Skip to main content

Isäni sai avovaimoltaan joululahjaksi suoliston terveyttä käsittelevän kirjan. Lahja on varmasti hyvin ajankohtainen jouluna suoliston kamppaillessa kinkkuvuoren kanssa. Varasimme bestseller kirjan itsellemme heti kirjastosta, mutta jonossa on yli 200 varausta ennen meitä. Tästä täytyy siis ottaa selvää!

Hieman ehdimme ruokailujen välissä kirjaa silmäillä. Ravitsemusasiantuntija Paula Heinosen kirjoittama opus sai ajatukset liikkeelle oman ruokavalion suhteen uudelta kantilta. Helposti tulee ajateltua ruokavaliota vain vähäkalorisuuden tai ravintoaineiden näkökulmasta. Sen voin jo sanoa että jotain muutoksia ruokavalioon tulee, katsotaan nyt missä määrin.

Valkoiset pastat ja riisit vaihtuvat ainakin kokojyväsiin ja kahvi vähemmälle. Arkiaamuisin syömme aamupalaksi rahkan ja jugurtin sekoitusta. Jugurtti vaihtuu nyt vatsaa hellivään rasvattomaan ja sokerittomaan mustikkakeittoon. Punaviini on kuulemma vatsan arkkivihollinen, mutta pidän tiukasti kiinni oikeudestani lasilliseen elämän nektariinia silloin tällöin. Uppopaistettuja ruokia ei juuri syödä eikä kermaa käytetä joten ne ei tuota ongelmia. Nyrkkisääntönä kun jättää kaiken elämässä nautinnollisen pois vatsa voi hyvin 😉 Päällimmäiseksi ajatukseksi jäi kuitenkin että suolisto on sen verran herkkä elin että kokeilemalla ja tiedostamalla oppii parhaiten mikä saa vatsan kääntymään ympäri ja mikä kehräämään.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti