Skip to main content

Tiistaina koko kroppa huusi terveellistä ja kevyttä ruokaa. Suolainen kinkku oli jättänyt jälkensä; nesteet olivat kertyneet vatsaan ja jalkoihin. Ainoa ohje Jonille ruokakauppaan oli; kevyttä ja Ihan-mitä-tahansa-muuta-paitsi-kinkkua. Ehdotinkin sivulauseessa Tammen Keittokirjan Intialaista linssikeittoa jota olimme joskus kokeilleet mutta en muistanut ohjetta tarkemmin. Tämä soppa oli siis Intialaisen linssikeiton ja Jonin mielikuvituksen tuotos. Ohje on isolle kattilalliselle (4 hlö) ja valmistusaika 40 min.

2 sipulia
2 dl punaisia linssejä
1 tlk tomaattimurskaa
2 dl vettä
2 valkosipulinkynttä

1 peruna
2 porkkanaa
1 bataatti
1 sitruuna
Basilikaa

Mausteet esim.
0,5 tl valkopippuria
maustemitallinen kanelia
1 tl currya
1 tlk paprikaa
1 tl garam masalaa
1 tl suolaa

Pilko porkkanat, peruna ja bataatti ja keitä kunnes pehmiävät. Kaada suurin osa vedestä pois ja survo sauvasekoittimella.

Kuullota silputtua sipulia öljyssä hetki toisessa kattilassa. Huuhdo linssit ja keitä sipulien kanssa n. 5 min. Lisää tomaattimurska ja valkosipulinkynnet siipaloituina. Anna hautua vielä 5 min.

Yhdistä kasvissose ja tomaatti-linssi muhennos. Mausta ja anna hautua vielä hetki. Heitä lopuksi sekaan tuore silputtu basilika. Tarjoile sitruunalohkon kera.

Keitto oli täyttävä ja maukas. Erona aikaisemmin valmistamaamme intialaiseen linssikeittoon tässä keitossa oli lisänä kasviksia soseutettuna. Tämä tekee keitosta hieman jäykempää joten ensi kerralla nesteen määrää voisi hieman lisätä. Tälläisenään keittoa voisi tarjoilla vaikka riisin kanssa muhennoksen tapaan.

Kuvassa punaisia linssejä. Linssejä löytyy eriväreissä: on pieniä, mustanvihreitä, vihreitä, punaisia ja keltaisia. Punaiset, mustanvihreät ja keltaiset ovat siitä käteviä että niitä ei tarvitse liottaa.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

2 Kommenttia

  • Kentsu sanoo:

    Kiitos tästä hienosta reseptistä. Oli oikein maukasta ja täyttävää. Tämä oli sen verran riittoisaa että kaksi ihmistä syö tällä annoksella parikin kertaa. Vettä saa tosiaan laittaa paljonkin enemmän. Tämä oli mukava yllätys ja tätä pitää tehdä useamminkin. Halpaa valmistaa ja erittäin kevyttä ruokaa, juuri niinkuin pitääkin olla. Jatkamme reseptien tarkkailua… 🙂Kiitos!

  • Jenni sanoo:

    Jos teillä tulee hyviä linssiohjeita mieleen niin tänne päin kokeiluun! Tämä on ainoa kokemukseni linsseistä joskin hyvinkin positiivinen. Kiva että maistui 🙂

Jätä kommentti