Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Verso FoodHärkislasagne I Härkis I Lasagne I Kasvisruoka I Arkiruoka I Pasta I Resepti

”Äiti mä ahmin tän. Mä aina ahmin jos ruoka on tosi hyvää.” Spontaani viikkorahalla lahjomaton kommentti Miniltä upottaessaan haarukkansa härkislasagneen. Olin pohtinut ääneen mitäs hyvää koko perheen ruokaa sitä taas tekisikään Härkiksestä. Nirso huikkasi ”lasagnea”. Härkislasagne on kyllä löytynyt meidän ruokapöydästä aikaisemminkin, mutta nyt halusin tehdä siitä niin herkullisen version kuin ikinä osaisin.

Pannulla ruskistettu Härkis sekoitetaan valkosipulilla ja uudella lempparyrtillänii eli salvialla maustettuun tomaattikastikkeeseen. Monimutkaisen juustokastikkeen  sijasta ihanaa kermaisuutta tuo munakoisolasagnestakin tuttu mascarpone.  Komeuden kruunaa lasagnen päällä uunissa paahtuvat terttukirsikkatomaatit. Taisin ahmia itsekin!

Härkislasagne I Härkis I Lasagne I Kasvisruoka I Arkiruoka I Pasta I Resepti

Netti pullollaan reseptejä sitä kuvittelisi, ettei näille perusresepteille ole kysyntää. Asia on juurikin päinvastoin. Ihmiset hukkuvat tietoon kun pitäisi nyt vaan saada sitä ruokaa tehtyä. Olen useammassa kasvisruokaryhmässä Facebookissa ja päivästä toiseen kysytään arkiruokavinkejä – erityisesti koko perheelle.

Olen  myös  pohtinut miten  vaikea  ihmisten kulutustottumuksia  on muuttaa. Tieteellisenä otantana nyt vaikka minä itse. Pidän itseäni  kohtuullisen kokeilunhaluisena ja  avoimena ruoan suhteen.  Kuinka paljon se kuitenkin vaatiikaan,  että  joku tuote jää arkiseen  jatkuvaan käyttöön ja löytää tiensä säännöllisesti ostoskoriimme.  Härkäpavusta tehty Härkis on harvoja kasvisproteiinituotteita jolle näin on käynyt vuosien saatossa. Siinä  on vain niin moni asia kohdallaan: maku,  rakenne, helppokäyttöisyys ja ravintoarvot. Mutta varoitus! Härkislasagne saattaa aiheuttaa ahmimista!

Härkislasagne I Härkis I Lasagne I Kasvisruoka I Arkiruoka I Pasta I ReseptiHärkislasagne I Härkis I Lasagne I Kasvisruoka I Arkiruoka I Pasta I Resepti

Vinkki! Lisää halutessasi lasagneen paahdettuja  kasviksia esimerkiksi kesäkurpitsaa tai munakoisoa.  Sivele kasvikset oliiviöljyllä  ja paahda 20-30 minuuttia uunissa 180-asteessa.

Härkislasagne uunitomaateilla

tomaattikastike
2 tlk (á 400 g) kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
6 valkosipulinkynttä
2 tl suolaa
10 salvianlehteä
1 rkl oliiviöljyä

1 pkt (250 g) Härkis Original härkäpapuvalmistetta
1 sipuli
1 rkl rypsiöljyä
250 g mascarponejuustoa
100 raastettua parmesaania
9 lasagnelevyä
250 g terttukirsikkatomaatteja

Murskaa säilötyt tomaatit käsin kattilassa. Lisää joukkoon halkaistut valkosipulinkynnet ja mausteet. Anna maustua.

Kuullota sipuli pannulla rypsiöljyssä. Lisää Härkis ja ruskista. Lisää tarvittaessa hieman rypsiöljyä. Sekoita Härkis tomaattikastikkeen joukkoon.

Lado vuoan pohjalle lasagnelevyjä, härkis-tomaattikastiketta, mascarponejuustoklönttejä ja  raastettua parmesania. Päällimmäiseen kerrokseen ripottele päälle  hieman reippaammin  parmesaania.

Sudi terttukirsikkatomaatit oliiviöljyllä ja  nosta lasagnen päälle.  Paista uunin keskitasolla 180-asteessa 40 minuuttia.  Nosta lämpö lopuksi  200-asteeseen grillivastuksella ja paista vielä 10 minuuttia.

Härkislasagne I Härkis I Lasagne I Kasvisruoka I Arkiruoka I Pasta I Resepti

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

15 Kommenttia

  • Petra sanoo:

    Kiva postaus ja todella kauniit kuvat! 🙂

  • Jenni sanoo:

    Voi kiitos! Lasagne ei ehkä ole se kuvauksellisin kohde yleensä, mutta nuo paahdetut tomaatit ja tuoreet yrtit pelastavat paljon. Suomenlinnassa on myös tunnelmaa ja kiva että se välittyi!

  • Miia sanoo:

    Mitä meinaat noilla kokonasilla säilötyillä tomaateilla? Itselle on melkoisen vieras käsite!

    Pakko päästä testaan tätä viikonloppuna, näyttää niin herkulliselta!

    • Jenni sanoo:

      Esim Mutilta löytyy tölkissä ”kokonaiset kuoritut tomaatit”. Niistä teen nykyään melkein aina itse tomaattimurskan käsin murskaamalla 🙂 Mun mielestä parempaa kuin tomaattimurska, mutta toki murskakin käy!

  • Anna sanoo:

    Käykö tomaattimurska, vai onko oltava kokonaisia tomaatteja? Tuleeko päällimmäiseksi siis levyt ja parmesaani, vai levyt, täyte ja parmesaani? Näyttää herkulta, joten pakko kokeilla ??

    • Jenni sanoo:

      Toki käy myös valmis tomaattimurska. Päällimmäiseksi levyt, täyte, mascarpone ja parmesaani (eli kaikki täytteet). Päällimmäiseksi laitan vähän runsaammin parmesaania.

  • Tiina sanoo:

    Keititkö siis ollenkaan tuota tomaattikastiketta? Mä oon aina keittänyt, mutta onnistuuko oikaisemallakin ?

  • Koo. sanoo:

    Tämä oli ihan törkeän hyvää, kiitos! Maut ja suola tasapainossa. Koostumus myös erinomainen, mikä ei lassessa ole ollenkaan tavallista.

  • Sanna sanoo:

    Lähikaupasta ei löytynyt salviaa kuin kuivattuna jauheena maustehyllystä 🙁 selviääkö tällä? Mikä määrä olisi sopiva?

  • Katri sanoo:

    En ole suuri lasagnen ystävä, mutta tämä oli aivan ihanaa, kiitos!!

  • Marjorie sanoo:

    Siis laitoitko puolikkaat valkosipulin kynnet kastikkeeseen ja salvian lehdet kokonaisina? Vähän epävarma lukiessani ohjetta 🙂

  • Kokkailija sanoo:

    Tein lasagnen jauhelihaan ja lisäsin kastikkeeseen vähän chiliä. (Salvian jätin pois, sillä en sitä kaupasta löytänyt.)
    Maailman parasta lasagnea, jota saattaa tehdä ja syödä! Kiitos?

  • Maija sanoo:

    Superhyvää ja helppoa! Olen kokeillut monenlaisia pitkän kaavan lasagnereseptejä, mutta jotenkin en ole ikinä lasagneen oikein tykästynyt. Tein tämän siis jauhelihalla, ja minun makuuni yksi parhaita lasagneja, joita olen testannut. Tehty jo monta kertaa. 🙂

  • Anni Koski sanoo:

    Siis NAM! Paljon parempaa mascarponella kuin juustokastikkeella! Ja tietty myös helpompaa kun ei tarvii keitellä sitä juustokastiketta. Korvasin salvian basilicalla, sillä en niin välitä sen mausta. Toimii hyvin sekä härkiksellä, että jauhelihalla!

  • Hanna Uusitalo sanoo:

    Moi!
    Voiko lasagnelevyjä korvata kesäkurpitsalla? Illalla tulossa vieras, jolle ei sovi normi eikä gluteenittomat lasagnelevyt ja tekisi silti tekisi mieli tehdä tätä.
    Kiitos!
    -Hanna

Jätä kommentti