YSTÄVÄNPÄIVÄ BRUNSSI – SUKLAAVOHVELIT

Ystävänpäivä brunssi I Suklaavohvelit I Vohvelit I Vadelma I Suklaa I Resepti I Ohje I Veriappelsiini I Siideri I Chocolate waffles I Valentines brunch I Food photography

Kaupallinen yhteistyö Hartwall & Asennemedia

Vohvelirakkautta! Olen huono piilottelemaan tulisena roihuavaa rakkauttani vohveleihin. Suunnittelin ystävänpäivän brunssiherkuksi mahdollisimman söpöt ja siirappiset vohvelit. Mitä olisi ystävänpäivä brunssi ilman suklaata, vaaleanpunaista vaahtoa ja kuohuvaa? Ja niitä ystäviä tai läheisten seuraa. Toivottavasti saan tilaisuuden tarjota herkkubrunssin Nirsolle tai läheisille ystävilleni ystävänpäivänä. Muutama viikko takaperin tuntui kuin olisin herännyt koko talven kestäneestä talvihorroksesta. Olisi helppo laittaa kaikki kevään ja lisääntyvän valon piikkiin, mutta paremmasta olostani saan kyllä kiittää ystäviäni. Ihan kuin pirteämpi olemukseni huokuisi myös näistä vohvelikuvista vai mitä olet mieltä?

Happy in pink!

Ystävänpäivän suklaavohvelit tarjoillaan vaaleanpunaisen vadelmarahkan ja veriappelsiinisiirapin kera. Brunssijuomaksi ja vohvelien seuraksi tarjoillaan tietysti jotain pinkkiä kuplivaa. Happy Joe siiderit ovat täydentyneet vaaleanpunertavalla Happy Joe Rosé omenasiiderillä, jota löytyy myös suklaavohvelien taikinasta. Rosé saa pinkin värinsä mm. punertavasta ja arvostetusta Red Love omenalajikkeesta. Maku on kuiva ja kuplivan raikas. Brunssin lisäksi voisin kuvitella pinkin Happy Joen täydelliseksi pariksi kesäisille ruoille.

Ystävänpäivä brunssi I Suklaavohvelit I Vohvelit I Vadelma I Suklaa I Resepti I Ohje I Veriappelsiini I Siideri I Chocolate waffles I Valentines brunch I Food photography

Suklaavohvelit vadelmarahkalla ja veriappelsiinisiirapilla – resepti

8 kpl



Suklaavohvelit:
1 prk (250 g)  maitorahkaa
2 luomukananmunaa
1 plo (275 ml)  Happy Joe Rosé siideriä
50 g voisulaa
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
0,5 dl muscavadoruokosokeria
0,5 dl tummaa makeuttamatonta kaakaojauhetta

Vadelmarahka:
2 dl vispikermaa
1 prk (250 g) maitorahkaa
2 dl kotimaisia (pakaste)vadelmia
(2 rkl sokeria)

Veriappelsiinisiirappi:
2 veriappelsiinia
1 dl muscavadoruokosokeria

Sekoita ensin kuivat aineet ja lisää loput ainekset.  Sekoita  taikinaksi. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia. Sipaise vohvelirautaan kevyesti rypsiöljyä ja paista vohveleiksi. Nosta suklaavohvelit ritilälle jäähtymään.

Valmista vadelmarahka vaahdottamalla vispikerma. Vispaa joukkoon maitorahka. Sekoita kevyesti joukkoon sulaneet vadelmat.

Purista ja siivilöi veriappelsiinien mehu. Keitä mehua ja sokeria hiljalleen kattilassa noin puoli tuntia.

Kilauta kaverille ja nauttikaa ihana ystävänpäivä brunssi!

Vinkki! Jos et tee vohvelien seuraksi siirappia, lisää hieman sokeria vadelmarahkaan.

Vinkki! Saat vohveleista gluteenittomat vaihtamalla vehnäjauhot esimerkiksi tattarijauhoihin.

Ystävänpäivä brunssi I Suklaavohvelit I Vohvelit I Vadelma I Suklaa I Resepti I Ohje I Veriappelsiini I Siideri I Chocolate waffles I Valentines brunch I Food photography

Lisää herkullisia reseptejä ja kauden makupareja löydät
Hartwallin Ruoka & Juoma sivuilta!

_____________________________

Ilahdun jokaisesta kommentista! Huomioithan että Valviran alkoholimainontaa koskevan ohjeistuksen mukaisesti alkoholia koskevat kommentit joudutaan poistamaan.

___________________________

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales

Arkistojen kätköistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *