Skip to main content

Uunitomaatti flatbread I Uunitomaatit I Pita leipä I Pizza I Resepti I Ohje I Kasvisruoka I Oven baked tomato flatbread

Ollaan uunifetapastasta tutun tilanteen äärellä. Tein kauppaan lähtöä siinä vaiheessa kun lounaskiukkunälkä oli jo päällä. Hetkeä aikaisemmin verkkokalvoilleni oli lävähtänyt Pinterestissä  kuva pitaleipiin tehdyistä  uunitomaatti flatbread ”minipizzoista”. Mulla on selkeästi tomaattikausi päällä. Uunitomaatit  ja kokonainen uunivalkosipuli paistuvat näppärästi samalla pellillä pizzatäytteiksi. Päälle vielä muutama pakollinen vihreä pinaatinlehti ja suussasulavaa luomumozzarellaa. Aah!

Uunitomaatti flatbread I Uunitomaatit I Pita leipä I Pizza I Resepti I Ohje I Kasvisruoka I Oven baked tomato flatbread

Flatbreadien päälle olisi niin sopinut vaikka tuoreet basilikan lehdet, mutta näin hävikkiviikon kunniaksi olin riuhtaissut kaikki yrtit ikkunalaudalta roskiin. Yrtteihin oli ilmestynyt pikkuriikkisiä valkoisia perhosia. Työhuoneen  koisaperhosten invaasio on vielä tuoreena takaraivossa, joten en halua ottaa mitään turhia riskejä. Noh, hetken mietittyäni nämä kamalat valkoiset perhoset  saattoivat ollakin banaanikärpäsvauvoja. Yhtä  kaikki, laita sinä päälle vielä basilikaa ja aloita viikonloppu näillä minipizzoilla! 🙂

Uunitomaatti flatbread I Uunitomaatit I Pita leipä I Pizza I Resepti I Ohje I Kasvisruoka I Oven baked tomato flatbreadUunitomaatti flatbread I Uunitomaatit I Pita leipä I Pizza I Resepti I Ohje I Kasvisruoka I Oven baked tomato flatbreadUunitomaatti flatbread I Uunitomaatit I Pita leipä I Pizza I Resepti I Ohje I Kasvisruoka I Oven baked tomato flatbread

Alkuperäiseen reseptiin nähden laitoin hieman mutkia suoriksi ja en paistanut pinaatteja erikseen. Tulisivathan ne uunissakin samalla kun flatbreadit paistuvat. Lounaaksi  huitaisin kiukkunälkään 3 kpl flatbreadejä, joten sanoisin että ohje 2-3 hengelle ja 4 hengelle esimerkiksi illanistujaisiin jos tarjolla on muutakin.

Uunitomaatti flatbread

8 kpl

500 g terttukirsikkatomaatteja
1 valkosipuli
2 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa
4 kpl pitaleipiä
2 pkt (á 150 g) luomu mozzarellaa
50 g baby pinaatin lehtiä
mustapippuria

Halkaise kirsikkatomaatit ja valkosipuli. Levitä tomaatit ja valkosipulin puolikkaat leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja pyörittele oliiviöljyssä. Mausta suolalla. Paista kiertoilmalla 160-asteessa 40 minuuttia tai kunnes tomaatit ovat paahtuneita ja hieman kuivahtaneita.

Halkaise pitaleivät. Sudi  pitaleipien reunat  oliiviöljyllä etteivät ne pala uunissa. Asettele pitojen päälle revitty mozzarella, baby pinaatin lehtiä, uunitomaatit ja valkosipulinkynsiä.

Paista flatbreadejä 250-asteessa noin 5 minuuttia. Laita uuni grillivastukselle ja  korvenna vielä minuutti. Viimeistele flatbreadit rouhimalla päälle mustapippuria.

Uunitomaatti flatbread I Uunitomaatit I Pita leipä I Pizza I Resepti I Ohje I Kasvisruoka I Oven baked tomato flatbread

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti