Skip to main content

Munakoisolasagne I Munakoiso I Lasagne I Pasta I Arkiruoka I Arki I Resepti I Ohje I Ruokablogi I Ruokakuvaus I Eggplant lasagne

Muutimme viikonloppuna kesäksi Suomenlinnaan. Suomenlinnan ”kesämökille” otimme mukaan vain lapsiperheen pakolliset kesäkamat eli täyden pakullisen muuttolaatikoita. Hiljalleen tavarat ovat löytäneet paikkansa ja pääsin eilen korkkaamaan keittiön. Liekö syynä Suomenlinnan viileän raikas merituuli vai mikä, mutta mieleni teki lohturuokaa. Kokeilulistalla on ollut pitkään lasagne alla norma eli munakoisolasagne. Tämä on vaatimattomasti kautta aikain paras lasagneni  ja minun  on  pakko jakaa teille heti sen salaisuus!

Munakoisolasagne I Munakoiso I Lasagne I Pasta I Arkiruoka I Arki I Resepti I Ohje I Ruokablogi I Ruokakuvaus I Eggplant lasagne

Rentoudun kokkaamalla, joten en edes katsonut reseptiä miten munakoisolasagne ”pitäisi” tehdä.  Halusin vain kokata.  Mieleeni muistui kuitenkin Facebookin kokkiryhmässä käyty keskustelu. Pettynyt kotikokki ei ollut paistanut munakoisoja etukäteen vaan lisännyt ne raakana suoraan vuokaan. Lopputulos oli syömäkelvoton.

Munakoisolasagne I Munakoiso I Lasagne I Pasta I Arkiruoka I Arki I Resepti I Ohje I Ruokablogi I Ruokakuvaus I Eggplant lasagne

Kokkailun lomassa kahvipaussini vähän venähti ja esipaistetut munakoisoni vää-hän kärähtivät. Uskon, että kärähtäneen munakoison aromi on juuri se käänteentekevä juttu mikä teki tästä parhaan tekemäni lasagnen ikinä. Ja niitähän on vuosien varrella tehtailtu.  Mascarpone-juuston ansiosta voi myös unohtaa valkokastikkeen kanssa pulaamisen.  Lusikoin vaan väleihin  mascarponeklönttejä. Yhdistelmä kärtsännyt munakoiso,  mascarpone-juusto ja rasvainen luomujauheliha lasagnessa sai jopa Nirsolle tipan linssiin. Ja let me tell you, sitä ei tapahdu montaa kertaa vuosikymmenessä. Muistaakseni viimeksi . Firenzessä 2007 😀

Munakoisolasagne I Munakoiso I Lasagne I Pasta I Arkiruoka I Arki I Resepti I Ohje I Ruokablogi I Ruokakuvaus I Eggplant lasagne

Munakoisolasagne

4 hlö

1 munakoiso
2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
6 valkosipulinkynttä
400 g luomujauhelihaa
2 tlk (á 400 g) tomaattimurskaa
1 dl vettä
kourallinen tuoretta basilikaa
suolaa
mustapippuria
250 g mascarponejuustoa
130 g hienoksi raastettua parmesaania
9 kpl lasagnelevyjä

tarjoiluun:
kirsikkatomaatteja
basilikaa

Siivuta munakoiso. Levitä munakoisosiivut pellille leivinpaperin päälle ja sudi oliiviöljyllä. Mausta ripauksella suolaa. Paista noin 30 minuuttia 200-asteessa. Munakoisot saavat olla hyvin paahtuneita.

Kuullota pannulla öljyssä pienittyä sipulia ja valkosipulia. Nosta lämpöä, lisää jauheliha ja paista kypsäksi.

Mausta sillä välin tomaattimurska suolalla, pippurilla ja basilikalla. Lisää tomaattikastikkeen joukkoon sipulit ja jauheliha sekä 1 dl vettä.

Lado vuokaan ainekset vuorotellen kolmeen kerrokseen: lasagnelevyjä, jauheliha-tomaattikastiketta, munakoisosiivuja, mascarponea (lusikalla “klönttejä”) ja parmesaania. Ripottele viimeiseksi reipas parmesaani. Paista munakoisolasagnea 200-asteessa noin 50 minuuttia. Odota huumaavan tuoksun leviämistä keittiöösi. Tarjoile munakoisolasagne puolitettujen kirsikkatomaattien ja tuoreen basilikan kera.

Munakoisolasagne I Munakoiso I Lasagne I Pasta I Arkiruoka I Arki I Resepti I Ohje I Ruokablogi I Ruokakuvaus I Eggplant lasagne

Munakoisot öljytty ja heti pikkukokilla ei mi-tään tekemistä 😀

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

16 Kommenttia

 • Anne sanoo:

  Millä mascarponen voisi korvata kun on maitoallergikko?

  • Jenni sanoo:

   Heippa! Lähtisin ehkä kokeilemaan Oatlyn PåMackan ”tuorejuustolla”. Eihän se aivan sama ole kuin mascarpone, mutta lähimpänä mitä tuli mieleen ja uskoisin että toimii tässä!

 • Anuliisa Koskinen sanoo:

  Hei! Millä kasvissyöjä voisi korvata jauhelihan?

  • Jenni sanoo:

   Tästä voisi tehdä kokonaan kasvisversion laittamalla munakoison lisäksi perunasiivuja. Facebookissa tästä olikin keskustelua; niin tehdään kreikkalainen moussaka. Esipaahtaisin myös perunasiivut.
   Tai jos haluaa proteiinilähteen, niin miksi ei joku jauhelihan tapaan käyttäytyvä kasviproteiini esim Härkis.

 • Emmi sanoo:

  Moikka! Nyt on niin kiittämisen paikka, tuskailin koko päivän töissä tyhjää jääkaappia ja ruokakauppareissua kunnes muistin että olin jättänyt tämän reseptin auki kännykän selaimeen, helpoin kauppareissu hetkeen! Korvasin lihan härkiksellä ja munakoison kesäkurpitsalla, mutta muuten noudatin pisteeseen asti ohjeitasi ja voi luoja miten uskomattoman hyvää! Epäilin suuresti mascarponea lasagnessa mutta yhdistelmä oli uskomaton, taas yksi vakkariruoka sun blogista meidän keittiöön ?

  • Jenni sanoo:

   Haha no sehän kauppareissu kävi näppärästi! Kesäkurpitsa sopii kyllä myös niin hyvin lasagneen ja itsekin kokeilisin vegeversioon korvata lihan Härkiksellä.
   Mascarpone-kokeilun takana on hassu tarina miten se päätyi tähän lasagneen. Olin ostanut 2 prk mascarponea tiramisuun työjuttua varten. Kuvauspäivänä ne unohtuivat kotiin ja jouduin ostamaan 2 prk lisää. Muutossa ja jääkaappia tyhjentäessä raahasin siis ne unohtuneet mascarponet Suomenlinnaan. Ja kas, kokeilin sitä lasagneen hetken mielijohteesta 😀 Ja sitten se toimiikin ihan älyttömän hyvin!

 • Sini sanoo:

  Olipa ihanaa – teen kyllä uudelleenkin!

 • Virpi Ekholm sanoo:

  Voiiieih..unohdin LASAGNELEVT. Uunissa jo on?
  Mahtaapa tulla kostea evästä?

 • Hertukka sanoo:

  Ajattelin kokeilla tänä perjantaina reseptiäsi korvaamalla lasagnelevyt kesäkurpitsalla, munakoison lisäksi ? onko mielestäsi tomaattisoseen merkillä väliä? Entä kumpi mielestä maistuu paremmalta, sika-nauta jauheliha vai ihan naudan jauheliha? Mascarponea en ole ikinä käyttänyt ruuanlaitossa, kiva kokeilla, sillä valkokastike tuntuu haastavalta valmistaa. Myydäänköhän mascarponea laktoosittomana yleensä..?

 • Marika sanoo:

  Kannattaako munakoisoviipaleet itkettää ensin, vai suoraan vaan öljyämisen ja suolaamisen jälkeen uuniin?

  • Jenni sanoo:

   Sori tämä vastaus tulee vähän myöhässä, mutta en ole itse itkettänyt. Niistä haihtuu kuitenkin sen verran nestettä muutenkin paahdettaessa.
   Mutta tuskin siitä haittaakaan on.

 • AK sanoo:

  Laitoin jauhelihan tilalle quornia, toimi! Kiitos hyvästä reseptistä ?

 • Dr Wüsthoff sanoo:

  Sama homma kuin kaikissa muissakin lasagneresepteissä: tuplaa soosin määrä. Lihaa se ei välttämättä kaipaa lisää, lähinnä tilavuutta. Todella rasittavaa titrata kastiketta, jotta se riittäisi edes etäisesti peittämään levyt.

 • Päivi sanoo:

  Tod. hyvää tuli kyytön jauhelihasta, jota löysin sattumalta. Mascarbone toimi hyvin eikä tarvinnut maitokastikkeen kanssa lotrata. Mulla munakoisoo vähän enemmän, niin 6 lasagnelevyä riitti. Kiitos ohjeesta?

Jätä kommentti