Skip to main content

Kaupallinen yhteistyö Verso Food ja Asennemedia

Viikonlopun remonttirupeamasta selvittiin hengissä thaikku take-away boxeilla. Halusimme maistella ruokia ristiin, joten tilasimme kolme annosta erilaisilla thaimaalaisilla currykastikkeilla. Yksi annos oli selkeästi ylitse muiden:  kookoksinen ja tulinen vihreä curry. Tämä huumaavan tuoksuinen kastike jäi mieleeni kummittelemaan ja heti ensimmäisen tilaisuuden tullen kehitin vihreä curry kotikokkiversion Beanit härkäpapusuikaleilla.

Aasialaisissa ruoissa on monesti hengästyttävän pitkä ainesosaluettelo. Valmiilla currytahnalla sain oiottua mutkia hieman suoremmiksi. Vihreä curry tahna on vivahteikkaan maun salaisuus. Siinä maistuu vihreä chili, valkosipuli, sitruunaruoho,  inkiväärin sukulainen galanga-juuri, kaffirlimelehti ja korianteri. Tosiasia kuitenkin on,  että jos haluat pidättäytyä suolassa ja pippurissa, niin suosittelen suuntaamaan makaronilaatikko-osastolle. Jos taas haluat räjäyttää makunystyräsi ja lähteä makumatkalle Thaimaaseen, niin lue eteenpäin!

Perinteisesti vihreän curryn seurana nähdään munakoisoa. Olen munakoisofani – kunhan se on käräyt..paahdettu. Keitossa siitä tulee mielestäni lötkö, joten munakoiso vaihtui sesongin kauneimpaan kasvikseen eli romenesco kukkakaaliin ja vihreään paprikaan. Tavallinen kukkis käy aivan yhtä hyvin!

Tähän asti olen valmistanut Beanit härkäpapusuikaleita lähinnä pannulla ruskistamalla esimerkiksi flatbreadien seuraksi. Ruskistin suikaleita hieman nytkin, mutta lopun aikaa ne hautuivat kookoksisessa vihreä curry kastikkeessa. Suikaleet säilyttivät mehevyytensä ja sopivat loistavasti siis kastikkeisiinkin. Valitsin maustamattomat Beanit suikaleet, koska mausteisuutta on tässä ruoassa omasta takaa ihan riittävästi. Hyvää makumatkaa!

Beanit vihreä curry

4 hlö

1 rkl rypsiöljyä
3 cm raastettua inkivääriä
2 rkl vihreä curry tahnaa
1 pkt (250 g) Beanit maustamaton härkäpapusuikaleita
1 (romenesco) kukkakaali ja kukkakaalin lehdet
2 vihreää chilipalkoa
1 vihreä paprika
1 dl kasvislientä.
1 tlk (400 g) rasvaista kookosmaitoa
2 rkl soijaa
2 rkl kalakastiketta
2 kevätsipulia
1 limen mehu

Tarjoiluun:

Yrttejä esim thaibasilika tai korianteri
Limeviipaleita
(täysjyvä) jasmiiniriisiä

Beanit vihreä curry valmistus

Kuumenna isolla pannulla öljy. Sekoittele öljyyn raastettu inkivääri ja vihreä curry tahna.

Lisää Beanit härkäpapusuikaleet ja paista kunnes ne ovat hieman ruskistuneet. Jos suikaleet ovat kovin isoja, pilko niitä lastalla suupaloiksi.

Lisää joukkoon kukkakaalin nuput, suikaloitu paprika ja pilkottu chili. Lisää kasvisliemi, kookosmaito, soija ja kalakastike. Anna poreilla 15 minuuttia.

Lisää lopuksi pilkottu kevätsipuli, pilkotut kukkakaalin lehdet ja limen mehu. Anna hautua muutama minuutti.

Tarjoile yrttien, limen ja riisin kera.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa
Nordic vibes @nordicfoodtales
Brunssikirja – Brunch all day – tilattavissa nyt Adlibris verkkokaupassa!

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

5 Kommenttia

Jätä kommentti