Skip to main content
Suklaiset tahinikeksit

”Nää ei oo niin hyviä miltä näyttää” Herra Simpukka totesi ensimmäisen keksin kohdalla. Tällä kertaa totuus ei tainnut tulla lasten suusta. Neljännen keksin kohdalla ei kuulunut enää mitään muuta kuin hiljaista mutinaa 😀 Tahinista tulee jännittävää ja miellyttävää makuvivahdetta, mutta suklaiset tahinikeksit eivät missään nimessä ole mitään kummajaisia. Rehellisestä suklaisesta ja sokerisesta herkusta siis kyse. Kekseihin tulee ihanaa tahmaisuutta tahinista ja fariinisokerista, ja sisältä paljastuu suklaasattumia. Upotin tahinikeksit vielä suklaaseen ja koristelin pistaasirouheella. Yltäkylläinen keksielämys!

Tahinikeksit

Tahinihurmos

Tasaisin väliajoin sitä hurahtaa johonkin tiettyyn raaka-aineeseen ja tänä syksynä Lähi-idän keittiön tahini vaikuttaa pyrkivän hanakasti lautaselleni eri muodoissa. Tahini eli seesaminsiementahna valmistetaan murskatuista, raaoista seesaminsiemenistä. Eniten tahinia käytän itsetehtyyn hummukseen ja viimeksi mezepöydän sitruunaiseen tahinikastikkeeseen. Suolaisten ruokien lisäksi tahini on todella monikäyttöinen leivonnassa. Kokeilut jatkuvat!

Tahinikeksit resepti

Resepti mukailtu Baked Ambrosia-blogin Tahini Chocolate Chip Cookies-reseptistä.

Suklaiset tahinikeksit

20 kpl

150 g voisulaa
170 g tahinia
2 dl fariinisokeria
1 huoneenlämpöinen muna
1 rkl vaniljasokeria
1 tl aitoa kanelia
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
200 g tummaa taloussuklaata

koristeluun:
100 g tummaa taloussuklaata
pistaasirouhetta

Sekoita voisula, tahini ja sokerit.  Lisää muna ja sekoita.
Sekoita erikseen ja lisää kuivat aineet.  Sekoita joukkoon rouhittu suklaa.
Kelmuta taikinakulho ja laita jääkaappiin 30 minuutiksi.

Muotoile taikina palloiksi ja aseta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Yhdelle pellille mahtuu yhdeksän keksiä. Paista noin 12 minuuttia 170-asteessa.

Siirrä keksit leivinpaperin avulla pois kuumalta pelliltä. Anna keksien jäähtyä. Pilko koristeluun varattu suklaa kulhoon ja sulata mikrossa. Dippaa keksit varovaisesti suklaaseen ja nosta takaisin leivinpaperin päälle. Ripottele heti päälle pistaasirouhetta.

Tahini-suklaakeksit

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti