KESÄKURPITSAKAKKU

Kesäkurpitsakakku I Kesäkurpitsa I Kakku I Kuivakakku I Leivonta I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Ruokablogi I Zucchini cake I Food photography

Terkkuja ulkoilmatoimistolta! Emmä voinu meitä sisälläkään pitää loppukesän kuumana kesäpäivänä. Niimpä me leivottiin kesäkurpitsakakku ja siirrettiin kuvaukset kukkien keskelle. Kesäkurpitsakakku voi kuulostaa oudolta, jos et sitä vielä ole päässyt maistamaan. Mutta jos pidät porkkanakakusta, niin en näe mitään syytä miksi et rakastuisi myös kesäkurpitsakakkuun. Kesäkurpitsa lähinnä mehevöittää kakun. Kakussa maistuu veikeä inkivääri ja manteli, kun taas tuorejuustokuorrutteesta löytyy raikastavaa limeä.

Kesäkurpitsakakku I Kesäkurpitsa I Kakku I Kuivakakku I Leivonta I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Ruokablogi I Zucchini cake I Food photography

Kaikille avoin Annalan puutarha

Vanhassa kaupungissa, Helsingin syntysijoilla ja kivenheiton päässä nykyisestä kantakaupungista, sijaitsee upea Annalan puutarha. Puutarha on kaikille avoin ja ilmainen, senkun menee nuuhkuttelemaan kukkasia ja ihastelemaan hyötykasviviljelmiä. Varmasti loistossaan vielä näin syyskuussakin! Ainoa rajoite on, että puutarhasta ei tietysti voi omin päin mennä poimimaan mitään. Keltaisessa puutalossa toimii Hyötykasviyhdistys, joka järjestää puutarhassa myös tapahtumia. Hyvä hetki tutustua Annalaan voisi olla jo huomenna! Lauantaina 8.9 klo 11-15 suositulla Annalan syystorilla on sadonkorjuu-hengessä myynnissä esimerkiksi kasviksia, yrttejä, käsitöitä ja kukkia.

Kesäkurpitsakakku I Kesäkurpitsa I Kakku I Kuivakakku I Leivonta I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Ruokablogi I Zucchini cake I Food photography

Kesäkurpitsakakku I Kesäkurpitsa I Kakku I Kuivakakku I Leivonta I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Ruokablogi I Zucchini cake I Food photography

Kesäkurpitsakakku I Kesäkurpitsa I Kakku I Kuivakakku I Leivonta I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Ruokablogi I Zucchini cake I Food photography

Kesäkurpitsakakku I Kesäkurpitsa I Kakku I Kuivakakku I Leivonta I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Ruokablogi I Zucchini cake I Food photography

Kesäkurpitsakakku I Kesäkurpitsa I Kakku I Kuivakakku I Leivonta I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Ruokablogi I Zucchini cake I Food photography

Kesäkurpitsakakku I Kesäkurpitsa I Kakku I Kuivakakku I Leivonta I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Ruokablogi I Zucchini cake I Food photography

Kesäkurpitsakakku I Kesäkurpitsa I Kakku I Kuivakakku I Leivonta I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Ruokablogi I Zucchini cake I Food photography

 

Kesäkurpitsakakku

3 munaa
300g kesäkurpitsaa
1,5dl rypsiöljyä
1,5dl luomu ruokosokeria
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1,5 tl kanelia
1tl inkiväärijauhetta
1tl muskottipähkinää
3,5dl vehnäjauhoja
0,5dl mantelijauhoja
ripaus suolaa

Kuorrute:
1 pkt tuorejuustoa
1 lime
0,5 dl tomusokeri

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele ja jauhota 15-20 cm vuoka. Muoto voi vaihdella mieleisesi mukaan suorakaiteesta pyöreeseen.

Vaahdota sokeri ja munat.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Raasta karkealla raastinraudalla kesäkurpitsa. Purista ylimääräinen neste pois. Valuta öljy vaahdon joukkoon. Lisää sen jälkeen kuivat aineet ja pyöräytä sekaisin ripeästi, älä vatkaa. Kääntele kesäkurpitsa lopuksi sekaan ja paista uunin keskitasolla n. 40- 60 minuuttia. Paistoaika voi vaihdella uunin tehon, vuoan muodon ja koon mukaan, joten seuraa paistoa ja testaa tikulla kypsyys n. 30 minuutin kohdalla. Anna kakun jäähtyä vuoassa n. 30 minuuttia ja kumoa kakku vadille.

Valmista kuorrute sillä aikaa kun kakku jäähtyy. Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri keskenään. Purista limen mehu sekaan. Laita jääkaappiin odottamaan kakkua ja lisää päälle vasta kun kakku kokonaan jäähtynyt. Koristele mieleisillä pähkinöillä tai marjoilla.

Kesäkurpitsakakku I Kesäkurpitsa I Kakku I Kuivakakku I Leivonta I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Ruokablogi I Zucchini cake I Food photography

Kesäkurpitsakakku I Kesäkurpitsa I Kakku I Kuivakakku I Leivonta I Resepti I Ohje I Ruokakuvaus I Ruokablogi I Zucchini cake I Food photography

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Arkistojen kätköistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *