Skip to main content

Martanpiirakka I Karjalanpiirakka I Perinneruoka I Kahvila I Joensuu– Painasu ja nykäsy.
*hiljaisuus*
–  Nykäsy?
– Painat ja pikkaisen nykäiset taaksepäin etusormilla.

Upotan haparoivat etusormeni karjalanpiirakkaan, painan ja nykäsen.  Tai jotain sinne päin. Olen Joensuun torilla Marttakahvion vieressä sijaitsevassa marttojen Piirakkapajassa, josta nousee päivittäin myyntiin 500-600 karjalanp..anteeksi, martanpiirakkaa. Karjalanpiirakalla on EU:n nimisuoja ja jotta riisipiirakkaa voi kutsua karjalanpiirakaksi,  sen tulee olla prikulleen perinteisin menetelmin valmistettu. Perinteisesti piirakoiden puuro tehdään veteen tai maitoon – laktoositon maito ei täytä määritelmää.  Joten kutsutaan näitä sitten martanpiirakoiksi tai riisipiirakoiksi.

Martanpiirakka I Karjalanpiirakka I Perinneruoka I Kahvila I Joensuu

Kesän Liemessä On The Road -kiertueella iki-ihanat Pohjois-Karjalan martat päästivät minut pajaansa kaulitsemaan taikinakakkaroita piirakkapulikalla pyöreiksi kuoriksi, täyttämään ja rypyttämään. Martat apunani lopulliset piirakat olivat yllättävän kauniita, en olisi itsekään uskonut alkuhaparointini jälkeen. Työskentelytahdissani oli kylläkin reippaasti toivomisen varaa 😀

Martanpiirakka I Karjalanpiirakka I Perinneruoka I Kahvila I Joensuu

En voi sanoin kuvailla sitä tunnetta kun sain vihdoin iskeä hampaani omin pikku kätösin marttailemaani voita tihkuviin piirakoihin munavoilla. Marttakahvio ja marttapiirakat olivat kyllä kesän paras ruokaelämys! Löysin samaisella Joensuun reissulla kirppikseltä puisen piirakkapulikan,  joka pitänee ottaa pian käyttöön kotonakin.Joensuun torin Marttakahvio on auki säävarauksella aina 13.9 asti,  joten nyt kipin kapin piirakkakahveille! Piirakkapajalla järjestetään myös lasten piirakkapajoja. Lisätietoja ja aukioloajat Marttakahvion-sivuilta.

Martanpiirakka I Karjalanpiirakka I Perinneruoka I Kahvila I Joensuu

Oman elämän marttana

Martat valtaavat Senaatintorin 14.9

Ja nyt jymyuutinen! Samaisia (ei valitettavasti tai onneksi mun tekemänä) Pohjois-Karjalan martanpiirakoita pääsee maistamaan syyskuussa Helsingissä! 14.9 järjestettävä Marttatori valtaa Senaatintorin. Löydätte mut silloin aivan varmasti Marttakahvilasta 🙂

Pstt! Video marttailustani ja piirakoiden leipomisesta löytyy @liemessa Instagram-tilin ”Joensuu&Varkaus” kohokohdasta. Kuten koko Liemessä On The Road – ruokamatka Suomen halki!

Martanpiirakka I Karjalanpiirakka I Perinneruoka I Kahvila I Joensuu

Omin pikku kätösin leivotut martanpiirakat munavoilla

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

Jätä kommentti