Skip to main content
Parmesaani-perunavohvelit

Isänpäivä sai muistelemaan suhteemme alkuaikoja. Vedimme toisiamme puoleensa kuin magneetit ja vetovoima oli ilmiselvää. En ollut koskaan aikaisemmin tuntenut yhtä vahvaa ”hullaantumista”. Jotenkin onnistuin siinä mielipuolisessa mielentilassa tivaamaan Nirsolta tulevaisuuden suunnitelmista ennen kuin suostuin edes ensitreffeille. Eniten halusin tietää Nirson suhtautumisen lapsiin. Olin itsekin vasta 27-vuotias, mutta kuitenkin jo siinä iässä että halusin varmistua että en enää heitä aikaani hukkaan jos suhde etenee toivotulla tavalla ja lapsihaaveet tulevat ajankohtaiseksi. Nirso vastasi, että voi kuvitella saavansa lapsia, jos oikea nainen tulee vastaan. Kaksi vuotta myöhemmin syntyi Mini <3

Parmesaani-perunavohvelit

Isänpäivälahjaksi lupasin järjestää Nirsolle isänpäiväbrunssin. Paras lahja olisi kuulemma yhdessä vietetty aika. Nirso vei lapset puistoon siksi aikaa kun paistoin rapeat ja sisältä pehmeät perunavohvelit parmesaanilla maustettuna ja savulohitäytteellä tarjoiltuna. Perunavohveleihin saa kätevästi upotettua edellispäivän keitetyt perunat. Sellaisia ei ollut tähän hätään, joten keitin perunat vartavasten. Olen tehnyt perunavohveleita aikaisemminkin Sydänmerkin reseptillä, mutta nyt lisäsin mukaan syntisen suolaisen parmesaanin.

Jälkkäri eli fariini-banaanileipä oli leivottu jo viikolla ja olin onnistunut säästämään sitä juuri tarvittavat neljä palaa. Koristelin banaanileipäsiivut maustamattomalla tuorejuustolla, mansikalla ja mustikoilla.

Vinkki! Kaurajauhoilla perunavohvelit resepti on gluteeniton. Voit käyttää myös vehnäjauhoja, mutta huomioithan että silloin resepti ei enää ole gluteeniton.

Parmesaani-perunavohvelit

8 kpl

4 kpl keitettyjä perunoita
4 dl täysmaitoa
½ dl rypsiöljyä
2 munaa
1 ½ dl gluteenittomia kaurajauhoja (tai vehnäjauhoja huom! ei gluteeniton)
1 dl hienoksi raastettua parmesaania
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
nippu hienonnettua ruohosipulia

Jääkaappikylmät, ylijääneet keitetyt ja kuoritut perunat voi raastaa karkeaksi raasteeksi. Jos taas keität perunat taikinaa varten, kuori ja muussaa perunat.

Sekoita kaikki taikinan ainekset. Anna taikinan turvota 30 minuuttia.

Sudi vohvelirauta rypsiöljyllä. Paista vohveleita kuumalla pannulla (4/5). Perunavohveleiden on hyvä paistua jonkin aikaa, joten katso että pannu ei ole liian kuuma / täysillä.

Parmesaani-perunavohvelit

Savulohitäyte


200 g ranskankermaa
100 g kylmäsavugraavilohta siivuina
1 sitruunan kuori raastettuna
1/2 sitruunan mehu
nippu tuoretta tilliä
mustapippuria
suolaa

Leikkaa kylmäsavugraavilohi pieniksi paloiksi. Purista sitruunan mehu. Raasta sitruunan kuori. Sekoita kaikki ainekset ja anna maustua jääkaapissa.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti