Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Verso Food ja AsennemediaHärkäpapuhampurilainen I Härkäpapu I Härkis I Hampurilainen I Vege I Vegehampurilainen I Kasvishampurilainen I Kasvis I Kasvisruoka I Kesä I Idea I Resepti I Grillaus I Ruokakuvaus I Black bean burger I Vegetarian burger

Suomen kesä ja grillaus –  vaikka sitten pipot päässä! Turun saaristoa hellivä aurinko ja punaisen mummon mökin pihapiiri oli kieltämättä aika täydellinen miljöö kesäiselle grillaukselle. Tosin sitä mukaa kun grillin lämpötila kohosi, niin meren äärellä iltaa kohti ulkoilma kylmeni. Kesä on lyhyt, joten laitoimme vain Idan kanssa enemmän palttoota päälle ja nautimme Suomen suvesta. Grillistä nousi kesän freesein burgeri eli härkäpapuhampurilainen: pirteä hernesoosi, paistovalmis Härkis burgeripihvi härkäpavusta, grillattua munakoisoa,  chilimangoa ja thaibasilikaa rouhean sämpylän  välissä. Niin täydellisen mehevä, maukas ja freesi kesäburgeri aah!

Härkäpapuhampurilainen I Härkäpapu I Härkis I Hampurilainen I Vege I Vegehampurilainen I Kasvishampurilainen I Kasvis I Kasvisruoka I Kesä I Idea I Resepti I Grillaus I Ruokakuvaus I Black bean burger I Vegetarian burger

Vähän vaivaa –  paljon makua!

Viime kesänä kokeilin grillata itsetehtyjä papupihvejä. Papupihvit eivät koskaan päätyneet blogiin asti – vaan grillin pohjalle. Miksi sitä aina pitääkin lähteä kokeilemaan jotain uutta kun on kutsunut kesävieraita grillaamaan! Härkis burgerpihvit ovat ihan loistava tuote ja niiden kanssa ei vaan voi epäonnistua. Härkäpavusta valmistetut pihvit ovat lämmitystä vaille valmiit ja grillissä niihin saa helposti nätin paistopinnan. Kokeilin pihvejä myös arkiruokana pannulla –  toimii. Härkis burgeripihveissä on bbq-makumaailmaa: chiliä,  savustettua paprikaa, sipulia, tomaattisuutta ja savuisuutta. Täydellinen ”pihvi” vegehamppariin!

Härkäpapuhampurilainen I Härkäpapu I Härkis I Hampurilainen I Vege I Vegehampurilainen I Kasvishampurilainen I Kasvis I Kasvisruoka I Kesä I Idea I Resepti I Grillaus I Ruokakuvaus I Black bean burger I Vegetarian burger

Härkäpapuhampurilainen I Härkäpapu I Härkis I Hampurilainen I Vege I Vegehampurilainen I Kasvishampurilainen I Kasvis I Kasvisruoka I Kesä I Idea I Resepti I Grillaus I Ruokakuvaus I Black bean burger I Vegetarian burger

Härkäpapuhampurilainen I Härkäpapu I Härkis I Hampurilainen I Vege I Vegehampurilainen I Kasvishampurilainen I Kasvis I Kasvisruoka I Kesä I Idea I Resepti I Grillaus I Ruokakuvaus I Black bean burger I Vegetarian burger

Härkäpapuhampurilainen I Härkäpapu I Härkis I Hampurilainen I Vege I Vegehampurilainen I Kasvishampurilainen I Kasvis I Kasvisruoka I Kesä I Idea I Resepti I Grillaus I Ruokakuvaus I Black bean burger I Vegetarian burger Härkäpapuhampurilainen I Härkäpapu I Härkis I Hampurilainen I Vege I Vegehampurilainen I Kasvishampurilainen I Kasvis I Kasvisruoka I Kesä I Idea I Resepti I Grillaus I Ruokakuvaus I Black bean burger I Vegetarian burger

 

Härkäpapuhampurilainen

4 kpl

4 täysjyväsämpylää
2 pkt (4 kpl) Härkis burgerpihvejä
thaibasilikaa

Grillatut munakoisot
1 pieni munakoiso
2 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa

Siivuta munakoisot, sivele reilulla oliiviöljyllä ja mausta suolalla. Grillaa tai paista pannulla kunnes munakoisot ovat täysin kypsiä.

Chilimangot
1 mango
1 punainen mieto chili
tilkka oliiviöljyä
ripaus suolaa

Siivuta mango ja mausta oliiviöljyllä, pienityllä chilillä ja suolalla.

Hernekastike
200 g herneitä
2 rkl turkkilaista jogurttia
1 valkosipulinkynsi
1/2 sitruunan mehu ja kuori raastettuna
ripaus suolaa
pippuria

Siivuta valkosipulinkynsi. Surauta kaikki ainekset sekaisin sauvasekoittimella. Herneisiin saa jäädä rakennetta.

Burgerin kokoaminen

Grillaa tai paista pannulla Härkis burgerpihvit. Paahda sämpylänpuolikkaat.
Levitä sämpylänpuolikkaalle hernekastiketta. Aseta päälle Härkis burgerpihvi, munakoisosiivuja, chilimangoja ja thaibasilikaa.

Vinkki!  Lävistä härkäpapuhampurilainen katkaistuilla grillitikuilla, niin ne pysyvät kauniisti kasassa.

Härkäpapuhampurilainen I Härkäpapu I Härkis I Hampurilainen I Vege I Vegehampurilainen I Kasvishampurilainen I Kasvis I Kasvisruoka I Kesä I Idea I Resepti I Grillaus I Ruokakuvaus I Black bean burger I Vegetarian burger

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti