Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Arabia ja AsennemediaRoosa nauha brunssi

Uudessa elämäntilanteessa ja elämän solmukohdissa ystävien tuki on sanoinkuvaamattoman tärkeää. Tunne siitä, että on joku joka välittää. Somen aikakaudella kohtaamiset jäävät helposti pintapuolisiksi. Parasta on aito läsnäolo, vaikka se olisikin vain hetki kahvikupillisen äärellä. Tosin kun ystäväni vastasivat kyläilykutsuuni myöntävästi ja selvittivät matkansa aina pohjois-Helsingin lähiöön asti, halusin kattaa heille ihanan brunssin. Samalla kun ystäväni osoittivat tukea minulle ja silloiselle uudelle elämäntilanteelleni, osoitimme tukemme Arabian Roosa Nauha-kampanjalle.

Roosa nauha brunssi

Niin tärkeää <3

Olen tänä vuonna mukana tukemassa Roosa nauha -kampanjaa monin tavoin. Yli 5 000 suomalaista naista sairastuu rintasyöpään joka vuosi. Roosa nauha -keräyksen ansiosta yhä useampi rintasyöpä voidaan ehkäistä tai hoitaa. Arabia lahjoittaa Roosa nauha -keräykseen 1 € jokaisesta kampanjamukista. Kuvissa näkyviä Roosa nauha-mukeja löytyy neljä erilaista: punasävyiset Daisy, Maisema, Esteri ja Suomen Kukka -kuvioidut mukit. Ostamalla itselle tai lahjaksi ihanan kahvimukin tuet samalla tärkeää asiaa. Arabia Roosa Nauha -mukit ovat nyt myynnissä Arabian verkkokaupassa ja jälleenmyyjiltä. Pidetään yhdessä huolta <3

Roosa nauha brunssi

Nata ja päivän väri <3

Sunnuntaiaamupäivään tarjoilin pinkkiä spelttimannaryyneihin keitettyä vadelmavispipuuroa,  Brunssikirjasta tuttuja lohi-pinaatti Croque Madame -leipiä ja toki palat kakkua. Suomalaiseen versioon Croque Madame-leivästä on bechamel-juustokastikkeeseen piilotettu jotain vihreää eli pinaattia. Kesällä voit kokeilla myös ryöpättyä nokkosta. Perinteisen kinkun sijaan leivän välistä löytyy savugraavilohta. Leipien kylkeen pannullinen kahvia ja täydellinen pieni brunssi on jo sillä katettu!

Roosa nauha brunssi

Brunssikirjan pinaatti-lohi Croque Madame

4 kpl

Bechamel-kastike
200 g pinaatinlehtiä tai pakastepinaattia
50 g voita
1/2 dl vehnäjauhoja + 2 rkl
2 dl maitoa
2 tl dijon sinappia
50 g maukasta juustoraastetta
suolaa
pippuria

8 viipaletta leipää
4 paistettua kananmunaa
200 g savugraavilohta

Ryöppää pinaatinlehdet nopeasti kiuhuvassa vedessä kattilassa.

Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhot. Lisää maitoa erissä kokoajan sekoittaen samalla. Mausta. Lisää lopuksi pinaatti ja juustoraaste. Ota kastike pois liedeltä kun juusto on sulanut.

Riko kananmunat varovaisesti kevyesti öljytylle pannulle. Paista keskilämmöllä kunnes valkuainen on hyytynyt. Mausta kevyesti suolalla. Kasaa leivät.

Roosa nauha brunssi

Vadelmavispipuuro

5 dl maitoa
1 1/4 dl spelttimannaa
1 tl suolaa
200 g vadelmia

Kuumenna maito kattilassa. Lisää mannasuurimoita maitoon erissä koko ajan vispilällä voimakkaasti sekoittaen. Lisää vadelmat ja suola. Sekoita samalla ja anna kiehua 5 minuuttia. Anna puuron hautua ja jäähtyä kannen alla. Siirrä puuro jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi. Vispaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella ennen tarjoilua.

Roosa nauha brunssi

Lapset ovat kyllä aina päivän ja kahvipöydän piristys <3 <3

Roosa nauha brunssi

Hanna – kiitos kaikesta tuestasi <3

Roosa nauha brunssi

Roosa nauha brunssi

Roosa nauha brunssi

Roosa nauha brunssi

Ida on vierellä nähnyt tuulet ja tyrskyt – kiitos kun olet <3

Roosa nauha brunssi Roosa nauha brunssi

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • Fiina sanoo:

    Hyvältä näyttää! Ja erityisesti himoitsen tuota kaunista pöytää! Juuri sellainen mistä haaveilen! Meillä jo useampi vuosi menty ”väliaikaisella” pöydällä, joka saatu ilmaiseksi. Vihaan sitä mutta juuri sitä oikeaa ei ole löytynyt. Saako udella, mistä olet ihanan pöytäsi löytänyt?

    • Jenni sanoo:

      Voi tiedän ton tunteen! Etsin täydellistä pöytää kauan ja vihdoin se löytyi käytettynä Tori.fi. Halpa se ei ollut käytettynäkään, mutta tiesin että näitä just omannäköisiä ei tule joka päivä vastaan eikä niitä Ikeasta saa..Eli valitettavasti ei ole vinkata, kun en nyt sitten muista tämän pöydän merkkiäkään. Facebook marketplace on toinen hyvä paikka bongata käytettyjä kalusteita samoin toki antiikkiliikkeet.

Jätä kommentti