Kaupallinen yhteistyö Verso Food
Härkapapujen kasvatusprojektini alkoi jo keväällä taimien esikasvatuksella. Eihän siinä mennyt kuin nelisen kuukautta ja nyt kourallinen härkäpapuja odottaa kasvimaallani poimijaansa. On niitä helpompiakin tapoja nauttia härkäpapunsa. Yksinkertaisimmillaan Härkiksen kehittäjän, Verso Foodin, uutuus Beanit härkäpapusuikale heitetään pannulle. Freesi viikonloppuruoka syntyy latomalla flatbreadin päälle paistettuja Beanit valkosipuli-yrtti härkäpapusuikaleita, viimeisintä villitystäni burrata-juustoa, valkosipuli-yrtti kesäkurpitsaa, marinoitua punasipulia ja labneh-jogurttia. Settihän voisi toimia myös fajitaksen tai pitan täytteenä tai salaattina!
Jännän äärellä – Just beanit!
Vielä toukokuussa elettiin jännittäviä aikoja, kun sain testattavaksi tuotekehityksessä olevia Beanit härkäpapusuikaleita. Tavoitteeni oli kehittää lanseeraustilaisuuteen suussasulava resepti, jonka ravintola Yes Yes Yes kokit valmistaisivat. No pressure. Halusin tehdä freesiä ja iloista ruokaa, josta kuitenkin erottaisi ja maistaisi helposti Beanit-härkäpapusuikaleet. Niiden makua en halunnut peittää. Yes Yes Yes-ravintola paistaa kaupunginkuuluja flatbreadejä, joten päätin tehdä flatbreadin. Alla resepti miten flatbread onnistuu kotonakin.
Mikä ihmeen Beanit?
Härkäpapusuikaleita löytyy nyt kaupoista kolmea makua: maustamaton, lempeä sitruuna ja flatbreadissä käyttämäni valkosipuli-yrtti, joka nousikin omaksi suosikiksi.
Mulle tärkeintä testatessa on maku ja myös rakenne. Härkäpapusuikaleet paistuivat päältä rapeaksi, mutta jäivät sisältä miellyttävän pehmeiksi ja meheviksi. Härkäpavun maku itsessään on aika mieto, joten joko maustaisin maustamatonta versiota itse lisää tai sitten käyttäisin näitä valmiiksi maustettuja vaihtoehtoja. Yleensä en ole valmiiksi marinoitujen tuotteiden perään, mutta Beanit suikaleiden makuöljyt olivat todella freesejä ja täynnä aitoa makua. Kaikissa paketeissa on mukana öljy eli ne todella tarvitsee vain kipata pannulla sellaisenaan.
Beanit flatbread
8 hlö
Beanit härkäpapusuikaleet
1 pkt valkosipuli-yrtti Beanit härkäpapusuikaleita
Pieni isoimmat suikaleet suupaloiksi. Paista Beanit suikaleita kuumalla pannulla noin 5 minuuttia.
Flatbread
16 kpl
4,5 dl vehnäjauhoja
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 munaa
4 dl turkkilaista jogurttia
Sekoita jauhot ja suola. Lisää munat ja jogurtti, ja vaivaa taikinaksi. Taikina saa jäädä löysähköksi. Muotoile taikina runsaiden jauhojen avulla palloksi ja kääri kelmun sisään. Anna taikinan levätä jääkaapissa puolisen tuntia.
Jauhota pöytä. Jaa taikina 16 osaan. Pyöritä taikinapala palloksi ja kaulitse jauhojen avulla. Paista kuumalla kuivalla pannulla pari minuuttia per puoli.
Labneh
4 dl turkkilaista jogurttia
1/2 tl suolaa
Valuta jogurtista nesteet suodatinpaperin tai juustoliinan läpi kahvinkeittimen suodatinsuppilossa vähintään 3 tuntia tai yön yli.
Valkosipuli-yrtti kesäkurpitsa
1 pieni kesäkurpitsa
1/2 dl oliiviöljyä
1 punainen chili pienittynä
3 murskattua valkosipulinkynttä
Sitruunan kuori raastettuna
1/2 sitruunan mehu
1 rkl hunajaa
Tuoreita yrttejä (oregano, meirami)
suolaa
mustapippuria
Sekoita marinadi. Siivuta kesäkurpitsa. Paista kesäkurpitsaa kevyessä rypsiöljyssä kuumalla pannulla tai grillissä. Lisää marinadi ja anna tekeytyä jääkaapissa hetki.
Pikkelöity punasipuli
1 punasipuli
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl sokeria
ripaus suolaa
Siivuta punasipuli ohuiksi siivuiksi. Laita kaikki aineet pakasterasiaan ja ravista. Anna tekeytyä jääkaapissa.
Lisäksi:
Burrata-juustoa
rouhittua mustapippuria
sormisuolaa
paahdettuja seesamsiemeniä
tuoreita yrttejä (oregano, meirami)
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!
Moi! Haluaisin tarjota flatbreadejä huomenna vieraille – miten suosittelet että teen ne, etukäteen valmiiksi vai paistaako vasta juuri ennen syömistä? Pysyvätkö pehmeinä siis? Meitä on neljä syöjää. Ihanannäköinen resepti!