Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö WiklundWiklund Turku

Vietimme 24 tuntia Wikkel eli Turun syrämessä. Wiklundilta löytyy kaikki mitä ihminen tarvitsee ravintoloista hotelliin ja tavaratalosta Wiklund Herkku ruokakauppaan. Wiklund juhlisti viime viikonloppuna kolmipäiväisesti uusitun Wiklundin avajaisia.  Turussa siis tapahtui, joten käänsimme auton nokan Turun saaristosta kohti kaupunkia.

Wiklund Turku Coffee house

24 tuntia Wikkel

8:00 Toyota Yaris starttasi Turun saaristosta ja nokka kohti Turkua!

10:00 Aamusufeet Wiklundin katutason kulmakuppilassa Coffee Housessa. Heräilimme aurinkoiseen Turkuun kahvilla ja mustikka- ja omenatuorepuurolla.

10:30 Matkoilla yksi mielenkiintoisimmista jutuista on tutustua paikalliseen ruokakauppaan. Olimme vielä Suomen rajojen sisäpuolella, mutta siitä huolimatta on mielenkiintoista verrata valikoimaa kotokaupunkiin. Wiklund Herkusta löytyi yllättävän hyvä kalatisti; tarjolla oli monia kaloja, kuten särkeä, joita harvemmin Helsingissäkään tiskistä tapaa. Kaikenkaikkiaan palvelutiskiä jatkui 30 metriä! Wiklund Herkku uusittiin myös hiljattain. Uusina tuulina kauppias lupaili Wiklund Herkkuun kaupungin parasta erikoisoluiden valikoimaa.

Wiklund Turku Ruokakauppa

12:01 Turun ainoa oikea kattoterassi Walo Roof Top Bar oli huhujen mukaan kerännyt kiemurtelevan jonon perjantai-iltana, joten päätimme korkata aurinkoisen terassin heti keskipäivällä sen avauduttua. Emme olleet ainoita, joilla oli sama ajatus ja pian terassi täyttyikin taivaanrantaa ihailevista ja drinkkejään siemailevista kesäauringon palvojista. Meillä oli vielä työmaata jäljellä, eli syömistä ja juomista hikihatussa, joten nautimme lounasaperatiivina vilvoittavat alkoholittomat vadelma- ja kurkku mocktailit.

Wiklund Turku

Wiklund Turku Baari sisustus Interior

13:00 Lounaspaikaksi valikoitui Venn – yksi Wiklundin kolmesta ravintolasta. Tunnelma ravintolassa on kivan rento sohvaryhmineen. Iso suositus lohi-jokirapulevylle. Listalta löytyy näiden ohuiden valkoisen pizzan tyylisten levyjen lisäksi burgereita,  bageleita, salaatteja ja antipasto lautoja.  Ravintolasta löytyy myös iso torille katsova terassi. Tällä hetkellä Turun torin paikalla on iso monttu remontin johdosta, mutta mikäs sen parempi näköalapaikka nähdä The Monttu 😀

Wiklund Turku

Venn Wiklund Turku Ravintola Sisustus

14:30 Iltapäivästä kierähdimme samassa rakennuksessa sijaitsevan Original Sokos Hotel Wiklundin puhtaisiin lakanoihin sulattelemaan pizzoja. Sillä burgerit odottivat jo nurkan takana!

Wiklund Turku Hampurilainen

16:00 Burger time!  Pääsin lempipuuhaani ja maistelimme päivän juontajan Aki Linnanahteen kanssa Rapidon burgerit. Lempparini avokado-vuohenjuustoburgeri tarjoiltiin täydellisen rapeiden bataattiranskalaisten kera. Kuten Rapidon slogan “Burgers & Green stuff” vihjaa, saatavilla on monipuolinen salaattibaari.

Wiklund Turku Hampurilainen

17:00 Turun kuningatar. Wiklund sijaitsee Turun torilla, aivan jokirannan kupeessa. Iltapäivällä tein pienen kävelykierroksen jokirannassa ja kukas se sieltä löytyi viinilas..lounaalta.  Hänen ylhäisyytensä, Turun Kuningatar, Mamma rimpuilee-blogin Laura Satamo. Huhun (IG-stoorin) mukaan Lauran saattoi bongata Wiklundin kattoterassilla loppuillasta.

Trattoria Wiklund Turku

19:00 Rattoisasti Trattoriassa. Pitkän päivän päätteeksi ei yhtään  haitannut laskeutua  hotellihissillä, suihkun  raikkaana alakerran Trattoriaan illalliselle. Italialaishenkiseltä menulta valitsemani lohi selleri-omenasalaatilla ja yrttivoikastikkeella oli nappivalinta. Jälkiruokaa emme osanneet valita, joten otimme kahteenpekkaan kaikki: tiramisu, suklaakakku pähkinänugaalla ja vaniljajäätelöllä sekä pannacotta tuoreilla marjoilla. Ehdoton  suosikki oli taivaallinen, sisältä suklaisen valuva, suklaakakku! Ennen yöpuuta nautimme vielä yömyssyt seuraten samalla katuvilinää isoista ikkunoista.

Trattoria Wiklund TurkuTrattoria Wiklund Turku Ravintola Jälkiruoka

Trattoria Wiklund Turku Drinkki Cocktail Baari Ravintola

08:00 Ympyrä sulkeutuu. Nautimme vielä hotellin runsaan aamiaisbuffeen ennen kotimatkaa. Turku on kyllä ehdottomasti paras kesäkaupunki, joten ainakin yksi Turun reissu pitää aina mahduttaa kesäkalenteriin 🙂

Wiklund Turku I Hotelli I Aamiainen I Aamupala

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • Hei, olipa vakuuttava juttu. Itsekin olen ollut aivan yllättynyt, miten upeiksi Wikke ja sen ravintolat ovat kuoriutuneet. Pari kertaa olen ehtinyt Trattorian lounasta maistelemaan ja se on kyllä ollut hyvä. Ja mikä meikäläiselle parasta, gluteenittomuus on huomioitu hienosti 🙂

  • Milla sanoo:

    Oi, pidän tästä suuresti. 🙂

Jätä kommentti