoon 1 rkl maitoa. Mausta munat pippurilla ja suolalla.

Kaada munat tasaisesti pannulle. Murusta päälle fetaa. Paista liedellä noin 5 minuuttia keskilämmöllä. Nosta pannu uunin ja paista grillivastuksella noin 5 minuuttia tai kunnes feta saa väriä. Viimeistele tuoreilla yrteillä.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

4 Kommenttia

 • M sanoo:

  Itse ymmärsin, että munakasversio olisi Riikan miehen keksimä..

 • Hei nyt kun sanot niin totta! Kiitos, korjaankin tekstiin että näinhän se oli. Menee krediitti oikeaan osoitteeseen 🙂 Mutta tuolta Riikan IG tililtä sen bongasin 🙂

 • Maiju sanoo:

  Miten vois korvata uuninkestävän paistinpannun?

  • Jenni sanoo:

   Tee ihan liedellä paistinpannulla. Jos sulta löytyy esim iso kattilan kansi niin laita se pannun päälle. Periaatteessa tämän voisi tehdä varmaan vuoassakin. Silloin kuullottaisin ensin nuo sipulit ja chilit, tomaatit ja esim parsan pannulla. Munat vuokaan. Päälle nuo kuullotetut asiat ja murustettu feta. Uuniin noin 10-15 minuuttia.

Jätä kommentti