Skip to main content

No huh huh. Jouluna tapahtui paljon ruokarintamalla. Tosin lähinnä söimme vieraissa eikä kolmeen päivään ole tullut laitettua ruokaa itse. Näissä lasten namivartaissa tosin autoimme joulupäivän juhlien emäntää.

Fazerin erivärisiä marmeladi kuulia
Vaahtokarkkeja
Suklaalevy
Nomparellejä
Grillitikkuja

Sulata suklaa kattilassa, mielellään vesihauteen päällä jotta suklaa ei pala pohjaan. Lävistä karkkeja grillitikkuun, pyöritä pää ensin suklaasulassa sitten nomparelleissa. Aseta tikut jäähtymään viileään paikkaan jotta suklaa kovettuisi. Lapset olivat tikuista aivan innoissaan, pienen soraäänen aiheutti marmeladikarkit jotka eivät maistuneet yhdelle pienistä vieraista.

Perinteisen kinkun ja laatikoiden lisäksi joulupöydästä löytyi muutakin:

Kalaa oli erimuodoissa; kraavilohta, savulohta, savusiikaa ja silliä.


Fetasalaatti oli raikas tuulahdus perinteisten jouluruokien rinnalla. Seurana maalaisleipää.

Jouluruokien syömisen jaoimme kolmeen osaan; ensimmäinen lautanen kylmät, toinen lämpimät ja kolmas All Stars eli vain parhaimmat palat pääsevät finaaliotteluun. Mutta taistelu ei ollut suinkaan ohi. E-hei, jälkiruuaksi tarjoiltiin kuvassa näkyviä suklaamoussea kermavaahdolla ja likööripersikoilla, sahramikakkua, taatelikakkua, joulutorttuja, pipareita ja sokolaatia.

Liemessä? Päivittäistä vertaistukea
Instagram @liemessa
Facebook.com/liemessa

Jätä kommentti