Ollaan uunifetapastasta tutun tilanteen äärellä. Tein kauppaan lähtöä siinä vaiheessa kun lounaskiukkunälkä oli jo päällä. Hetkeä aikaisemmin verkkokalvoilleni oli lävähtänyt Pinterestissä kuva pitaleipiin tehdyistä uunitomaatti flatbread ”minipizzoista”. Mulla on selkeästi tomaattikausi päällä. Uunitomaatit ja kokonainen uunivalkosipuli paistuvat näppärästi samalla pellillä pizzatäytteiksi. Päälle vielä muutama pakollinen vihreä pinaatinlehti ja suussasulavaa luomumozzarellaa. Aah!
Flatbreadien päälle olisi niin sopinut vaikka tuoreet basilikan lehdet, mutta näin hävikkiviikon kunniaksi olin riuhtaissut kaikki yrtit ikkunalaudalta roskiin. Yrtteihin oli ilmestynyt pikkuriikkisiä valkoisia perhosia. Työhuoneen koisaperhosten invaasio on vielä tuoreena takaraivossa, joten en halua ottaa mitään turhia riskejä. Noh, hetken mietittyäni nämä kamalat valkoiset perhoset saattoivat ollakin banaanikärpäsvauvoja. Yhtä kaikki, laita sinä päälle vielä basilikaa ja aloita viikonloppu näillä minipizzoilla! 🙂
Alkuperäiseen reseptiin nähden laitoin hieman mutkia suoriksi ja en paistanut pinaatteja erikseen. Tulisivathan ne uunissakin samalla kun flatbreadit paistuvat. Lounaaksi huitaisin kiukkunälkään 3 kpl flatbreadejä, joten sanoisin että ohje 2-3 hengelle ja 4 hengelle esimerkiksi illanistujaisiin jos tarjolla on muutakin.
Uunitomaatti flatbread
8 kpl
500 g terttukirsikkatomaatteja
1 valkosipuli
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
4 kpl pitaleipiä
2 pkt (á 150 g) luomu mozzarellaa
50 g baby pinaatin lehtiä
mustapippuria
Halkaise kirsikkatomaatit ja valkosipuli. Levitä tomaatit ja valkosipulin puolikkaat leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja pyörittele oliiviöljyssä. Mausta suolalla. Paista kiertoilmalla 160-asteessa 40 minuuttia tai kunnes tomaatit ovat paahtuneita ja hieman kuivahtaneita.
Halkaise pitaleivät. Sudi pitaleipien reunat oliiviöljyllä etteivät ne pala uunissa. Asettele pitojen päälle revitty mozzarella, baby pinaatin lehtiä, uunitomaatit ja valkosipulinkynsiä.
Paista flatbreadejä 250-asteessa noin 5 minuuttia. Laita uuni grillivastukselle ja korvenna vielä minuutti. Viimeistele flatbreadit rouhimalla päälle mustapippuria.
Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!