Skip to main content

Sisältää sponsoroidun Airbnb linkin / alekoodin

Lissabon I Lisbon I Airbnb I Portugali I Portugal I Majoitus I Hotelli I Sisustus I

Helmikuu on kuin pitkän talven loppusuora, jolle ei näy loppua. Siinä kohtaa pieni breikki loskasta, kylmästä (ja sattumalta uunifetapastasta, ha!) tuntuu oivalliselta idealta. Viime vuonna tismalleen samaan aikaan tein identtisen solomatkan Madridiin. Läppäri ja työt matkasivat mukana, mutta olin järjestellyt itselleni hyvin aikaa rakastua Lissabonin rosoisen kauniiseen kaupunkikuvaan, sen ihmisiin, tunnelmaan ja ennenkaikkea ruokaan. Reissun päällä töitä tehdessä ja yksin matkustaessa majoitus on erityisen tärkeä – se luo tunnelman koko matkalle. Lukaalilta vaikuttava Ferns Historical Bedroom oli löytämäni Airbnb-helmi ja näin low-season aikaan rokotti kukkaroa vain 40 € / yö.

Lissabon I Lisbon I Airbnb I Portugali I Portugal I Majoitus I Hotelli I Sisustus I

400-vuotta vanha talo sijaitsi vilkkaalla ja sopivasti rosoisella Bairro Alton alueella lähellä kaikkea: keskustaa, kahviloita, ravintoloita ja nähtävyyksiä. Tarinan mukaan talon keskikerrosta, eli kerrosta jossa asuin, asutti aikoinaan diplomaattiperhe. Nykyisen keittiön paikalla oli palvelusväen huone ja kahvihuoneen tilalla palvelusväen vessat. Ylimmässä kerroksessa oli niinikään palvelusväen majoitustilat. Perhe asui keskikerroksessa ja eläimet pidettiin katutasossa.

Lissabon I Lisbon I Airbnb I Portugali I Portugal I Majoitus I Hotelli I Sisustus I

New Yorkin muotimaailmasta eläköitynyt rouva oli kolmisen vuotta sitten ostanut keskikerroksen,  jossa on nyt rouvan asunnon lisäksi useampia Airbnb asuntoja ja erillisiä lukollisia huoneita. Suurimmassa osassa huoneita ei ole omaa vessaa, suihkua ja keittiötä, vaan ne on jaettu. Mutta kauniista huoneesta löytyi oma ranskalainen parveke, leveä mukava sänky ja kampauspöytä. Majoittuessani olin ainoa vieras talossa omistajarouvan lisäksi, joten käytännössä sain lähes koko lukaalin käyttööni. Alkuperäiset narisevat  puulattiat,  8-metrin huonekorkeus, uniikit antiikkiesineet ja ranskalaiset parvekkeet luovat upeat puitteet reissulle! Ehdottomasti suosittelen kohdetta jos matkaat yksin tai kaksin, etkä hätkähdä yhteisasumista. Hissittömyyden ja antiikkiesineiden takia perheille suosittelisin ehkä jotain toista majoituskohdetta 🙂

Lissabon I Lisbon I Airbnb I Portugali I Portugal I Majoitus I Hotelli I Sisustus I

Matkakassaa sulle ja mulle!

Jos matkustelu ja Airbnb majoitus kiinnostelee, niin nyt kannattaa rekisteröityä Airbnb:n tämän linkin (*sponsoroitu) linkin kautta. Kyseisen linkin kautta rekisteröitymällä saat 30 € alennuksen yli 65 €:n Airbnb yöpymisestä ja 11 € alennuksen yli 43 €:n Airbnb Elämyksestä. Minä saan lisää omaa matkakassaa. Win-win! Lähes kaikilla matkoilla vuokraan asunnon Airbnb:n kautta, niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Suosittelen 🙂

>> Rekisteröidy tästä ja nappaa ale  <<

Lissabon I Lisbon I Airbnb I Portugali I Portugal I Majoitus I Hotelli I Sisustus I Lissabon I Lisbon I Airbnb I Portugali I Portugal I Majoitus I Hotelli I Sisustus I Lissabon I Lisbon I Airbnb I Portugali I Portugal I Majoitus I Hotelli I Sisustus I

Lissabon I Lisbon I Airbnb I Portugali I Portugal I Majoitus I Hotelli I Sisustus I

Lissabon I Lisbon I Airbnb I Portugali I Portugal I Majoitus I Hotelli I Sisustus I Lissabon I Lisbon I Airbnb I Portugali I Portugal I Majoitus I Hotelli I Sisustus I

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

6 Kommenttia

 • Minna Vuo-Cho sanoo:

  Airbnb on meilläkin todettu ehdottoman hyväksi vaihtoehdoksi 5=henkiselle kokkaamisesta tykkäävälle perheelle. Hotellissa tarvitaan vähintään pari huonetta ja lasten kanssa matkustaessa arvostaa myös oleskelutiloja…

  • Jenni sanoo:

   Perheen kanssa myös ollaan suosittu Airbnb:tä. Esimerkiksi Kööpenhaminassa on aivan ihania perheasuntoja, joista löytyy lapsille lastenhuoneet ja lelut. Ainoat miinukset on tosiaan jälkien siivoaminen ja se, että kukaan ei laita aamupalaa 😀

 • Emmi sanoo:

  Lissabonissa on kuitenkin Airbnb:tä valitessa hyvä muistaa, että ne on aiheuttaneet todella pahoja ongelmia paikallisille ihmisille. Mummot paiskataan kirjaimellisesti kadulle ja turistit tilalle.

  • Jenni sanoo:

   No kuulostaa kyllä ihan kauhealta, jos tilanne on noin paha! Tämän asunnon kanssa onneksi tietää, että tuollaista tilannetta ei ole. ”Mummo” itse omistaa koko kerroksen ja se että häneltä vuokraa huonetta, korkeintaan auttaa tätä mummoa 🙂 Mutta toki turistit ja vuokra-asunnot ovat isompi monimutkainen ilmiö ja ongelmavyyhti monessa suurkaupungissa.

 • Jael sanoo:

  Ihanalta näyttää tuo Airnbnb-asuntosi. Täälläpäin Tel Aviv on niin täynnä Airbnb-asuntoja, että se on vaikuttanut myös tavallisiin vuokrahintoihin,mikä ei ole ihan kiva juttu,liika on liikaa myös Airbnb-kanssa. Mutta aivan ihana tuo asunto:)

  • Jenni sanoo:

   Tuli mieleen vaikuttaakohan Airbnb yhtään Helsingin vuokrahintoihin..Ehkä täällä ei vaan ole kuitenkaan niin paljon turisteja ympäri vuoden. Hankalia juttuja, kun matkustaessa sitä kuitenkin mielellään valitsee juurikin asunnon: tunnelma, tila, ruoanlaittomahdollisuudet, paikallisiin tutustuminen ja toki hinta. Hotellit ovat monesti niin kalliitakin.

Jätä kommentti