Tammikuussa kotimaisten sesonkikasvisten syöminen on helppoa kun lista on mukavan kompakti. Kaalinpäiden, perunoiden ja punajuurien lisäksi olen järsinyt erikoisempia juureksia: raitajuurta, keltajuurta ja värikkäitä porkkanoita. Uunijuurekset ovat usein ratkaisu kun jääkaapissa ei muka ole mitään syötävää. Heitän pellille kaikki vihanneslootasta löytyvät juurekset. Päälle loraus öljyä, ripaus suolaa ja juureksista riippuen töräys hunajaa. Porkkanat ovat luonnollisesti niin makeita, että niiden kanssa hunajaa en edes kaivannut. Loihdin lämpimistä uunijuureksista ja proteiinirikkaista vihreistä linsseistä ruokaisan lounassalaatin. Linssisalaatti haarukoitiin simppelin jogurttikastikkeen kera.
Uunijuures-linssisalaatti resepti
Uunijuurekset:
3 punajuurta
2 keltajuurta
2 raitajuurta
4 kpl värikkäitä porkkanoita
1 rkl oliiviöljyä
suolaa
Pilko juurekset ja levitä uuninpellille. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja suolaa. Paista 200-asteessa 20-30 min.
Vihreät linssit:
1 l vettä
2 dl vihreitä linssejä
ripaus suolaa
1 rkl oliiviöljyä
nippu silputtua tilliä
Keitä linssejä 20-30 min tai ohjeen mukaan. Mausta suolalla, oliiviöljyllä ja tillillä.
Jogurttikastike:
2 dl turkkilaista luomu jogurttia
1 luomu sitruunan kuori raastettuna
1/2 luomu sitruunan mehu
Sekoita ainekset.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales