KALAPUIKKOTACOT

Kalapuikkotacot I Kalataco I Taco I Illanistujaiset I Ohje I Resepti I Texmex I Avokado I Uusivuosi I Ruoka I Fish taco I Avocado dressing I Mexican food I New Year food I Food photography

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ SANTA MARIA & ASENNEMEDIA

Jos vuolee puukolla 4,5 kiloa joulukinkkua tv-ateriana, kuten eräs nimeltä mainitsematon sukulaispariskunta, saattaa pikkuhiljaa alkaa tehdä mieli jotain muuta. Katseet kääntyvät jo muutenkin uuteen vuoteen. Uusi vuosi on ruokakalenterin kummajainen, jos pohditaan mikä on tyypillistä ruokaa uutena vuotena tai mitä silloin ”pitäisi” syödä. Vastaus ei ole ainakaan itselleni mitenkään itsestäänselvä. Ilmassa on juhlan tuntua, mutta ruoan juhlavuuden määrittää mielestäni enemmänkin juhlan tunnelma ja vieraat. Ruokaan panostetaan tekemällä itse, mutta uuden vuoden bileruoka voi olla rentoakin, kuten nämä kalapuikkotacot. Tavallisista pakastekalapuikoista tuli ihan älyttömän hyviä lisäämällä paiston lopussa pintaan Santa Marian Fish Taco Spice Mix kalatacomausteseosta. Pehmeät maissiletut täytin kalapuikkojen lisäksi avokadokastikkeella, suikaloidulla punakaalilla, salaatilla, vihreällä chilillä ja luomu nachoilla. Tacomaustetut kalapuikot eivät olleet yhtään liian mausteisia tai tulisia lapsillekaan. Sen kyllä huomasi lapsien naamasta jos mukaan oli vahingossa eksynyt vihreitä chiln paloja – whoops!

Kalapuikkotacot I Kalataco I Taco I Illanistujaiset I Ohje I Resepti I Texmex I Avokado I Uusivuosi I Ruoka I Fish taco I Avocado dressing I Mexican food I New Year food I Food photography

 

Kalapuikkotacot

4 hlö

1 pkt (8 kpl) Santa Maria Corn & Wheat maissitortilloja
1/2 ps Santa Maria Fish Taco Spice Mix mausteseosta
8 kalapuikkoa

avokadokastike:
1 kypsä avokado
1 prk (250 g) rasvaista kermaviiliä
1 tl hunajaa
1/2 limen mehu
suolaa
pippuria

punakaali:
250 g punakaalia
1 korkillinen punaviinietikkaa
1 rkl oliiviöljyä
1 tl hunajaa
suolaa
pippuria

Lisäksi:
korianteria
salaattia
vihreää chiliä
limelohkoja
Santa Maria Tortilla Chips Salted Organic luomunachoja

Tacokalapuikkojen paistaminen
Paista kalapuikkoja voissa noin 3 minuuttia molemmin puolin. Kun kalapuikot ovat lähes valmiit mausta ne Fish Taco Spice Mix mausteseoksella ja paista molemmin puolin vielä hetki.

Avokadokastikkeen valmistus
Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi avokado lusikalla pois kuoresta. Sekoita kaikki ainekset sekaisin sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.

Punakaalihöystön valmistus
Suikaloi punakaali hyvin ohueksi. Sekoita kaikki ainekset hyvi sekaisin ja anna punakaalin maustua ainakin puoli tuntia.

Kalapuikkotacot I Kalataco I Taco I Illanistujaiset I Ohje I Resepti I Texmex I Avokado I Uusivuosi I Ruoka I Fish taco I Avocado dressing I Mexican food I New Year food I Food photography

 

Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales

Arkistojen kätköistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *